Pokaż wyniki od 1 do 10 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleph Zobacz posta
    Prosilbym o wiecej fotek jak czas Ci na to pozwoli, z kategorii takich bardziej artystycznych, autentycznych itd.
    i tu jest mały problem bo więcej takowych fot na razie nie posiadam...
    nie wiem jak to jest u innych fotografów, ale u mnie takie "bardziej artystyczne" nie powstają tak "od strzału", tworzenie ich po za samą satysfakcją, nie wiele daje - nie napełniają portfela...
    widzisz, totki typu Skakanka, Klasy itd w stanach nie cieszą się zbytnia popularnością i nie wzbudzają takich emocji jak na rynku polskim ...
    zastanawiałem się nawet nad sensem umieszczania ich na mojej stronie ...

ale obiecuje że jak mi wyjcie coś ponadprzeciętnego to na pewno się tym podzielę ... może nawet pogrzebie w swoich terabajtach plików RAW i znajdę coś niepublikowanego ...

pozdrawiam i dziękuje za czas poświęcony na przejrzenie całej galerii .

Domyślnie

Bez zmęczenia przeczytałem cały wątek, ze sporym zainteresowaniem, doszukując się pomiędzy wierszami sugestii, aby dla siebie wyciągnąć wnioski.

Były potyczki, były konstruktywne uwagi wnoszące dla mnie bardzo dużo informacji.
    Najlepiej się czyta jednym ciągiem, ponieważ nie zatraca się wątku w wątku forum.

Portretem w ogóle się nie zajmuję, nie lubię fotografować „obiekty” pozujące do zdjęcia, wolę przyrodę, ona nigdy nie będzie przyjmowała pozy.

Warsztat prezentowany przez VanMurder’a PRZEDNI.

Po przejrzeniu wszystkich zdjęć dla mnie nr jeden jest dziewczynka skacząca na skakance.
    Załóżmy, że dla potrzeb zdjęcia miała skakać, z chwilą koncentracji dziecka na skokach traci możliwość pozowania.

PS. Bez wylewania kubeł miodu – ładne zdjęcia.
    Pozdrawiam.

aleph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta

Portretem w ogóle się nie zajmuję, nie lubię fotografować „obiekty” pozujące do zdjęcia, wolę przyrodę, ona nigdy nie będzie przyjmowała pozy.
    A jak uchwycisz portrecik autentyczny, bez pozy, to jest miodek bracie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleph Zobacz posta
    A jak uchwycisz portrecik autentyczny, bez pozy, to jest miodek bracie.
    Wybacz VanMurder, pierwszy i ostatni raz.

Zgadza się MIODEK:-)

Nie chcę psuć świetnego wątku, więc odpiszę tylko ten jedyny raz obok, jeden przykład.
    W swoich codziennych wędrówkach po parkach przyrodniczych trafiłem na bardzo rozłożyste korzenie drzew sięgające do obszernego zalewu .

Niestety na ich tle siedział wędkarz, pomyślałem może i będzie jeszcze lepiej.
    Cichutkie wybranie miejsca, statyw zbliżenie i cyk, raz, dwa.

W tym momencie wędkarz mnie zauważył, zobaczył moje małe zmieszanie i powiedział ALEŻ PROSZĘ.

Waldek składa statyw już mnie ten obiekt przestał całkowicie interesować.
    Zdziwiony przemiły Pan, pyta dlaczego nie robię zdjęć, toż tu tak przepięknie.
    Moja odpowiedź – Pana nie wygonię, natomiast Pan mnie już zobaczył więc obiekt nie przedstawia dla mnie żadnej wartości, będzie Pan nawet podświadomie pozował a to będzie widać.

PS. Proszę to traktować jako takie tam moje fanaberie, nic więcej.
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów