slajdy mają to do siebie że najlepiej trafiają do osób do których są adresowane ... 95% moich klientów to kobiety - matki, żony i kochankipanny i biznesmenki - jedna wspólna cecha: Panie kochają slide show'y
i nie jedna z moich klientek się popłakała przy slajdzie Victorii i Chris'a...
wiem że faceci wolą inne slajdy - najlepiej takie w których panie tracą garderobę, ale to już inna historia ...
życzę powodzenia z własnym slajdem - z przyjemnością zobaczę efekty ...
Uważam że jest sens kupić Sigmę i zbierać na Canona 70-200f2.8, co do 85/1.8 to posiadałem i zdania dobrego o tym szkle nie mam: aberracja makabryczna, kolory i kontrast pozostawiają wiele do życzenia, jednym słowem widać że nie eLa..
pozdrawiam
a mnie się wydaje że przynajmniej lewe oko mieści się w GO...aha co do ogonka: jak coś tnę, to tnę celowo
- względy kompozycyjne (ogonek gra zdecydowanie drugie skrzypce
)
Co do surfera to masz racje, 200mm na FF do fotografowania surfingu to co najmniej o 200mm za mało ...
SurfUp to prawie 100% crop - zdecydowałem się na takie ekstremalne posunięcie bo chciałem pokazać emocje towarzyszące temu sportowi - sam kiedyś trochę surfowałem i za każdym razem, jak patrze na "ludzi na deskach" dostaję gęsiej skórki i mam ochotę wskoczyć do oceanu ....
następnym razem pożyczę czterysetkę lub obudowę do zdjęć podwodnych i założę płetwy ...albo wytargam swoją 9.5 stopową deskę ze strychu a plecak z aparatem zostawię w domu ...
pozdrawiam