Dla wszystkich fanów Octavi (i nie tylko) mały slideshow z ostatniej sesji dostępny tutaj:
http://adammphoto.com/octavia/slide/
będę wdzięczny za wszelkie komentarze![]()
zdjęcia świetne!!!
co do prezentacji to też superszkoda że we flashu
co mi się mniej podoba to ciut za długie pokazywanie 1 klatki zdjęcia (w większości ok.3 do max 5 sekund by było świetnie)
zastosuj czasem kilka dynamiczniejszych przejść
muzykę dobrałeś dość dynamiczną i bardziej pasuje do drugiej części, ale i tak jest git
nie pokazuj bardzo podobnego ujęcia jednego po drugim, zwłaszcza, że dość długo są pokazywane oba (może jak są podobne to daj ze 3 zdjęcia po pół sekundy każde, żeby było szybko widać różnice)
wracając do zdjęć to naprawdę kawał dobrej roboty
jakie oświetlenie zastosowałeś, by uniknąć wszelkich odbić od luster (jakie ustawienia)?
fajny pokazik, zdjęcia super, muzyczka też, ogólnie extra
ta muzyczka w tle to zespół Muse?
Regulamin pkt 8
szczerze powiedziawszy to średnio mi się*ten pokaz podoba. Ale to może kwestia mojego gustuwole jak są*fotki tu wklejone
![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Skoro tak... to sam chciałeś!![]()
Świetne zdjęcia! bardzo ładnie "obrobione"! (nie popsute Photoshopem, tylko "podrasowane" tyle ile potrzeba). Dla mnie naprawdę rewelacyjne.
Aż zacząłem się wku...ać patrząc na moje zdjęcia. Chyba zmontuję taką sukieneczkę z jakiejś firanki, przebiorę żonę i wreszcie, zamiast czytać forum, zacznę robić więcej zdjęć! ;-):razz:
Natomiast slideshow na początku przyjemnie się ogląda (trochę za długo eksploatujesz pierwsze zdjęcie), a później już trochę jest nudno i nie wiadomo o co chodzi. Nie wiem jaki był zamysł reżyserski, więc jest to sygnał, że albo go nie było, albo nie za bardzo czytelnie go pokazałeś. W czasie oglądania pojawił mi się taki pomysł, że z tych zdjęć, ale trochę zmieniając kolejność, można by zrobić coś jakby przemianę Octavii z "białej" i niewinnej na "czarną" i drapieżną. Zdjęcie z tatuażem byłoby kluczowe, pośrodku tej przemiany. Jeśli jeszcze zmieniłbyś sposób zmiany kolejnych zdjęć, aby w tej drugiej, mrocznej części był bardziej zdecydowany to chyba mógłby być z tego fajny spektakl.
Zdaję sobie sprawę, że łatwo tak pisać, ale przy Twoim poziomie, niższe wymagania byłyby wręcz obraźliwe ;-)
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję super zdjęć.
Adam - ten pokaz to nuda. Poważnie. Duuużo za dużo zdjęć. Zdjęć podobnych i bardzo podobnych.
Szczerze mówiąc - pokaz duużo zyskał, jak od początku "przewijałem" zdjęcia w rytm muzyki - choć to oczywiście przesada, ale takie przyspieszenia by się przydały. Albo chociaż synchro do muzy.
A fotki ok, szczególnie seria z gitarą.
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
ja wiemRysiaczek że nuda ale slide nie był zrobiny dla Ciebie, tyko dla modelki, ze zdjęć które wybrała, trudno komuś kto Ci płaci, dać w zamian kilkunsto-sekundowy projekt z pięcioma fotkami
- klientka się musi nacieszyć sobą. Co by powiedziały koleżanki? That's It? Did you pay for that? Wersja DVD jest trzy razy dłuższa (trzy pełne kawałki ok 10min) uwierz mi jak będzie pokazywać koleżankom lub boyfriendowi nie będą się nudzić ...
ale obiecuje że kiedyś specjalnie dla kolegów z CB zrobię wersje krótsza i w takt muzy![]()
Generalnie dwa duże softboxy, jeden równolegle do lustra, drugi prostopadle na wprost modelki , aparat pod katem ok 45' o lustra i wszystko gra- nie ma dobić ...
Sesja bez lustra jeden softbok nad głową modelki, drugi płasko prostopadle do osi obiektywu, nad aparatem + blenda srebrna na podłodze po prawej za kadrem odbijająca światło z górnego softboxu.
Jacek dzięki za wskazówki
świetna idea muszę skorzystać z niej podczas następnych sesji dzięki wielki !!!
Yes indeed. Jeden z moich ulubionych zespołów, miałem okazję widzieć ich w akcji na koncercie -> Rock przez duże "R"
wynika z tego że **** ze mnie a nie reżyser, ale obiecuje że się poprawie
pozdrawiam i dziękuje wszystkim za komentarze![]()
VanMurder: jestem pod wrażeniem twoich zdjęć. Większość bardzo mi się podoba. Imponuje mi Twoja znajomość PS-a.
Uwagi mam do 40, popracowałbym z cieniami i z tłem bo wygląda odrobinkę nienaturalnie. 50-tka rozkłada na łopatki. Wspaniały portret.
Prezentacja dla osób postronnych faktycznie nieco przydługawa choć zdjęcia jak najbardziej ok. Może nie wszystkie porywające ale przynajmniej dobre.
Pewnie każdy oglądający zrobiłby to inaczej ale ja wprowadziłbym dwa kawałki muzycznie odpowiadające klimatem obliczom modelki zmiksowane przy zmianie oblicz. Np jako pierwszy wrzucić jakieś jezioro łabędzie. Nieco też nużący jest ciągle ten sam styl przejść w połączeniu z jednakowa prawie animacją. Np przejście między obliczami można by zrealizować nie tylko przy pomocy 1 fotki która świetnie pasuje na początek całości ale np efektu bardzo szybkiej zmiany 1 oblicza w drugie powtórzonej kilka razy - takie strobo.
Czym tworzyłeś prezentacje ProShow-em?
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam