Heja ! dzięki za uwagi i komentarz, prezentacja jest zrobiona w ShowIt Lite,
która jest wersją okrojoną ShowIt PRO, już widzę że będę musiał upgradeować do PRO, bo nie mam w Lite możliwości kontrolowania przejść robienia motion, rotate i przejść w takt mużyki .... mogę podłożyć tylko jeden kawałek.
Do DVD slide show używam FotoMagico (tylko $50) dużo szybszy i "ostrzejszy" od innych konkurencyjnych programów np iDvd, program ten umożliwia dowolną manipujację przejściami z wykorzystaniem obrotów i określeniem szybkości transformacji, można ustawiać markery w podkładzie muzycznym i w ten sposób robić przejścia w rytm np przejść na perkusji
podoba mi się twój pomysł ze zmiksowaniem dwóch kawałków - bawiłem się kiedyś różnymi loopami i samplami w CoolEditPro(teraz chyba Adobe wkupił ten program), - może coś wykombinuje ...
pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bardzo mi przykro z tego powodu, ale dzięki że zajrzałeś
jeszcze jena sprawa, pierwsza fota jest dłużej bo to preloader, który pokazuje się podczas gdy slideshow się wgrywa![]()
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 28-09-2007 o 19:01 Powód: Automerged Doublepost
ja jestem w stanie to zrozumieć, tylko trzeba było napisać że to prezentacja dla modelki - bym się nie czepił długości. Powtarzalności zdjęć czepiam się dalej - niektóre kadry są bardzo podobne - takie rzeczy się daje jako materiał z pracy a nie efekt finalny (oczywiście tylko wg mnie).
I ciągnąc marudzenie- nie wyobrażam sobie wytrwać przy wersji DVD, daj znać jak przebiegł pokaz, ciekaw jestem niezmiernie:rolleyes:
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Witam wszystkich ponownie i pozdrawiam !!!
postanowiłem wystawić zdjęcie pierwotnie stworzone na potrzeby Battle Cage
MMM Vs Vanmurder ...niestety z przyczyn ode mnie nie zależnych walka się (jeszcze) nie odbyła
Na zdjęciu moja piękniejsza połowa, najwierniejsza modelka, edytorka, żona w jednej osobie -> Edyta XOXO
52. Morderstwo pod 23-cim.
będę wdzięczny za wszelkie komentarze, rady i uwagi...
Tu znajdziecie resztę alternatywnych (nieobrobionych) ujęć:
Murder at 23th
Dobre. Gdybym miał się na siłę czepiać, to rozmaz makijażu pod okiem trochę zbyt obfity, wygląda jak jakiś wyciek z oka i lampka na ścianie trochę za mocna, za bardzo odciąga uwagę. Może nawet nie za mocna, ale bardziej zasłoniłbym żarówkę. Może jeszcze bym pokombinował z nożami, żeby bardziej rzucało się w oczy, że jednego brakuje
![]()
jasny gwint!!! no teraz to sie przeraziłem.... ale dobre jest
Wszystko fajnie Van, tyle, że od razu można się skapnąć że to Twoje zdjęcie - modelka znana z poprzednich zdjęć i z Twojego www. A że u niektórych masz na pieńku to pewnie by skutkowało głosami w ankiecie ;-) :P
Coś mi się zdaje, że będziesz musiał poszukać całkiem nowej postaci do tego battla.
Zdjęcie całkiem niezłe, super światło. Może jak dla mnie to kompozycja troszkę do poprawki, ale ogólnie podoba się.
Van, jakim obiektywem robiles to zdjecie?
50mm 1.4
bawiłem się z kompozycją na różne sposoby, chciałem zachować ciasny telewizyjny kadrale teraz widzę że można by co nieco poprawić ...
Tak, dokładnie tego się obawiałem... może dobrze że nie doszło do battle, następnym razem postaram się nie zdradzić ...
...z tym makijażem to było trochę przechlapane bo żeby wyglądał, na realistycznie rozmyty (przez łzy), musieliśmy użyć żelu z brokatem ... może przesadziliśmy trochę z ilością
nad lampka to popracuje, ale z nożami to nie chciałem by to było takie oczywiste, że jednego brakuje ...najważniejsze że zauważyłeś
pozdrawiam
i dziękuje za wszystkie komentarze
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 05-10-2007 o 17:43 Powód: Automerged Doublepost