dickory dare!
normalnie rozłożyłeś moją stronę na łopatki
dzięki za bardzo konstruktywną i przejrzystą, podartą przykładami krytykę
wiedziałem że coś z design jest nie tak ... ale nie potrafiłem tego dojrzeć,
dzięki za wskazówki, na pewno wezmę sobie do serca, a uwagi uwzględnię podczas dalszych uaktualnień.
jednym słowem dobra robota i dzięki serdeczne za poświęcony czas, jestem wdzięczny
przy okazji o tym że nie powinno się stosować więcej niż dwóch, trzech czcionek, na raz dowiedziałem się dopiero po obejrzeniu filmu dokumentalnego Helvetica (2007)
a designer ze mnie jak z drwala lutnik
pozdrawiam
Acz pomijając naginanie zasad to całkiem efektownie to wyszło![]()
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Mam w pracy rozdzielczość 1024x i ucienami dół twojej strony a nie ma paska przewijania :/
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 29-02-2008 o 12:54
Może ja mam coś z oczami,ale na tych zdjęciach nie ma takiej jakości,plastyki itd. do jakiej nas przyzwyczaiłeś poprzednimi zdjęciami.
402-ciemne,lewa strona konia kompletnie bez detalów.
403-ostre światło(ale o tym to pewnie sam wiesz),kadr też trochę niżej by się przydał.
404-to mi się najbardziej podoba.
405-coś ta jasna część twarzy mi się nie podoba...
Głupio mi tak Ciebie krytykować bo robisz zdjęcia,że dech zapiera,a moje w większości nie nadają się do publikacji,ale naprawdę takie odniosłem wrażenia oglądając te zdjęcia.
Pozdrawiam.
Dla mnie 404 i 402 bardzo udane są. Podobają mi się naturalne kadry. 403 troszkę odbiega, ale nie źle to wygląda
401:P No cóż wolę już to od cegieł. Chociaż jak widać z tego zdjęcia można wiele wyciągnąć.
405 jak najbardziej mi nie odpowiada. Nie zachwyca mnie po prostu
Nie zapomnij odpowiedzieć na moje pytanie![]()
fotki w DNG, RAW, lub PSD zmniejszam do sieci za pomocą Image Procesor i zawsze podpinam jakąś lekką USM w napisanej przez siebie akcji.
wyostrzanie do sieci to MUS! ale zarazem nie łatwa sprawa...
zdjęcia z 35L na 5D są niesamowicie ostre i nie wymagają praktycznie żadnych zabiegów wyostrzających ... aczkolwiek po zmniejszeniu do web ostrość zawsze siada i ostrzenie jest koniecznością, kolega Scott jak zapewne wiesz sugeruje ostrzenie USM przy Radius 0.3 z amout 50-400 w zależności od wielkości i wstępnej ostrości zdjęcia, z kolei nasz kolega Janusz Body uważa że to nie bardzo zła metoda i preferuje do takiego wyostrzania napisaną przez siebie akcje która ostrzy tylko krawędzie ... metoda ta jest bardzo dobra, ale przy małych rozdzielczościach 800x600, 1024x683 nie ma praktycznie różnicy jak wyostrzasz, jeżeli oczywiście jakość zdjęcia ma w miarę dobrą jakość (mało szumów)...
zgodnie z sugestią kolegi :
popracowałem trochę PS nad plastyką zdjęć...
pozdrawiam wszystkich
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dorzucam jeszcze jeden portrecik z zoo i dwa zdjęcia z za kratek![]()
pozdrawiam
410
411
412
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 01-03-2008 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost