Strona 31 z 78 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Konwersja jest "bez stratna" (bez utraty jakości/danych)
    Raczej chodziło mi o dane "EXTIFowe" np w 40D są jakieś informacje o obiektywie, odległości itp.

Ale żeby nie odbiegać za bardzo od wątku galeryjnego, to (moim zdaniem) 61 - za bardzo ucięte u dołu (a nad głową pustka), 62 - ciutkę mniej ciąć z prawej, poza tym fajne, a 63, jakoś mi nie do końca "pasi", chyba za bardzo przepalone tj. za mały kontrast pomiędzy postaciami a tłem.
    Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 27-10-2007 o 10:24
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Raczej chodziło mi o dane "EXTIFowe" np w 40D są jakieś informacje o obiektywie, odległości itp.

Ale żeby nie odbiegać za bardzo od wątku galeryjnego, to (moim zdaniem) 61 - za bardzo ucięte u dołu (a nad głową pustka), 62 - ciutkę mniej ciąć z prawej, poza tym fajne, a 63, jakoś mi nie do końca "pasi", chyba za bardzo przepalone tj. za mały kontrast pomiędzy postaciami a tłem.
    w DNG nie tracisz "EXTIFów" (Metadata) masz je przecież nawet jpg! nawet małej rozdzielczości! chyba że z Ps'a zrobisz "Save For Web.." ale jak zapiszesz jpg, tiff, png , czy PSD przez "Save As" niczego nie tracisz ...

co do 61 to specjalnie czołem dół o dodałem trochę góry, przesunąłem dziewczynę w prawo by poprawić kompozycje myślisz że tak jest lepiej:

oryginalny kadr

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    co do 61 to specjalnie czołem dół o dodałem trochę góry, przesunąłem dziewczynę w prawo by poprawić kompozycje
    Gdy nie ma tła, moim zdaniem, lepiej aby postać była bardziej centralnie. W sumie, bardziej mi się podoba oryginał, z tym że się modelce trochę nóżki poplątały, pewnie dlatego chciałeś ciąć a może lepiej od pasa?

EDIT:

Łe, jakaś dziwna poza, ciężko to wyciąć rozsądnie

Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 27-10-2007 o 21:27
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mnie się ten kadr bardziej podoba
    Pozwoliłem sobie na odsłonienie nieco więcej ;D
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Dobre

A tak serio, to może jednak daruj sobie Adam to zdjęcie... jakby nie ciąć to z tej pozy nic nie będzie...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

jak sie domyslam 61 i 62 to finalnie wyretuszowane historie? Jesli tak to na 61 mogles sie pozbyc do konca tla, na 62 nie dzieje sie najlepiej pod oczami, bezcieniowe swiatlo zmydlilo twarz i dekolt w jedna bryle, ale najwiekszym faux pas tej foty sa uda. z tego powodu powinna odpasc w przedwstepnej selekcji. Przygladalem sie troche Twoim pracom, i uwazam ze stac Cie na cos wiecej niz to nudne swiatlo, jakie pokazales na kilku ostatnich pracach. Kumam doskonale ta konwencje, ale jest po prostu za plasko. Nie wiem na jakiej gammie jestes tam u siebie skalibrowany, jesli tak jak ja na makowej 1,8 , to skóry, szczegolnie na tych cz-b fotach chetnie widzialbym jednak deko ciemniejsze.
    A jako ze 63 jest tylko szkicem to sie nie czepiam ze Ci pojechaly skory w magente
    pozdrawiam
    pozdrawiam,
    zby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    jak sie domyslam 61 i 62 to finalnie wyretuszowane historie? Jesli tak to na 61 mogles sie pozbyc do konca tla, na 62 nie dzieje sie najlepiej pod oczami, bezcieniowe swiatlo zmydlilo twarz i dekolt w jedna bryle, ale najwiekszym faux pas tej foty sa uda. z tego powodu powinna odpasc w przedwstepnej selekcji. Przygladalem sie troche Twoim pracom, i uwazam ze stac Cie na cos wiecej niz to nudne swiatlo, jakie pokazales na kilku ostatnich pracach. Kumam doskonale ta konwencje, ale jest po prostu za plasko. Nie wiem na jakiej gammie jestes tam u siebie skalibrowany, jesli tak jak ja na makowej 1,8 , to skóry, szczegolnie na tych cz-b fotach chetnie widzialbym jednak deko ciemniejsze.
    A jako ze 63 jest tylko szkicem to sie nie czepiam ze Ci pojechaly skory w magente
    pozdrawiam
    WOW!!! dzięki za tak wnikliwą analizę ! 61, 62 nie były retuszowane - dzięki za sugestie będę pamiętał podczas obróbki...
    jadę na Gamie 2.2 przy 6500K, monitor LCD kalibrowany co kilka tygodni (Spyder2PRO), czyli u mnie wygląda wszystko OK.. nawet nie do końca usuniętego tła nie widać muszę brać poprawkę na 98% populacji posiadającej PC-ty, największe wpadki mam przy LOW i HIGH KEY - jakby zakres tonalny mojego monitora jest mniejszy, i niewidać tych niedopracowań w highlights i shadows na szczęście na wydruku wszystko wygląda GOOD

BTW widziałem twoją galerię na ALTphotos Super fotki !!! prawie wszystkie z analoga i średni - format jestem pod wrażeniem, (chyba kupię jakiegoś starego Hass'a) - powinieneś wystawić na CB swoją galerie, z przyjemnością Ci się po-wpisuję, jak masz więcej fot w "sieci" wyślij linki na PRiv'a
    pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta

Mnie się ten kadr bardziej podoba
    Pozwoliłem sobie na odsłonienie nieco więcej ;D
    mnie ten kadr też się podoba - dzięki podrzuciłeś mi ciekawy pomysł: potnę dziewczyny na wysokości talii i zrobię (puzzle układankę) - poważnie
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 28-10-2007 o 03:12

Domyślnie

Następne zdjęcia Marty:

63. Blue Dres
    64. Blue Dres?

Domyślnie

Dzieki za mile slowa Co do galerii na CB - rozpatrywalem zrobienie takiego kroku , ale wiesz...jak pomysle ze swiezo upieczeni posiadacze luster i podgladacze zukow i biedronek zaczna mnie uczyc jak kadrowac to...moze sie okazac ze nie starczy mi cierpliwosci Za hasselem rozejrzyj sie na keh.com

pozdrawiam
    pozdrawiam,
    zby

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    Dzieki za mile slowa Co do galerii na CB - rozpatrywalem zrobienie takiego kroku , ale wiesz...jak pomysle ze swiezo upieczeni posiadacze luster i podgladacze zukow i biedronek zaczna mnie uczyc jak kadrowac to...moze sie okazac ze nie starczy mi cierpliwosci

pozdrawiam
    Po tak eleganckim i taktownym zaproszeniu -to myślę, że możesz śmiało liczyć na tłumy zwiedzających...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 31 z 78 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów