Strona 44 z 78 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Nie no zdjęcie klasa... Ale się zastanawiam w sumie czy nie przedobrzyłeś z ostrością.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Nie no zdjęcie klasa... Ale się zastanawiam w sumie czy nie przedobrzyłeś z ostrością.
    O tym samym myślałem...
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czy dziewczynka z prawej jest wklejona? Dookoła całej postaci jest bardzo mocna i cienka biała obwódka. Na plecach dodatkowo gubi się zarys postaci. Pozostałe sylwetki tego nie mają więc raczej nie artefakt wyostrzania. Rzuca się to natychmiast w oczy.
    To chyba nie wklejona, ale może machnięcie brushem przy obróbce, prawda Van?
    Regulamin pkt 8

Domyślnie

nie, no ładnie, ładnie... że zdjęcie robione 85L to widać praktycznie tylko w "Wszystko o Bokeh". Ja żadnej obwódki nie widzę.
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

czy dziewczynka z prawej jest wklejona? Dookoła całej postaci jest bardzo mocna i cienka biała obwódka. Na plecach dodatkowo gubi się zarys postaci. Pozostałe sylwetki tego nie mają więc raczej nie artefakt wyostrzania. Rzuca się to natychmiast w oczy.

Poza tym zdjęcie piękne.
    oj Kuma, Kuba, ty się nigdy chyba nie wyleczysz ze swoich PSowych kompleksów wiesz co myśl sobie co chcesz, mam to w nosie ...

wyobraź sobie że jestem już tak "dobry" że nie muszę wklejać postaci a ty podejrzewasz mnie o to przy każdej lepszej focie ... parkiet, morderstwo pod 23, etc.

jeżeli są jakieś obwódki i artefakty to powstały po wyostrzaniu po zmniejszaniu do web lub usuwaniu szumów ...

pozdr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    może i tak, ale zależało mi na tym by fotka wyglądała bardziej jak z "analoga" - skan z negatywu, a w tym przypadku ostrość to faktor krytyczny ...

tu jest wersja bez wyostrzania

bez wyostrzenia wygada bardziej plastikowo/cyfrowo mz...

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    To chyba nie wklejona, ale może machnięcie brushem przy obróbce, prawda Van?
    Taak czasami zdarzy się mały błąd w sztuce szczególnie między 2-gą a 3-cią w nocy

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 20-01-2008 o 19:39 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    oj Kuma, Kuba, ty się nigdy chyba nie wyleczysz ze swoich PSowych kompleksów wiesz co myśl sobie co chcesz, mam to w nosie ...
    o nic cię nie podejrzewam, bo mi tego zdjęcia nie sprzedasz więc mi wisi. Widzę jak byk białą obwolutę, która mi wali po oczach jako pierwsza kiedy patrzę na zdjęcie. NIe dłubię w fotografiach z mikroskopem, tylko odbierm je jako widz. I jako widz widzę tę paskudną, nienaturalną, sztuczną i zagadkową obwolutę wokół postaci z prawej. Śledztwa nie mam zamiaru prowadzić, bo jak nie będziesz chciał, to i tak się nie przyznasz. Jeśli nie kombinowałeś, to ponownie wyszło jakbyś kombinował i mnie to nie pasuje. Również mam w nosie czy ci się taka opinia podoba czy nie. ( )
    pozdro
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

o nic cię nie podejrzewam, bo mi tego zdjęcia nie sprzedasz więc mi wisi. Widzę jak byk białą obwolutę, która mi wali po oczach jako pierwsza kiedy patrzę na zdjęcie. NIe dłubię w fotografiach z mikroskopem, tylko odbierm je jako widz. I jako widz widzę tę paskudną, nienaturalną, sztuczną i zagadkową obwolutę wokół postaci z prawej. Śledztwa nie mam zamiaru prowadzić, bo jak nie będziesz chciał, to i tak się nie przyznasz. Jeśli nie kombinowałeś, to ponownie wyszło jakbyś kombinował i mnie to nie pasuje. Również mam w nosie czy ci się taka opinia podoba czy nie. ( )
    pozdro
    Kuba skalibruj sobie monitor OK? przestaniesz widzieć
    paskudną, nienaturalną, sztuczną i zagadkową obwolutę wokół postaci
    lub przestań wyginać ekran swojego laptopa by znaleźć uchybienia w moim post procesie ... czepiłeś się mnie jak rzep psiego ogona, od mojego pierwszego dnia na CB, chciałem dodać cię do ignorowanych ale wyskoczył mi komunikat :
    Sorry Kubaman is a moderator/admin and you are not allowed to ignore him or her.
    gdzie jest kurna sprawiedliwość na świecie ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie się też rzuciło w oczy dosyć mocne odcięcie od tła, szczególnie stóp środkowego dziecka. Ale to nie musi oznaczać wklejania, wystarczy przedobrzyć z channel mixerem przy B&W albo za mocno lokalnie podbić kontrast.
    Tak wogóle bardzo mi się podoba.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oj, robi się z Ciebie VanMaruda, Kolego...

A wracając do tematu - swego czasu po forum DPR przetoczyła się podobna dyskusja - gość też miał FF i 85L: jego zdjęcie chłopca na ulicy też sprawiało wrażenie znacznie obrabianego. Jak znajdę link, to dostawię.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 20-01-2008 o 21:44
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mnie się też rzuciło w oczy dosyć mocne odcięcie od tła, szczególnie stóp środkowego dziecka. Ale to nie musi oznaczać wklejania, wystarczy przedobrzyć z channel mixerem przy B&W albo za mocno lokalnie podbić kontrast.
    Tak wogóle bardzo mi się podoba.
    zerknij na kolana dziewczyny z prawej. Ja nic nie zarzucam, tylko spytałem. I jak widać autor nie lubi pytań, bo miałem trafić do ignora, hehe..

No nic, nie zakłócam już więcej spokojnego czytania peanów, po co pytać skoro można nie pytać (BTW, napisałem, że poza tym zdjęcie jest git, ale widać to za mało entuzjastyczne było).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym jednak nie powiedział że wklejone. Wygląda na to że jest lekko pod światło i pewnie dzieci wyszły trochę za ciemne albo ze zbyt małym kontrastem (płasko) na tle nieba. Więc (przypuszczam) autor zrobił selekcję każdego dziecka z osobna i podciągnął levels/curves, stąd takie trochę nienaturalne odcięcie.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 20-01-2008 o 21:59

Strona 44 z 78 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów