Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: obiektyw reporterski

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przede wszystkim wypad na "wojnę" z jednym aparatem to pomyłka.
    Jak coś się stanie z body, a Ty tylko po to tam pojedziesz, żeby zdjęcia robić, to co, wrócisz do domu.

Konrad84
    Guest

Domyślnie

Spoko, na giełdzie w Kabulu mają AK-47, RPG i cały takie zabawki więc nie wierze ze nie mają sprzetu fotograficznego ... hehe
    Na Twoim miejscu wszczepił bym sobie chip z nadajnikiem GPS, wojna a zwłaszcza Afganistan to nie przelewki. Chyba ze chcesz aby cały świt widział jak Talibowie oddcianaja Ci głowę ... ale to chyba nie ten temat. Faktycznie, jedno body to za mało ...

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Faktycznie jedno body troszkę mało dokups obie używane np. 10d na allegro tak na wszelki wypadek. Co do obiektywów to faktycznie 16-35 jest super ale do tego jasne tele i jakies stałki ci się tez mogą przydać. Stawiał bym na 85mm 1.8 i do tego 50mm 1.4. Zawsze trochę światła... Do tego porządna lampa i do boju. Na taką wyprawę trzeba miec troszkę kasy (sprzęt).
    A i zawsze do drugiego body możez nakręcic jakieś tele czy stałkę i dzięki temu może nie stracic ważnego ujęcia....

nawschód
    Guest

Domyślnie

a 16-35 I czy II ???

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

II jest ponoć świetna tylko kosztuje więcej. Zobacz na llegro i w sklepach. Zalezy ile masz kasy. Np za różnice pomiędzy I a II można chyba 2 body kupić albo szkiełko

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

hełm - 999zł
    kamizelka - 500 zł
    10d - 1700zł
    16-35 f2,8 - 4 950zł
    internetowa mapa Kosova - wg cennika lokalnego dystrybutora internetu

ZDJĘCIA WOJENNE - bezcenne

za wszystko inne płacisz karta i ciężko zarobioną gotówką

jak nie bedziesz używał z markiem III to moze być wersja I
    Ostatnio edytowane przez moregun ; 22-06-2007 o 09:45

Domyślnie

pomyśl może nad czymś szerokim i jakimś tele. Mi się wydaje że do 20d to najlepszym rozwiązaniem była by sigma 10-20 EX HSM [silna zwarta konstrukcja-wiem bo mam od roku] cena około 2tyś i 70-200 najlepiej f2.8 ale jak nie masz kasy to f4 też może być. Z tą sigmą i 70-200 f4 idealnie byś się zmieścił w 4,5tyś. Pamiętaj że w 20d masz cropa i jak przypniesz takiego 17-40mm to tak naprawdę na szerokim końcu masz 28mm czyli jak na reporterkę to ciut wąsko. Z sigmą masz 16mm

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nawschód Zobacz posta
    ps. 20 d chyba jakościowo daje rade w profesce przy dobrym obiektywie ?
    20 d w profesce jakościowo da rade tylko 75-300 musisz chyba zmienić:grin:
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    35/1,4 L
    Wbrew pozorom to nie taki znowu śmieszny pomysł. Widziałem kilku panów z GW biegających właśnie z 35L zapiętym do jakiegoś Marka. Tylko, że okoliczności raczej nie podchodziły pod definicje kofnliktu wojennego...

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

ja tam używam combo Tamron 17-50 f/2,8 , sigma 70-200 f2,8 hsm ... i jak jest bardzo ciemno to 50 f/1,8 .. i MZ to w zupełności wystarcza do wszystkiego .. tylko obawia sie czasami o Tamrona .. jak na plaży robie zdjęcia np przy zamieci piaskowej . .. albo jak szkła zmieniam w takich warunkach :P ale jakoś na razie daję rade .. tylko że na wojnie nie robiłem tym .. co najwyżej na poligonie na Wicku a to całkiem inna bajka ..
    wiesz to co mam to jest komplety zestaw dla reportera .. tylko że w wersji ubogiej .. bo jednak eLka jest wytrzymalsza .. co do zdjęć to jakością mój zestaw nie odbiega od zoomowych eLek .. porównywałem np swoja sigme do kumpla 70-200 L 2,8 i na krótkim końcu Lka wypadła gorzej ..jedynie co mnie denerwuje to słaba celność Af Tarona przy 17 mm i f/2,8 ale tak od 24 to już zawsze żyleta .. na 17 muszę przymykać do 4
    Eos system

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów