Cytat Zamieszczone przez jockerek Zobacz posta
Witam

Niektóre zdjęcia robią wrażenie musze przyznać lecz np. slajdy wogóle do mnie nie trafiały i żadnego nie obejrzałem nawet do końca:/ Mam zamiar niebawem sam coś sklecić z mojego pierwszego sfotografowanego ślubu i jestem ciekaw, czy mi jakoś lepiej to wyjdzie, czy poniosę porażke
slajdy mają to do siebie że najlepiej trafiają do osób do których są adresowane ... 95% moich klientów to kobiety - matki, żony i kochanki panny i biznesmenki - jedna wspólna cecha: Panie kochają slide show'y i nie jedna z moich klientek się popłakała przy slajdzie Victorii i Chris'a...

wiem że faceci wolą inne slajdy - najlepiej takie w których panie tracą garderobę, ale to już inna historia ...

życzę powodzenia z własnym slajdem - z przyjemnością zobaczę efekty ...

Cytat Zamieszczone przez jockerek Zobacz posta
Przejrzałem cały wątek i mam pytanie dotyczące sigmy 70-200 f/2.8, która mi tam wczesniej śmigneła na którejś stronie. Zastanawiam sie nad kupnem 85/1.8 ale nie wiem czy nie lepiej mi wyjdzie zakres z sigmy po dołożeniu troche PLN. Jest też na oku canon 70-200 f2,8 ale cena lekko przeraża. Ostatecznie jeśli pracowałeś na canonie i sigmie 70-200 to czy uważasz, że jest sens zbierać na canona i chwilowo zadowolić się 85/1.8?

Pozdrawiam
Uważam że jest sens kupić Sigmę i zbierać na Canona 70-200f2.8, co do 85/1.8 to posiadałem i zdania dobrego o tym szkle nie mam: aberracja makabryczna, kolory i kontrast pozostawiają wiele do życzenia, jednym słowem widać że nie eLa..
pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
Ja w sprawie Henryka. Jeśli już Pana Henryka mamy rozpatrywać jako portrecik, to niestety ma on obcięty ogonek Kadr jest ok, ale ostrość jest na buzię. Co prawda ma ją otwartą, ale jak wiadomo ryby głosu nie mają. Chyba, że Henryk jest wyjątkowo gadajny i chciał coś wygłosić. Taka jakaś brzydka błyszcząca kulka mu się na nosku była zrobiła.
Pzdr!
a mnie się wydaje że przynajmniej lewe oko mieści się w GO... aha co do ogonka: jak coś tnę, to tnę celowo - względy kompozycyjne (ogonek gra zdecydowanie drugie skrzypce )

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
... surfera oglądam akurat na laptopie i wydaje mi się mimo wszystko, że jest przeostrzone. Poza tym bardzo OK.... Tak na marginesie ja jestem na holidayu i po powrocie mam zamiar zaprezentować jaki to AF jest słaby w 400D Obiekty poruszające się pomiędzy 200 - 300 km/h i duża skuteczność, zdjęcia rekreacyjne .
Co do surfera to masz racje, 200mm na FF do fotografowania surfingu to co najmniej o 200mm za mało ...
SurfUp to prawie 100% crop - zdecydowałem się na takie ekstremalne posunięcie bo chciałem pokazać emocje towarzyszące temu sportowi - sam kiedyś trochę surfowałem i za każdym razem, jak patrze na "ludzi na deskach" dostaję gęsiej skórki i mam ochotę wskoczyć do oceanu ....
następnym razem pożyczę czterysetkę lub obudowę do zdjęć podwodnych i założę płetwy ... albo wytargam swoją 9.5 stopową deskę ze strychu a plecak z aparatem zostawię w domu ...

pozdrawiam