Strona 75 z 78 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    Film ma czułość ISO 400 a Van robił zdjęcia i wołał jako ISO 200
    Z reguły po włożeniu filmu do analoga jeżeli aparat ma ustawione AUTO ISO to rozpozna film ale można to świadomie zmienić (w tym przypadku należało) aby aparat widział film z czułością ISO 200. Później przy wywoływaniu filmu powinniśmy powiedzieć w laboratorium że film był forsowany.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Pierwsze bardzo ladne, szczegolnie kolory i GO, choc nie podoba mi sie ciecie w kolanach i rozprasza mnie postac (?) po prawej stronie tulowia.

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

dla mnie oba ostatnie świetne, 2 zwłaszcza - widoczna linka łącząca osobę z latawcem
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Z reguły po włożeniu filmu do analoga jeżeli aparat ma ustawione AUTO ISO to rozpozna film ale można to świadomie zmienić (w tym przypadku należało) aby aparat widział film z czułością ISO 200. Później przy wywoływaniu filmu powinniśmy powiedzieć w laboratorium że film był forsowany.
    Tylko czy laboratorium będzie wiedzieć co to w ogóloe znaczy - w Adama w stanach może tak ale to co się dzieje w naszych labach to raczej niestety woła o pomstę do nieba...
    a zdjęcia całkiem fajne.. pomysły fajne, a to forsowanie można by spróbować naświetlać na iso 250 albo 320 bo wydaje mi się że na 200 jest trochę za bardzo..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Tylko czy laboratorium będzie wiedzieć co to w ogóloe znaczy - w Adama w stanach może tak ale to co się dzieje w naszych labach to raczej niestety woła o pomstę do nieba...
    a zdjęcia całkiem fajne.. pomysły fajne, a to forsowanie można by spróbować naświetlać na iso 250 albo 320 bo wydaje mi się że na 200 jest trochę za bardzo..
    co do Portry to łyka +2/3 EV bez forsowania z tego co już zdążyłem się dowiedzieć, mój Photolab robi forsowanie za dodatkowe $3, ale tak skubani porysowali negatyw że szlak mnie trafił przy skanowaniu moje własnoręcznie wywołane są idealne w porównaniu... chyba pozostanę przy BW E-6 które sam mogę wywołać , kolor zostawię cyfrze ....

pozdrawiam wszystkich i dzięki za odwiedziny

Domyślnie cd rolka trzecia... porta 400 nc forsowana na 200;)

zgodnie z waszymi sugestiami poprawiłem trochę latawiec nr 1:

Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    ramka rozumiem PSowa?? hmm w sumie tak sobie myślę, przez forsowanie podniosłeś nasycenie barw, to może lepiej byłoby kupić 400VC
    no i ja bym poprosił więcej headshots albo tym podobnych fotek bo w końcu ten negatyw świetnie odwzorowuje kolory skóry...
    następnym razem faktycznie spróbuję VC, a NC naświetlę normalnie, co do ramek - to prosto ze skanera, tak jak i kadry (dlatego trochę krzywe)
    na prośbę kolegi dorzucam dwie ostatnie klatki z rolki:

Okno

oraz coś takiego:

California Über Alles

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Oba portrety Dziewczynki bardzo mi sie podobają, ale wybieram pierwszy ze względu na świetlistość i bardzo mi odpowiadającą kompozycję.
    A trzecie? Eee... jakbyś chciał ostatnią klatkę jakoś wykorzystać... jak się bardzo uprę to zobaczę kompozycję na trójkącie z poprzecznym podziałem, ale ..nie!

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

California Über Alles - po co te śmietniki zajmujące najwięcej miejsca w kadrze? Psują ciekawe rzeczy dziejące się dalej. Pokaż coś innego.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    California Über Alles - po co te śmietniki zajmujące najwięcej miejsca w kadrze? Psują ciekawe rzeczy dziejące się dalej. Pokaż coś innego.
    No przecież to ostatnia klatka z tego filmu

Domyślnie Tifanie ... studyjne.

po krótkiej przerwie powrót do cyfry...

wiem że ludziska - szczególnie w Polsce -nie przepadają za zdjęciami studyjnymi... no ale cóż moim marzeniem zawsze było zostać fotografem reklamowym więc idać tym szlakiem kolejna fotka z użyciem całej masy soft boksów, lamp i innych dupereli ...

Tifanie - Water Spiral.

będę wdzięczny za wszelkie konstruktywne komentarze i sugestie
    pozdrawiam

V.

Strona 75 z 78 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów