Pokaż wyniki od 221 do 230 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ostatnie zdjęcie jest piękne i jeśli dłubałeś przy nim tp proszę nie przyznawaj się bo popsujesz całą frajdę. To zdjęcie wygląda trochę jak średni format
    dzięki
    nie to z tych "niedłubanych" ...
    w Kalifornii pada średnio raz na rok, przez kilka godzin ,czasami 2-3 dni,w niektórych miejscach (np Dolina Śmierci) nie pada latami...
    to zdjęcie zrobione było w takiej właśnie wyjątkowej jak na Kalifornijski klimat scenerii, moje dziecko kocha deszcz, ilekroć pada wybiega na zewnątrz nacieszyć się wodą spadająca z nieba ... dokładnie półgodziny temu było krótkie, 10-cio minutowe "oberwanie chmury". Kaja biegała w kółko z rozpostartymi ramionami łapiąc krople deszczu .... niestety nie zdążyłem tego uwiecznić :-(

...wygada trochę jak średni format bo światło było doskonałe, jednolita warstwa cienkich, deszczowych chmur, rozpraszająca idealnie światło bardzo mocnego Słońca w zenicie + biały betonowy chodniki zadziałał dodatkowo jak blenda, eliminując praktycznie cienie - jednym słowem idealne warunki do portretu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    DZIĘKI !

Może bez deszczu nawet lepiej... Ładną masz córkę :-)
    i zdjęcie też bardzo fajne. Szczególnie perfekcyjnie dobrana głębia ostrości !

Mnie się podoba i tu już bym nic nie zmieniał ale jeśli chcesz uwagi...
    Widzę, że lubisz ciasne kadry, może to jest ten fragment sztuki, którego ja nie rozumiem, ale czasem warto trochę odpuścić. Ja nie jestem zawodowcem, ale jako "oglądacz" zdjęć mam wrażenie, że przy portretach musi być trochę (lub więcej niż trochę :wink: ) otoczenia. Modelka nie może podpierać ramki zdjęcia. Gdybyś dał jej więcej przestrzeni byłoby lepiej niż super.
    pozdrawiam
    dzięki za uwagę
    kadr to bardzo śliski temat, generalnie najczęściej zwracam uwagę na "złoty podział" i mocne p-ty...
    do netu (72PPI)staram się kadrować znacznie ciaśniej, by więcej ze zdjęcia pokazać, czasami celowo tnę czoło by zwrócić uwagę na twarz, tak jak tu:
    51. Kaya On The Patio

do druku natomiast staram się zostawić więcej przestrzeni dla poprawienia kompozycji, bo detale i tak można dostrzec dzięki znacznie większej rozdzielczości (300PPI)...

... ale generalnie mam nawyk do bardzo ciasnego kadrowania i próbuje się z tego leczyć
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 22-09-2007 o 21:58 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów