Strona 40 z 78 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Uzależniony Awatar VanMurder

Smile

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    I kto to mowi Swoja droga...nie chce mi sie wierzyc, ze nie tykales nieba
    Sniper używałeś filtra polaryzacyjnego?

jak nie to polecam

sprzedają także okulary słoneczne z polarem
    używam takich codziennie, najbardziej pomagają podczas prowadzenia samochodu - eliminują refleksy deski rozdzielczej z przedniej szyby i refleksy na karoseriach innych samochodów, tudzież szklanych budynkach- "operacja słoneczna" w Kalifornii (południowej) jest bardzo dokuczliwa, dlatego m.in. przesiadłem się na UV soczewki kontaktowe (nie muszę nosić dwóch par okularów).
    Dodatkowy plus z noszenia takich polaryzacyjnych słonecznych okularów jest taki, że jeszcze przed wyjęciem "puszki" z plecaka wiesz jak będzie wyglądać niebo na twoim zdjęciu...

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Przyglądam się twojej galerii na CB od jakiegoś już czasu, oglądam zdjęcia , czytam twoje wskazówki , uczę się. ...Jedno mogę z pewnością powiedzieć twoje prace przeważyły szalę co wybrać 40D vs 5D ...
    miło że ktoś czyta moje wypociny odpowiadam na każdą PW i @ także możesz na mnie liczyć

Cytat Zamieszczone przez root Zobacz posta
    u mnie dzisiaj ze zdjęciami jest już wszystko ok, ale wczoraj faktycznie były problemy wynikające z braku połączenia z serwerem, gdzie masz wykupiony hosting ... serwer nie odpowiadał.

co do samych zdjęć to każde jedno w Twojej galerii powala mnie na kolana i zadaje sobie pytanie "kiedy ja znajdę trochę więcej czasu na zbieranie doświadczenia i focenia ? "
    Hosting-uje z godaddy.com i do tej pory nie narzekałem, może mój adammphoto.com jest przeładowany - trzymam tam wszystkie galerie klientów i dużo flaszowych slideshow'ów ... to one mogą zatykać transfer...
    spróbuje z innego serwera ...
    dzięki za miłe słowa

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    więc co do fotek jeszcze raz - myślisz, że sztuczka z odwróconym gradientem w ps zastąpi ten polar na zdjęciach, bo szczerze mówiąc, jeżeli to niebo nie było obrabiane w ps to szczena mi opada...
    ...podbiłem trochę kontrast ale 95% roboty zrobił HOYA CIR-POLARIZING 77.0s, nie jest to filtr najwyższych lotów, ale do moich landszaftów wystarczy ... zawiódł mnie niestety w studio przy packshotach, z jednym wyjątkiem:
    Zippo
    tu poradził sobie znakomicie

co do symulacji w PS znalazłem coś takiego na Wiki:

Polarizers are the type of filter whose use is least affected by digital photography; while effects that may visually resemble the results of a polarizing filter can be simulated with software post-processing, many of the optical properties of polarization control at the time of capture simply cannot be replicated, particularly those involving reflections.

Domyślnie

OK koniec tego ściemniania:wink: następne fotki: jeszcze jeden landszaft + kilka moich ulubionych:

110. "Krzaczek Joshua"

111. Gondola

112. Ranger Sam

113. Elevation 11,053 Feet (3,369m)

oczywiści wszelkie komentarze mile widziane

na 112 facjata Sam'a Nicolosi który jest właścicielem bardzo znanej włoskiej restauracji w San Diego, ale udziela się również charytatywnie jako Ranger (odpowiednik naszego Goprowca) w Mammoth Lakes CA, podjechał do mnie zainteresowany "moją biała rurą" bo sam jest Canon'owcem i strzela z "białych rur" głównie do drzew, zwierząt i otwartej przestrzeni ...

113 profil przyjaciela "po fachu" qNick'a

pozdrawiam

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

103, 106... no to ja chylę czoła
    111 też super
    Ostatnio edytowane przez amper ; 05-01-2008 o 21:02
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cóż zawsze podziwiałem twoje prace i teraz nie jest inaczej. Naprawdę świetne fotki jak zawsze. Kurcze fajne te 112 podoba mi się.

Pozdrawiam

Iktorn92

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Sniper używałeś filtra polaryzacyjnego?
    Chyba we mnie nie watpisz? Uzywam prawie na okraglo, ale tak ciemnego nieba jak np. na #105 mi sie nie udalo uzyskac bez obrobki

Z 2 serii #110, #113 najlepsze Chociaz chcialbym jeszcze zobaczyc ten krzaczek rozswietlony pierwszymi promieniami slonca
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

111, 112 - rewelacja
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Chyba we mnie nie watpisz? Uzywam prawie na okraglo, ale tak ciemnego nieba jak np. na #105 mi sie nie udalo uzyskac bez obrobki
    Ok... well. obniż ekspozycje o np -1EV do -2EV tak żeby niebo było ciemne tak jak chcesz, na pewno wiesz że, polar nie działa "pod słonce", najlepiej mieć je za plecami, lub przynajmniej 90 stopni z boku, ISO 100 lub 50 żeby mieć zapas na wyciąganie detali z cieni za pomocą krzywych lub suwaka Fill Light w CR lub czymś podobnym w konwerterze RAW którego używasz, ewentualne szumy usuń np neatimage ,

...musisz brać pod uwagę fakt że powyższe zdjęcia były robione 5D który ma matrycę jak z gumy, a szkło 35L daje taki wysoki kontrast wyjściowy (jak kit po półgodzinnej korekcie kontrastu na krzywych i poziomach w PS)
    po kilku pierwszych fotkach, zrobionym tym szkłem, jak zobaczyłem histogram to ciężko mi było uwierzyć własnym oczom musiałem przepłukać szkła kontaktowe - dla pewności

pozdrawiam wszystkich !
    jutro jeszcze trochę więcej śniegu

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta

...musisz brać pod uwagę fakt że powyższe zdjęcia były robione 5D który ma matrycę jak z gumy, a szkło 35L daje taki wysoki kontrast wyjściowy (jak kit po półgodzinnej korekcie kontrastu na krzywych i poziomach w PS)
    To na pewno robi gigantyczna roznice, niestety nie mam mozliwosci testowania ani 5D, ani 35L, o codziennym uzytku nie wspominajac ($$$) Juz mi wystarczy zbieranie kasy na UWA
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

To na pewno robi gigantyczna roznice, niestety nie mam mozliwosci testowania ani 5D, ani 35L, o codziennym uzytku nie wspominajac ($$$) Juz mi wystarczy zbieranie kasy na UWA
    nie od razu Kraków zbudowali!
    kilka lat temu przyleciałem do stanów z $50 cash'u w portfelu i masa długów ...
    zaczynałem od analogowego Pentaxa, i Nikona CoolPix 2Mpx, później pierwsza cyfrowa lustrzanka z kitem, następnie Sigmy i inne wynalazki, oddawanie książek do księgarni po przeczytaniu, 12h pracy na dobę, wieczorowa szkoła, highschool/homework'i, nieprzespane noce ...
    do tego rodzina (wymagająca żona i córka)... nigdy nie wygrałem na loterii, nie mam bogatych krewnych, ani żaden spadek mi nie grozi
    nikomu nie jest łatwo ...trzeba tylko chcieć ...

pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cześc :-)

Dawno do Ciebie nie zaglądałem a uzbierało się trochę :-)
    Ostatnie krajobrazy bardzo ładne, portrety przyjaciół troszkę mniej. Przejrzałem też wcześniejsze zdjęcia i bardzo mi sie podobają. Eh, żebym ja miał więcej czasu na zdjęcia :-)

Pozdrawiam
    Marek

Strona 40 z 78 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów