Strona 76 z 78 PierwszyPierwszy ... 26667475767778 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A dlaczego myslisz, ze nie lubimy studyjnych? Mi sie podobaja, te z alkoholiczka gimnastyczka rowniez, chociaz za duzo rozlewa tego dobra
    Aparat mam i ja

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Znaczy woda niby się wylewa z tej butelki?
    Ogólnie fajne

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mam zastrzeżenia co do włosów - widać wyraźnie ślady wycinania, brak naturalnej faktury na końcówkach (ciachnięcia). Maska do poprawy. Znając Twoją deklarowaną świetną znajomość PS-a jestem zawiedziony Do tego troszkę poszarpana podstawa prawej stopy i niedokładność wycięcia na granicy ud. Dziewczyna ładna, ale sama spirala mnie nie przekonuje - mało to naturalne jakoś.
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 16-07-2008 o 12:08
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    Mam zastrzeżenia co do włosów - widać wyraźnie ślady wycinania, brak naturalnej faktury na końcówkach (ciachnięcia). Maska do poprawy. Znając Twoją deklarowaną świetną znajomość PS-a jestem zawiedziony Do tego troszkę poszarpana podstawa prawej stopy i niedokładność wycięcia na granicy ud. Dziewczyna ładna, ale sama spirala mnie nie przekonuje - mało to naturalne jakoś.
    nad ciachnięciami na włosach faktycznie muszę popracować dzięki za sugestie, co do reszty ciała- to nie była ona manipulowana - w sensie wycinana - modelka skakała na prześwietlonym o +1EV białym tle, oświetlonym za pomoc dwóch lamp 600ws każda. a to co się stało z jej obrysem to pewnie zasługa zbyt dużego poziomu backlight pewnie stąd ta utrata szczegółów... dzięki za trafne spostrzeżenia

teoria się potwierdza frekwencja znikoma

no nic dorzucę jeszcze dwa tym razem na czarnym tle ... pierwsze to wariacja fotki z Tifanie, a drugie to pomysł który wpadł mi do głowy podczas sesji ...

SkySurfer.
    SkyDiver.

jak zwykle jestem otwarty na wszelkie uwagi
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    teoria się potwierdza frekwencja znikoma
    Wcale, że nieprawda.
    Przypuszczam, że bardzo wielu obserwuje Twoje fotografowanie, wielokrotnie nie tylko w tym wątku małe arcydzieła.
    Nie wypowiadają się – sam wiesz dlaczego.

Przyglądałem się długo modelce i aby mieć lepszy obraz tego co się działo na matrycy pozwoliłem sobie zdjęcie obrócić.

Kark modelki – ja bym go tak nie przerysował.
    Woda, czy coś tam, niechby choć trochę była zbliżona do naturalnego, dynamicznego wypływu, choć trochę na całej długości strumienia, nie tylko na końcu.

Zdjęcie drugie to dla mnie bomba, brak słów.
    Czy model ma na zębach wkładkę korekcyjną, czy jest to zamierzone, ale co tam to modela problem.
    Pozdrawiam.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    [...]
    Woda, czy coś tam, niechby choć trochę była zbliżona do naturalnego, dynamicznego wypływu, choć trochę na całej długości strumienia, nie tylko na końcu.
    Właśnie przy pierwszym zdjęciu (które generalnie bardzo mi się podoba) nieśmiało zauważyłem (próbowałem zauważyć) że wypływ wody z butelki budzi moje spore zastrzeżenia. Natomiast ta subtelniejsza linia wody bardziej mnie przekonywała, niż ta gruba ze zdjęć z ciemnego tła.
    Chociaż SkyDiver jest jak najbardziej ok (może dlatego, że krótsza struga).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
    Właśnie przy pierwszym zdjęciu (które generalnie bardzo mi się podoba) nieśmiało zauważyłem (próbowałem zauważyć) że wypływ wody z butelki budzi moje spore zastrzeżenia. Natomiast ta subtelniejsza linia wody bardziej mnie przekonywała, niż ta gruba ze zdjęć z ciemnego tła.
    Chociaż SkyDiver jest jak najbardziej ok (może dlatego, że krótsza struga).
    Nie chodziło mi o pogrubienie strugi płynu, w żadnym wypadku.
    Leciutkie subtelne kropelki wody odrywające się od głównego nurtu w pewnej odległości od butelki.

Dlaczego o tym piszę, w ostatnim czasie przez wiele dni (po kilka godzin dziennie) fotografowałem pokazy jazdy na nartach wodnych i skuterach (też wodnych), tak z brzegu jak i z łodzi motorowej.

Długo później przyglądałem się jak zachowuje się woda na zdjęciach dynamicznych, widok przepiękny, szkoda go nie pokazać.
    Pozdrawiam.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie chodziło mi o pogrubienie strugi płynu, w żadnym wypadku.
    Leciutkie subtelne kropelki wody odrywające się od głównego nurtu w pewnej odległości od butelki.

Dlaczego o tym piszę, w ostatnim czasie przez wiele dni (po kilka godzin dziennie) fotografowałem pokazy jazdy na nartach wodnych i skuterach (też wodnych), tak z brzegu jak i z łodzi motorowej.

Długo później przyglądałem się jak zachowuje się woda na zdjęciach dynamicznych, widok przepiękny, szkoda go nie pokazać.
    "niech język giętki wypowie wszystko o czym pomyśli głowa"
    Mi nie chodziło o pogrubianie, a o określenie zdjęć
    Zgadzam się, że woda nie zachowuje się tak idealnie. Ok, są wypływy tzw. laminarne (uporządkowane, nie burzliwe), ale nie w takim przypadku.
    W sumie, pytanie, w jaki sposób Van uzyskałeś tę wodę na zdjęciach? To mnei niezwykle intryguje.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
    W sumie, pytanie, w jaki sposób Van uzyskałeś tę wodę na zdjęciach? To mnei niezwykle intryguje.
    strumień ze szlaucha zamrożony światłem dwóch lamp błyskowych, odpowiednio porozmieszczane białe i czarne blendy, do odseparowania strumienia od tła...

Czy model ma na zębach wkładkę korekcyjną, czy jest to zamierzone, ale co tam to modela problem.
    Model ma dopiero 12-scie lat w tym wieku 90% dzieciaków nosi "aparaty" żeby mieć piękny zgryz na starość tak przy okazji Adam Bragg który pozował mi do zdjęcia jest uznanym gimnastykiem, wygrał większość zawodów w swojej kategorii wiekowej w USA, teraz trenuje do przyszłej olimpiady... podejrzewam że prosty zgryz mu się wtedy przyda
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 18-07-2008 o 00:02

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja uwazam ze zdjecia reklamowe ostatnie z woda sa swietne. nie mam zastrzezen.

kurcze musze studio pocwiczyc
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 76 z 78 PierwszyPierwszy ... 26667475767778 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów