Strona 41 z 78 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Coś już napisał

Domyślnie

112 to montaż ? bo jakoś te cienie mnie niepokoją wychodzi na to że fotkę robiłeś stojąc pod słońce a świeciło mocno ale człowiek w okularach ma twarz jak gdyby stał twarzą do słońca a przecież stał na wprost ciebie no chyba że ze śniegu zbudowałeś blendę tak czy inaczej zdjęcia jak zwykle świetne ...Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    112 to montaż ? bo jakoś te cienie mnie niepokoją wychodzi na to że fotkę robiłeś stojąc pod słońce a świeciło mocno ale człowiek w okularach ma twarz jak gdyby stał twarzą do słońca a przecież stał na wprost ciebie no chyba że ze śniegu zbudowałeś blendę tak czy inaczej zdjęcia jak zwykle świetne ...Pozdrawiam
    moim zdaniem cienie się zgadzają
    i człowiek w okularach nie ma takiej twarzy, jakby stał do słońca, bo twarz ma ocienioną, tylko w okularach odbija mu się oświetlony krajobraz - co zresztą jest jak najbardziej logiczne

VanMurder, nie będę oryginalna i też powiem, że Twoje zdjęcia bardzo mi się :grin:

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    nie od razu Kraków zbudowali!
    kilka lat temu przyleciałem do stanów z $50 cash'u w portfelu i masa długów ...
    zaczynałem od analogowego Pentaxa, i Nikona CoolPix 2Mpx, później pierwsza cyfrowa lustrzanka z kitem, następnie Sigmy i inne wynalazki, oddawanie książek do księgarni po przeczytaniu, 12h pracy na dobę, wieczorowa szkoła, highschool/homework'i, nieprzespane noce ...
    do tego rodzina (wymagająca żona i córka)... nigdy nie wygrałem na loterii, nie mam bogatych krewnych, ani żaden spadek mi nie grozi
    nikomu nie jest łatwo ...trzeba tylko chcieć ...

pozdrawiam

Zdjęcia jak zawsze dopieszczone ale ta wypowiedz mi sie podoba najbardziej nie ma "wożenia" tylko ciezka praca+plus pasja tworzenia
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    najśmieszniejsze jest to że w swojej galerii mam co najmniej kilka(naście), fotek "sklejanych", czasami nawet z 5-ciu różnych zdjęć! ale jakoś do tych nikt się nigdy nie przyczepi
    do tych nie manipulowanych właśnie częściej
    posądzano mnie już o:
    wklejenie parkietu na zdjęciu Ballerina
    rozmazanie tła przed modelką na zdjęciu 47. Octavia

wklejenie mojej małżonki w inne tło na fotce 52. Morderstwo pod 23-cim.

dla niedowiarków tu jest DNG zdjęcia 112, a śnieg faktycznie działa jak gigantyczna blenda i świetnie doświetla w cieniach - polecam

a propos śniegu kilka nowych portretów śniegowych:

200. Zimowa Kaya.

cdn.

Domyślnie

201 jakby zaszumione (nie wierzę, że opisuję tym słowem zdjęcia w twoim watku) i małokontrastowe w porównaniu do pozostałych z serii
    200 - klasa
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    201 jakby zaszumione (nie wierzę, że opisuję tym słowem zdjęcia w twoim watku) i małokontrastowe w porównaniu do pozostałych z serii
    jest późno poprzesuwałem trochę za mocno suwaki, jutro to poprawię - ale i tak myślę że się czepiasz

następne

202. Kaya na niebieskim

Coś już napisał

Domyślnie

VanMurder ...ja się nie czepiam ale pytam bo się uczę a nie dla tego że wiem wszystko
    posądzano mnie już o rozmazanie tła przed modelką na zdjęciu 47. Octavia
    Nawet gdyby Oktavia była klonowana to ja bym niczego nie zarzucał a tylko podziwiał mam słabe serce do oktavi
    Pozdrawiam ...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Witaj VanMurder, długo stałem z boku i się przyglądałem, uczyłem no i pewnie długo bym się jeszcze nic nie odezwał gdyby ... no właśnie gdyby nie zdjęcie nr 200, wszystkie zdjęcia Twoje jakie widziałem za równo tu na CB jak i na Twojej stronce są rewelacyjne i dopieszczone pod każdym względem ale jak ujrzałem dziś nr 200 to po prostu aż przysiadłem z wrażenia, jak bym patrzył przez okno, rewelacja. Czy mógłbym prosić o EXIF-a tego zdjęcia na priv.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Witaj VanMurder, długo stałem z boku i się przyglądałem, uczyłem no i pewnie długo bym się jeszcze nic nie odezwał gdyby ... no właśnie gdyby nie zdjęcie nr 200, wszystkie zdjęcia Twoje jakie widziałem za równo tu na CB jak i na Twojej stronce są rewelacyjne i dopieszczone pod każdym względem ale jak ujrzałem dziś nr 200 to po prostu aż przysiadłem z wrażenia, jak bym patrzył przez okno, rewelacja. Czy mógłbym prosić o EXIF-a tego zdjęcia na priv.

Pozdrawiam.
    Hej Kabu Witaj! dzięki że się odezwałeś, miło mi że Ci się podoba 2-setka
    a Exif to nie tajemnica:

5D+EF70-200mm f/2.8L USM

200mm, @2.8, 1/400sec. ISO 100, (EB) -0.33EV, WB 4600'K

pozdrawiam

Strona 41 z 78 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów