masz racje Joanno, powinienem trzymać poziom
no to tymczasem może coś dla wyrównania poziomu...
SurfUp.
tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5Di jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowych
![]()
masz racje Joanno, powinienem trzymać poziom
no to tymczasem może coś dla wyrównania poziomu...
SurfUp.
tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5Di jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowych
![]()
Ostatnio akurat bardzo i to bardzo dużo zdjęć robiłem niezmiernie dynamicznych dla obiektów poruszających się z prędkościami około 150 km/h i takie mówienie że 5D ma wolny AF mnie bawi.:grin:
Nabić łapęcodziennym fotografowaniem 5D i to z łapy, wyczuć puszeczkę i później PIKUś.
Nie były to zdjęcia rekreacyjne, ale na zamówienie = odpowiedzialność.
Przeanalizowałem ostatnie fotografowanie, na 200 zdjęć 90% trafionych bezbłędnie i to naprawdę w trudnych warunkach.
PS. Odnośnie innych wypowiedzi, uważam nie na miejscu, ja się bawię fotografią bezstresowo.
Trzymaj się VanMurder i nie daj się sprowokować, ja bym użył jednak filtra polaryzacyjnego najwyższej klasy, kolorek byłby, że hej.
Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 04-06-2008 o 12:31
Pozdrawiam.
Dziękuję za dedykację VanMurder ;-) , ładna rybka.
Od jesieni (rafa sprzedana do Niemiec) zająłem się zdecydowanie tańszym hobby, jakim jest fotografia i to nawet jadąc na samych L-kach, myślę, że do końca moich dni.
Różnica w kosztach astronomiczna.
Jeszcze muszę dodać, bo mnie nieco to ruszyło, delikatnie oczywiście.
Wolny AF w 5D, ehhh
Przykład z życia.
Mam, jako jedyny wejściówkę na płytę boiska skąd będę fotografował bardzo dynamiczne sceny, pokazy filmowych kaskaderów.
Załatwiłem prywatnie.
Wyzwanie – ambicja, jak kto woli, liczą na fotki portale i dzienniki. (uwaga bezpłatnie bo to dla mnie zabawa).
Waldek na kilka dni wcześniej bierze klamoty i skoro świt na trasę szybkiego ruchu.
Kilka kart i dalej do roboty im trudniejszy i szybszy obiekt (motocyklista) tym lepiej i tak od świtu do zmierzchu.
W domu analiza i powrót na trasę z samego rańca, trzy dni aż trafiam bezbłędnie.
Występ i tak zaskoczy warunkami fotografa, ale już umie sobie poradzić.
PS. Odnośnie filtra polaryzacyjnego dotyczyło surfingu.
Pozdrawiam.
[Quote Van Murder]tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5D i jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowych [Quote]
To raczej jest przykład na stara prawdę że: zdjęcia robi nie aparat ,a człowiek.5d to dobry aparat a Ty dobrze go używasz i to wszystko na ten temat.Pozdrawiam.:-)
[QUOTE=janmar;480160][Quote Van Murder]tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5D i jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowychdzięki
To raczej jest przykład na stara prawdę że: zdjęcia robi nie aparat ,a człowiek.5d to dobry aparat a Ty dobrze go używasz i to wszystko na ten temat.Pozdrawiam.:-)... no wiesz, nie chciałem tak kawa na ławę ...
pozdrawiam