ok, przekonałeś mnie.
wymienieni przez Ciebie twórcy to raczej hiphopowa awangarda, ale masz racje warto się zapoznać.2. Mam Ci wymienic kawalki, tworcow, wkleic teksty? Sorki, ale za duzo roboty zebym Ci tu wklejal ciekawe tresciMoge podac paru Twórców - Fisz, Łona, Eldo - jak chcesz to zaraz siegne do zbiorow i podam wiecej
Nie mowie, ze wszystkie ich kawalki sa super-mądre, ale warto sie zapoznac. Raczej nie znajdziesz tam za duzo o blantach, laskach, melanzach - mam nadzieje
![]()
widzisz, jeśli bierzesz te teksty na poważnie, bez dystansu o którym pisałem wcześniej, jeśli jesteś osobą, która jak sam piszesz nie ma z ta kulturą wiele wspólnego, jeśli nie próbujesz spytać autora co chciał przez nie wyrazić. texty zespołów rockowych (a metal jest jakąś tam częścią rocka) często są pisane niezbyt wprost i branie ich dosłownie jest moim zdaniem trochę bez sensu.ad p.s. Nie rozumiem Cie zupelnie. Co te osoby mowily, ze Tobie chrzescijaninowi bylo to bliskie? Wlasnie poczytalem sobie teksty Behemotha - tez polecam lekturę. Mieszanie wplywow roznych religii z gadaniem o przyjsciu złego Boga - bliskie?![]()
nie wiem czy korzystasz z p2p (do czego nie namawiam) ale poszukaj może jakiś Twój znajomy nagrał wywiady k. wojewodzkiego z Peterem z Vader czy Nergalem z Behemoth o którym wspominasz i zobaczysz jacy to straszni satanisci.
a.