Pokaż wyniki od 1 do 10 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturro Zobacz posta
    Może sie nie znam, ale wygląda bardzo nienaturtalnie, aż nie mozliwe że bez wklejanki.
    jak najbardziej możliwe
    [podobnie nienaturalny efekt można uzyskać przy zzoomowaniu lampy błyskowej,
    tylko wtedy oczywiście światło jest ostrzejsze niż przy użyciu parasolki]

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    jak najbardziej możliwe
    [podobnie nienaturalny efekt można uzyskać przy zzoomowaniu lampy błyskowej,
    tylko wtedy oczywiście światło jest ostrzejsze niż przy użyciu parasolki]
    cały myk polega na tym że osobno ustawiasz ekspozycję lampy błyskowej i ekspozycje puszki, lampa na kablu poprawiła kąt, a parasolka rozproszyła światło, dlatego nie jest takie płaskie i ostre ...
    oczywiście nie każdemu taki efekt się może podobać ale jest to jakaś alternatywa jak zajdzie słonce ... i światła brak
    Exif dla wnikliwych :
    35mm f/5.0 t=1/50 ISO 1000 kompensacja puszki -2EV, lampa na na ETTL -1EV
    pozdrawiam

Domyślnie

Przeczytałem całość -chyba 2 godziny, uwagi:
    1. Panie Van wielki szacunek można się dużo nauczyć, skarbnica wiedzy i informacji!
    2. Zdjęcia technicznie rewelka - w znacznej większości, przy takim sprzęcie muszą takie być
    3. Walory artystyczne dyskusyjne ale o gustach się nie dyskutuje, każdy ma inne postrzeganie piękna obrazu, a Pan ma takie kalifornijskie właśnie 8)
    4. Na koniec: PANOWIE więcej luzu, wszyscy tu jesteśmy bo chcemy, Van poświęca swój czas żeby czegoś kogoś nauczyć (np. mnie) po co tyle nerwów i jadu, jak ktoś nie chce oglądać to przecież nie musi!
    Jedno pytanko Van: bawiłeś się 5D+85/1.8, da się tego szkła używać w tym zestawie, bo 1,2L nie na moje finanse
    Pozdrawiam wszystkich

Uprawnienia umieszczania postów