Super, dzieki wielkie
HEHE! VanMurder - po zdjęciach ze słuchawka miałem wrażenie, że masz jakieś duże studio, a po Twoim setupie jestem pod wrażeniem Twojej pomysłowości!
Wybacz VanMurder, pierwszy i ostatni raz.
Zgadza się MIODEK:-)
Nie chcę psuć świetnego wątku, więc odpiszę tylko ten jedyny raz obok, jeden przykład.
W swoich codziennych wędrówkach po parkach przyrodniczych trafiłem na bardzo rozłożyste korzenie drzew sięgające do obszernego zalewu .
Niestety na ich tle siedział wędkarz, pomyślałem może i będzie jeszcze lepiej.
Cichutkie wybranie miejsca, statyw zbliżenie i cyk, raz, dwa.
W tym momencie wędkarz mnie zauważył, zobaczył moje małe zmieszanie i powiedział ALEŻ PROSZĘ.
Waldek składa statyw już mnie ten obiekt przestał całkowicie interesować.
Zdziwiony przemiły Pan, pyta dlaczego nie robię zdjęć, toż tu tak przepięknie.
Moja odpowiedź – Pana nie wygonię, natomiast Pan mnie już zobaczył więc obiekt nie przedstawia dla mnie żadnej wartości, będzie Pan nawet podświadomie pozował a to będzie widać.
PS. Proszę to traktować jako takie tam moje fanaberie, nic więcej.
Pozdrawiam.
Masz umiejętnosci i wiesz co robisz Van, a na dodatek znasz się na tym, uważam że nie powinieneś reagować na niektóre komentarze bo to bez sensu, i zniżac się do "pewnego poziomu" , już po komentarzach widać kto na czym się zna więc, moim zdaniem nie warto odpisywać. Ty jesteś zawodowcem, ! To od ciebie nalezy sie uczyć technik fotografowania, a nie ciebie pouczać !
Żona powtarza mi to od jakiś dwóch lat...
Dzięki 1507czas wyciągnąć wnioski...
pozdrawiam wszystkich udzielających się w tym wątku,
Waldek24 dzięki za podzielenie się twoimi przemyśleniami,
myślę że powinieneś dać wędkarzowi drugą szansę oddalić, się poczekać aż przyzwyczai się do dźwięku migawki, zamyśli się lub zapomni o twojej obecności... na dobre kadry trzeba czasami bardzo długo polować, czekam na twoje dalsze prace ...
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 05-05-2008 o 19:19
Racja, ludzie pozują w pierwszych minutach, później wracają w myślach do swoich własnych spraw.
Pracuję z przyjemnością dziennie w plenerze później w domu (C1 -> PS) wielokrotnie kilkanaście godzin dziennie, pogrążyła mnie fotografia bez reszty, na nic więcej nie mam czasu.czekam na twoje dalsze prace ...
DZIEŃ W DZIEŃ.
To prace Twoje i paru innych tak mobilizująco na mnie działają – ech ta moja ambicja.
Pokaże prace jak uznam, że są przynajmniej na ocenę pomiędzy 3->4 w stosunku do Twoich.
PS. Swoją drogą mógłbyś pogrzebać w swojej szufladzie, działa mobilizująco, taka tam malutka prośba.
Pozdrawiam.