no to ja tak ...łopatologicznie : z lewej zimne światło księżyca wpadające przez okno, a z prawej ciepłe światło lampki nocnej... teraz kumasz moje zestawienie kolorystyczne ?![]()
Mam niejakie wrażenie, że w wielu filmach amerykańskich takie własnie niebiesko-żółte zestawienia to standard... A i nasze swojskie, śląskie "2 plus 1" śpiewało kiedyś: "Więc chodź, pomaluj mój świat, na żółto i na niebiesko"...
PS
"kumasz" brzmi jakoś mało artystycznie...
EOS - conditio sine Kwanon...
miało być łopatologicznie, to jest![]()
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Z tym księżycem to takie trochę naciągane. Na zdjęciu tego nie widać za bardzo - zbyt niebieskie
Jako, że to mój pierwszy post na forum to witam serdecznie!
VanMurder zanim trafiłem na ten wątek to wcześniej widziałem Twoją stronę www i od razu Twoje prace rzuciły mi się w oko. Nie tylko pogratulować warsztatu, ale co ważniejsze pomysłów i ich realizacji. Niestety, w większości przypadków, nie zawsze idzie to w parze. Czekam na następne zdjęcia.
Pozdrawiam.
dawno nic nie było ... taki świeży high key (efekt uzyskany nie suwakami lecz prześwietleniem o +3EV, lekkie podbicie kontrastu w CR + konwersja do WB w PS)
700. Romena (kolejna szatynka)
wiem że "studyjne" nie cieszą się taka popularnością jak te przy "zastanym" ale jakby ktoś miał ochotę coś "naszukać" byłoby miło
pozdrawiam
nawet przepały mają swoją nieprzekraczalną granicę...
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Parę zastrzeżeń które mi się rzuciły w oczy.
Cięcie głowy i kolejne wiążące się z tym. Mianowicie ten trójkąt strasznie się rzuca w oczy na głowie. Następnie albo ucho całe albo schowane tu nam wystaje kawałek ucha co nie wpływa pozytywnie. Brak rys na lewym ramieniu. Po prostu znikło. Znacznie lepiej by to wyglądało gdyby było to przykryte włosami tak jak z prawej strony. W HK jednak już musi być wszystko dopracowane, bo takie ważne szczegóły łatwiej rzucają się w oczy.
To tyle Van z mojej strony![]()