Nawet się nie waż kupować 500/4, bo... nie wyrobię z zazdrościA tak serio: miałem okazję niedawno się trochę dłużej pobawić - szybkie pokazy, 500/4IS+TCx1.4, po czterech piwkach ;-) Cropami 1:1 można się ciąć. Sigmy nie próbowałem.
Nawet się nie waż kupować 500/4, bo... nie wyrobię z zazdrościA tak serio: miałem okazję niedawno się trochę dłużej pobawić - szybkie pokazy, 500/4IS+TCx1.4, po czterech piwkach ;-) Cropami 1:1 można się ciąć. Sigmy nie próbowałem.
500/4 L IS to swietne szklo choc ja osobiscie wole dzwigac 3 kilo wiecej i robic zdjecia 600/4 a co do sigmy to juz wiekszosc powiedziala wszystko,dodam tylko ze za 2-3 latka twoja sigma straci sporo na wartosci a canon jak o niego zadbasz ...praktycznie nic
Muflon, no to chyba będzie przełom, na razie to ja ci wszystkiego po kolei zazdrościłem
Jak kupię, możemy iść razem na pokazy lotnicze
Problem w tym, że kupić się za bardzo nie da. W Polsce realizacja minimum 6 tygodni, z zastrzeżeniem że cena może sie zwiększyć o 1000PLN ze względu na kursy walut. Mało mi to pasuje. W USA sklepy które wysyłają za granice też puste, bo jak się dowiedziałem europejski dealer nie ma tego szkła i sklepy kupują w sklepach w USA dla klientów. Kurde, może założę sklep
Dlatego trochę mi chodzi po głowie ta 400/2.8 IS, która jest od ręki. Ale to krótko, chyba bardzo krótko a kaaassssaaaa, niech to szlag..
Kubaman - a jakbyś do tego 400/2.8 IS podpiął extender x1.4 to nie wystarczy ?
Kurcze ktoś kiedyś na forum dał link ze zdjęciami z tego 400/2.8 IS do którego był podpięty TC nie pamiętam tylko który. Ale zdjęcia były świetne. Szczerze mówiąc to jakościowo nie odbiegały od 500 czy 600.
jakościowo to chyba były lepsze, tylko jak pisałem ja chcę podpinać na stałe do 500 TC x1,4, a to oznacza, żę z 400mm musiałby to być TC x2.0
Kuba bierz 500 f4 nawet jak bedziesz musial pokombinowac z zakupem. IS sie bardzo przydaje, dodatkowo uniwersalnosc tego szkla jest ogromna, masz za krotko dopinasz 1.4, roznicy w jakosci praktycznie nie ma jesli juz minimalna! Dodatkowo jesli chcesz podrozowac waga nie jest bez znaczenia, 400 czy 600 odpada w bagazu podrecznym. Szklo jest naprawde odjazdowe.
Kilka fotek masz tutaj: http://gallery.mariusz-nowak.net/index.php?list=25
--
Marnow
Kubaman, nawet na allegro jest do kupienia ;
http://www.allegro.pl/item207566783_...00_4_l_is.html