Panie Adamie, dziękuję za info z ef 85/1.8, zrozumiałem przesłanie.
Panowie może zaczniemy jakim "merytoryczny" wątek rozważać, bo obecna rozmowa jest o niczym... sorry.
Panie Van, prosimy o nową fotkę!
Panie Adamie, dziękuję za info z ef 85/1.8, zrozumiałem przesłanie.
Panowie może zaczniemy jakim "merytoryczny" wątek rozważać, bo obecna rozmowa jest o niczym... sorry.
Panie Van, prosimy o nową fotkę!
Gratuluje , reprezentujesz naprawde wysoki problem i podobaja mi sie Twoje zdjecia.
Obrobka zdjec byla od zawsze kiedys robilo sie to w ciemni teraz w psie , a po za tym autor wie co chce osiagnac i jesli ma taka ochote to nawet moze jako srodek wyrazu uzyc samej grafiki ,ale to akurat sie Ciebie nie tyczy.
Fajnie ze probojesz pomagac innym w rozny sposob.
Z innej beczki nie znam Cie w rl'u ale wygladasz na wporzadku goscia z ciekawym zyciem.
Pozdrawiam i zycze powodzenia w wszystkim.
Dziękuje wszystkim za wszelkie eufemizmy i pochwały, jest mi niezmiernie miło, działa to również bardzo budująco na mój fotograficzny Self-esteem
niestety nie mogę wystawić nic z nowych prac (zawał pracy - wszystko jest in progress)
mogę się tylko pochwalić że czarno-biała wersja mojego zdjęcia Gondola wyprzedziła moją "perełkę" Skakankę na AltPhotos, co świadczy źe staję się bardziej groovie i trendy w najlepszym słowa tego znaczeniu(innymi słowy czarno-białe zdjęcia żądzą !)
Pracowałem ostatnio również nad uaktualnieniem i szatą graficzna mojej strony www.adammphoto.com, starałem się m.in poprawić nawigację i odchudzić nieco zawartość ... w przygotowaniu update Top 10.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i komentarze odnosnie mojego www
jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
V.
Adamie przy moim 1Megowym łączu ciągnę twoje intro /100%/ ponad 1 minute.
Wg mnie to bardzo długo.
Na Safari pod Makiem Twoja strona po prostu nie dziala (tak samo, jak zdjecia ktore tu wklejasz - nic sie nie pokazuje). Pod Firefoxem wszystko jest ok.
Gondola jest świetna ale dla mnie skakanka wciaz jest nr 1 wśród Twoich zdjeć
to dziwne bo sam mam tylko Safari i pracuje tylko na Mac'u a Fire Fox'a nie używam, problem musi być gdzieś po twojej stronie może nie masz jakiejś wtyczki?
z tego co wiem wszyscy klienci i znajomi z mac'ami odpalają stronę, jaki i zdjęcia bez problemu( przynajmniej ci USA), dziwne ?
Nie dziwne jeśli masz serwery w Stanach.
Obrazuje to stronka http://www.speedtest.net/
Jak coś się ciągnie przez ocean to dużo zależy od pośrednich łącz.
wg mnie wersja kolorowa dla Gondoli była optymalna. choć czarno-biała też jest dobra.
co do strony...
masz świetny warsztat, świetny sprzęt, masę pomysłów i wszystko to doskonale wieszjest kilka Twoich prac, do których bardzo lubię wracać i które bardzo sobie cenię - np. Gra w klasy (moja ulubiona), Between hell and heaven, kilka portretów. ale z całym szacunkiem zdjęcia te tracą w Twojej galerii www. strona jest IMO przegadana, niespójna graficznie, ma niedociągnięcia projektowe. w tym wątku pokazałeś, że lubisz czasami balansować na granicy plastikowości i kiczu, na stronie www tę granicę przekroczyłeś i po prostu wszystko jednakowo ucukrzyłeś
podobał mi się etap, jak zaczynałeś pracować nad stroną - chyba światłomierz był na pierwszej - była w tym jeszcze jakaś designerska świerzość, inteligentne niedopowiedzenie... teraz wykorzystałeś chyba wszystko co jest dostępne w programach graficznych - od highlightu, outline'u, bluru, wszelakich efektów na literze, po kilka (jeśli nie kilkanaście) fontów, winietę na winiecie w winiecieitd. itp.
mam nadzieję, że nie poczytasz mi tego za złe, jeśli zilustruję, o co mi chodzi przykładami z Twojej strony.
te winietki po lewej - po co TEN jest lustrzanie odwrócone? FAVORITE ma karygodne światło między literami. na dole w podpisie jest literówka fallowing pages (każdemu może się zdarzyć). czemu akurat te 3 czerwone słowa wyróżniłeś - tego nie rozumiem (po raz n-ty mówić o TOP 10 to już niestety przegadanie).
G w GALLERIES prawie w ogóle niewidoczne. layout tej strony się sypie: nagłówki na różnych poziomach, po lewej jest wyrównanie do środka, po prawej wyrównanie do prawej. do tego EVENTS jest niewyśrodkowane.
IMO strasznie ta fota traci. po co były te nadpalone, nadgryzione, poPSute krawędzie? samo zdjęcie rewelacyjne, tutaj na stronie zaledwie grafika.
layout się sypie. przegadane...
...tu podobnie. poza tym w całej www w dziwny sposób zestawiasz ze sobą fonty. od Trajana Pro i Couriera, po groteski, wszelkiego rodzaju pisanki i pisma ozdobne. umiaru!nawet kolorowe pisma - na których zresztą się wzorujesz - rządzą się rygorystycznym layoutem, którego konsekwencja czasami zwala z nóg.
ta winietka z numerem zdjęcia przeszkadza. a trybu play nie lubię, wolę przewijać
mam nadzieję, że na coś mój komentarz Ci się przyda. mam ogromny szacunek dla fotografii, tym większy gdy teraz sama zaczęłam na tym polu raczkować. ale jeszcze większy mam dla grafiki, bo to moja działka. stąd taki a nie inny komentarz. pozdrawiam serdecznie