Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Canon 500/4 IS czy raczej Sigma 500/4.5 APO HSM?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Ech te udręki. Ja jakoś na razie jestem strasznym realistą i taką 500-tkę traktuje na poziomie bardziej niż abstrakcyjnym - trochę to pomaga. Inna sprawa iż 400 5.6 mam dopiero od paru dni więc nie zdążyła mi się nawet opatrzeć . Może w przyszłym roku 30D albo 40D (jeśli się pojawi) bo 350 ma wielgachne te swoje czujniki AF.
    A nuż (widelec) jednak canon stworzy 400 5.6 z IS za jakieś ludzką kasę (dla przeciętnego zjadacza chleba; jakoś nie bardzo sam w to wierzę ).
    Trzeba myśleć optymistycznie i tak jak napisał krzychoo doskonalić swoje umiejętności podchodzenia ptactwa. Nawet przy 500 na 100% się przydadzą.

Ale wracając do głównego wątku.
    Kubaman wszyscy piszą o 500 canona w samych superlatywach, sigma jest nieco słabsza (choćby brak IS) i tego nie zmienisz.
    W sumie to dylemat masz bardzo rzekłbym popularny: kupić szkło tańsze i słabsze czy lepsze ale droższe (tyle że poziom cenowy nieco inny).
    Moim zdanie najdroższe na jakie Cię stać. A jak nie stać to poczekać i doskładać tudzież większy kredyt.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 16-06-2007 o 15:32
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uprawnienia umieszczania postów