ja nie twierdzę, ze wkleił, pytałem tylko. Skoro miał zrobić curves, to zrobił kiepsko.
ja nie twierdzę, ze wkleił, pytałem tylko. Skoro miał zrobić curves, to zrobił kiepsko.
Adam, trafiłem najwyraźniej w czuły punkt. Z uporem maniaka starasz się wpoić czytelnikom, ze jestem fanatycznym przeciwnikiem stosowania postprocessu, w jakiejkolwiek formie - i że to jest motywacją moich ocen w przypadku twoich zdjęć. Fałsz. Otóż ja również obrabiam KAŻDE zdjęcie które zrobię i w zasadzie nigdy nie wstawiam tego co mi wyszło prosto z puszki. Jestem wrogiem budowania z nijakich zdjęć arcydzieł oszustwa, ot co. Oraz przeciwnikiem takiego stosowania obróbki, która wali po oczach i przeszkadza w odbiorze zdjęcia.
W tym, skąd innąd ciekawym jak już pisałem, zdjęciu wali mi po oczach na moim dobrym monitorze (który nie jest częścią taniego wyginającego się laptopa) obróbka. Spytałem o wklejenie, ponieważ pozostałę postaci tego nie mają wcale. Podobno jesteś mistrzem PSa - dlatego tym bardziej nie mogę niezauważyć takiej wpadki. Mnie ona bardzo przeszkadza i obniża ogólny odbiór.
pozdrawiam
P.S> zapomniał bym. Oczywiście dostrzegłem żądło, które miało zakłuć boleśnie. Obrona poprzez atak i deprymowanie mojej skromnej twórczości jako dowód na świetlistość własnych prac. Tani trik i bardzo płytki. Zbyt płytki jak na - zdawało by się - bogatą osobowośc twojej osoby. Szkoda żebyś rozmieniał się na drobne. Skup się lepiej na szlifowaniu wałasnych kantów. jeszcze raz pozdrawiam.
dżizus krajst... ok skończmy już dyskusje nad tym gniotem,
fota robiona po zachodzie słońca, prawie zero światła ISO 1000 całe zdjęcie wyciągane dobre +1.5EV, chciałem złapać moment ale było za późno! nie ma cudów!!! przy takich warunkach nawet VanMurder z pustego nie naleje...![]()
mam jeszcze co najmniej kilkanaście zdjęć zarówno 85L i kilka zaległych z 35L którymi chciał bym się z wami podzielić ...
nara !
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 21-01-2008 o 01:09
Ok jeszcze raz przejrzałem swojego psd do zadęcia 300, przeanalizowałem swoja obróbkę krok po kroku i ... nie mam sobie nic do zarzucenia, wszelkie obwódki i artefakty to tylko urojenia Kubamana!!!!!!!!!!!!,
mam nadzieje że po przejrzeniu pliki RAW odszczekasz wszelkie swe pomówienia na forum CB i nie tylko ...
pozdrawiam
"odszczekasz" to trochę niegrzeczne, nie sądzisz? Obniżasz poziom dosyć konsekwentnie. Już ci napisałem, że skoro rawy masz dobre, to popsułeś obróbkę. I nic się w tej opini nie zmienia.
P.S> gul ci skacze niesamowicie. Luzik - jedno gorzej obrobione zdjęcie jeszcze nikomu nie zniszczyło reputacji.
Zastanawialem sie czy to zrobic i podjalem decyzje, ze to zrobie.
Celem tego forum jest pernamentny wzrost i rozwoj talentu artystycznego lub(oraz) talentu sprzetowego. Z reguly jesli prowadzi sie jakies debaty, radzi, badz rozwiazuje problemy to warto zachowac jakis poziom. Nie bede ocenial innych uzytkownikow w tym miejscu bo to watek Van'a.
Podkresle, ze bede ocenial nie osobe ale jej zachowania. Ta osoba jest VanMurder. Tworczosc Twa juz ocenilem i nie bede sie powtarzac. Ale niestety albo stety Twoje pewne komentarze oraz forma w jakiej zwracasz sie do innych uzytkownikow pozostawia wiele do rzyczenie. I wiesz dobrze o czym pisze. Tlumaczenie ze za duzo kofeiny i whisky'acza to raczej nieporozumienie. Ja wiem, ze nikt nie jest doskonaly. Pamietaj Van, kazda akcja ma reakcje. Nie zamierzam Cie moralizowac, jedynie pomysl czy taka forma ma sens.
Druga rzecz to cele tego watku. Wklejasz nam swoje fotki. Chyba robisz to w konkretnym celu? Zapewne lansujesz swoja tworczosc i osobe ale i czekasz na konstruktywne uwagi. Zapewne czasami trafi sie jakiemus uzytkownikowi dobrac niezbyt wyszukane slownictwo do oceny ale przynajmniej Ty trzymaj fason.
Czesto wydaje mi sie, ze wrecz ambicjonalnie nie cieprpisz krytyki. Z reguly nikt jej nie lubi. Ale to dzieki krytyce mozesz szlifowac warsztat.
Zapewne bedziesz polemizowal z tym co napisalem. Ale chyba bedziesz w tym samotny poniewaz inni uzytkownicy odbieraja Cie w ten sposob. Myle sie?