Pokaż wyniki od 511 do 520 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Tzn, że nie wyostrzałeś??
    Na temat zdjęć wypowiem się jak z pracy wrócę.
    fotki w DNG, RAW, lub PSD zmniejszam do sieci za pomocą Image Procesor i zawsze podpinam jakąś lekką USM w napisanej przez siebie akcji.
    wyostrzanie do sieci to MUS! ale zarazem nie łatwa sprawa...
    zdjęcia z 35L na 5D są niesamowicie ostre i nie wymagają praktycznie żadnych zabiegów wyostrzających ... aczkolwiek po zmniejszeniu do web ostrość zawsze siada i ostrzenie jest koniecznością, kolega Scott jak zapewne wiesz sugeruje ostrzenie USM przy Radius 0.3 z amout 50-400 w zależności od wielkości i wstępnej ostrości zdjęcia, z kolei nasz kolega Janusz Body uważa że to nie bardzo zła metoda i preferuje do takiego wyostrzania napisaną przez siebie akcje która ostrzy tylko krawędzie ... metoda ta jest bardzo dobra, ale przy małych rozdzielczościach 800x600, 1024x683 nie ma praktycznie różnicy jak wyostrzasz, jeżeli oczywiście jakość zdjęcia ma w miarę dobrą jakość (mało szumów)...

zgodnie z sugestią kolegi :

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    Może ja mam coś z oczami, ale na tych zdjęciach nie ma takiej jakości,plastyki itd. do jakiej nas przyzwyczaiłeś poprzednimi zdjęciami.

popracowałem trochę PS nad plastyką zdjęć...

pozdrawiam wszystkich
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dorzucam jeszcze jeden portrecik z zoo i dwa zdjęcia z za kratek

pozdrawiam
    410
    411
    412
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 01-03-2008 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów