Pokaż wyniki od 1 do 10 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orbital Zobacz posta
    Ja mam inny wzór: Workflow = Lightroom v1.2 :smile:
    Chyba prostszy i tańszy :wink:
    Wszystkie opcje które opisujesz są naturalnymi funkcjami Lightroom'a.
    Czyli: gwiazdki, import zdjęć, kopiowanie obróbki, jednoczesne obrabianie zdjęć, keywords, meta dane itd itd.
    Dodatkowo nie wiem czy C3 ma opcję wirtualnych kopii zdjęć, czyli masz 1 RAW-a oraz 10 wersji wirtualnych w różnych możliwościach obróbki. To wszystko zakładając że RAW zajmuje 12 MB dodatkowo zabiera z dysku... yyy 10 kB ?
    Lightroom zawiera bowiem tylko informację o obróbce a odnośni się do fizycznego, niezmienionego obróbką RAW-a. Jednym słowem nie tracimy oryginalnego źródła zdjęcia, nie musimy robić konwersji do np. DNG a mamy na wyjściu gotowca do pokazania w różnych wariantach.
    może i prostszy ten work flow, ale cała zabawa polega na tym że "mój" korzysta z algorytmów PSa i akcji w nim zrobionych, bawiłem się w Lightroom i nie jest on tak rozbudowany jeżeli chodzi o automatykę obróbki setek zdjęć, Lightroom jest jak sama nazwa wskazuje wersją Light ...
    każdy lubi to co ma, to co zaprezentowałem to tylko "przedszkole" w kwestii work flow na ten temat można napisać książkę (zresztą niejedną już napisali)
    co do wirtualnych kopii zdjęć - to sprawa wydaje się być ciekawa
    pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Koniecznie!
    Wolę jednak określenie "technopata" niż "ohnanista sprzetowy" - bo wydaje się takie bardziej bardziej wielowymiarowe...
    teknopata powiadasz ? marsz rację brzmi mniej wymiarowo
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 30-10-2007 o 09:58 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów