JAZ dzięki za szczerość, bardzo to cenię, to są właśnie headshots czyżbym o tym nie wspomniał? szczególny rodzaj zdjęć ... zresztą definicja znajdziesz w linku,
moim założeniem było zrobienie zdjęć które znajdą się w port-foliach dziewczyn, jeżeli agent je zaakceptuje,lub rodzice będą chcieli wydrukować ... a nie zrobienie reportażu z wycieczki na plażę ...
widzę że nie rozumiesz tej idei ...
na pytanie :każda osoba sfotografowana prze zemnie nie jest mi obca !!!nie uprawiam streetphoto, lecz przygotowuje się do każdej sesji, rozmawiam z fotografowanym staram się go jak najlepiej poznać, dlatego możesz mieć wrażenie że mam jakiś stosunek emocjonalny i on przysłania mi krytycyzm...czy takie same zdjęcia osób zupełnie Ci obcych warte byłyby zamieszczenia w twojej galerii?
Malwina to córka znajomej, która poznałem kilka miesięcy temu, a Natalia to z kolei córka mojego dobrego znajomego która na stałe mieszka w Chicago, także nie mam stałego kontaktu ani żadnego stosunku emocjonalnego z dziewczynami ...jedynie z Kayą (moją córką), którą zabrałem na sesję do towarzystwa, żeby dziewczynom było raźniej...
po długich sesjach ślubnych, często zupełnie obcy ludzie staja się moimi
"przyjaciółmi"/znajomymi i przez to potencjalnymi klientami...
mieszka trochę w innych realiach, tu żeby robić biznes, musisz znać każdego i być jego friend
no to bardzo dobrze się składa, bo to było moje założenie
QUOTE=McKane;418076]Co innego to zdjecie cz-b gdzie skacza ... imo duzo lepsze niz te ostatnie.
Pozdrawiam[/QUOTE]
wiem ale takie foty nie zdarzają się "tak o", "od pstryknięcia"
również pozdrawiam
na koniec - nie traktuje CB jako swojej galerii, od tego mam adammohoto.co i adammirski.com (currently under construction),
CB traktuje raczej jako swój photo-blog gdzie mam okazję podzielić się swoimi lepszymi i gorszymi "strzałami" z innymi kolegami fotografami, a foty które wystawiam to zdjęcia z których dopiero wybiorę zdjęcia do swojej galerii, więc właśnie WY, moi drodzy macie zrobić przed selekcje i wskazać te ewentualne "perełki"![]()
pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje![]()