van, na 704 nadal widzę zeza![]()
van, na 704 nadal widzę zeza![]()
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
to może napiszesz jak miałem zrealizować to zdjęcie, jak je doświetlić żeby nie było widać softboksu? popatrz na okładki z gazet wszędzie widać refleksy świateł ...ja ograniczyłem się do jednego widocznego refleksu w oku twierdzisz że to i tak za dużo ... no to jak ty byś oświetlił modelkę?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dobrze że klient który zapłacił za sesje i zatrudnił modelki nie jest tak upierdliwy ...![]()
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 25-04-2008 o 20:33 Powód: Automerged Doublepost
Sorry, nie napiszę, jak miałeś zrealizować, bo nie wiem, jak zrealizowałeś
Po prostu piszę, co widzę. Mi to przeszkadza. Na innych zdjęciach refleksy są subtelniejsze. Na tym są to duże białe kwadraty, trochę wygladające, jakby wysuwały się spod powiek.
van, może jestem trochę upierdliwy, ale mnie to razi u niektórych osób po prostukażdy ma takiego zeza, jeden większego drugi mniejszego
![]()
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Kurde Van. Będąc szczery to w tym 704 jakoś dziwnie wyszło wyostrzanie i te wybielanie oczów również mi nie odpowiada. Wygląda to po prostu źle.
A te ostanie ?? Mydło na oczach. Nie wiem czy ostrość zamierzona była na uśmiechu, ale jakoś mi nie odpowiada wolałbym widzieć większą GO żeby obie partie były ostre.
panowie albo ślepnę, albo "szukacie dziury w moście" :
o jakiej większej GO piszesz? zdjęcia były robione na f11 !!!wolałbym widzieć większą GO żeby obie partie były ostre
pokaż mi jedno zdjęcie w twoim pf ostrzejsze od tych ...
mama wrażenie że twoje ostatnie komentarze to odwet za moją ostra krytykę twoich prac ...
pozdrawiam
panowie albo ślepnę, albo "szukacie dziury w moście" :
o jakiej większej GO piszesz? zdjęcia były robione na f11 !!!wolałbym widzieć większą GO żeby obie partie były ostre
pokaż mi jedno zdjęcie w twoim pf ostrzejsze od tych ...
mama wrażenie że twoje ostatnie komentarze to odwet za moją ostra krytykę twoich prac ...
pozdrawiam
sdsdsss
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 26-04-2008 o 02:52 Powód: Automerged Doublepost
Ostatnia seria w ogóle mi się nie podoba. Zrobiona bez pomysłu i polotu.
Zeza to ta modelka nie ma, raczej taka już jej uroda. 704 najlepsze, retusz dokładnie taki jak trzeba, a softbox nie przeszkadza. Zawsze tez można zmienić na ośmiokątny :-)
Moshi a czytałeś to?
po za tym sesja na zamówienie... pod dyktando dyrektora artystycznego i designera strony ...
a skoro uważasz że bez pomysłu i polotu to może podsuniesz jakiś pomysł na następną sesję ... co? zamieniam się w słuch ... co może miałem włożyć tą "słuchawkę" modelce w ... żeby było bardziej z polotem
MMM dzięki za wsparcie !!!bo już myślałem że spale książeczkę członkowską CB
miło jest w reszcie przeczytać opinie kogoś kto trzymał światłomierz w ręce- wiesz co mam na myśli
pozdrawiam