Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
I kto to mowi Swoja droga...nie chce mi sie wierzyc, ze nie tykales nieba
Sniper używałeś filtra polaryzacyjnego?

jak nie to polecam

sprzedają także okulary słoneczne z polarem
używam takich codziennie, najbardziej pomagają podczas prowadzenia samochodu - eliminują refleksy deski rozdzielczej z przedniej szyby i refleksy na karoseriach innych samochodów, tudzież szklanych budynkach- "operacja słoneczna" w Kalifornii (południowej) jest bardzo dokuczliwa, dlatego m.in. przesiadłem się na UV soczewki kontaktowe (nie muszę nosić dwóch par okularów).
Dodatkowy plus z noszenia takich polaryzacyjnych słonecznych okularów jest taki, że jeszcze przed wyjęciem "puszki" z plecaka wiesz jak będzie wyglądać niebo na twoim zdjęciu...

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
Przyglądam się twojej galerii na CB od jakiegoś już czasu, oglądam zdjęcia , czytam twoje wskazówki , uczę się. ...Jedno mogę z pewnością powiedzieć twoje prace przeważyły szalę co wybrać 40D vs 5D ...
miło że ktoś czyta moje wypociny odpowiadam na każdą PW i @ także możesz na mnie liczyć

Cytat Zamieszczone przez root Zobacz posta
u mnie dzisiaj ze zdjęciami jest już wszystko ok, ale wczoraj faktycznie były problemy wynikające z braku połączenia z serwerem, gdzie masz wykupiony hosting ... serwer nie odpowiadał.

co do samych zdjęć to każde jedno w Twojej galerii powala mnie na kolana i zadaje sobie pytanie "kiedy ja znajdę trochę więcej czasu na zbieranie doświadczenia i focenia ? "
Hosting-uje z godaddy.com i do tej pory nie narzekałem, może mój adammphoto.com jest przeładowany - trzymam tam wszystkie galerie klientów i dużo flaszowych slideshow'ów ... to one mogą zatykać transfer...
spróbuje z innego serwera ...
dzięki za miłe słowa

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
więc co do fotek jeszcze raz - myślisz, że sztuczka z odwróconym gradientem w ps zastąpi ten polar na zdjęciach, bo szczerze mówiąc, jeżeli to niebo nie było obrabiane w ps to szczena mi opada...
...podbiłem trochę kontrast ale 95% roboty zrobił HOYA CIR-POLARIZING 77.0s, nie jest to filtr najwyższych lotów, ale do moich landszaftów wystarczy ... zawiódł mnie niestety w studio przy packshotach, z jednym wyjątkiem:
Zippo
tu poradził sobie znakomicie

co do symulacji w PS znalazłem coś takiego na Wiki:

Polarizers are the type of filter whose use is least affected by digital photography; while effects that may visually resemble the results of a polarizing filter can be simulated with software post-processing, many of the optical properties of polarization control at the time of capture simply cannot be replicated, particularly those involving reflections.