Errata:
powinno byc: zyczenia oraz nie cierpisz.
Za bledy jezykowe, przepraszam.
Errata:
powinno byc: zyczenia oraz nie cierpisz.
Za bledy jezykowe, przepraszam.
Ja tajemniczość widzę w spojrzeniu zza okularów, w sprzeczności pomiędzy wiekiem modelki, a jej dojrzałym i zalotnym spojrzeniem. (z całego kadru wiem teraz, że szykowała kulę śnieżną). Brak ostrości na futerku rozprasza i męczy wzrok. I nie wiem jakiej tejemniczości ma to dodawać? Chyba, że widz musi sie zastanowić: ma brudne okulary czy już siatkówka w oku mu się odkleja.??:
Zabawa, eksperyment, sprawdzenie możliwości szkła. To rozumiem.
Ja oceniam portret. W pełnym kadrze to tak już nie przeszkadza w patrzeniu.
Tylko wtedy nie jest to portret.
sprawa nie warta nawet trzech zdań, ale ponieważ jestem podejrzewany o złośliwości jeszcze się odrobinę pomęczę. Ot choćby i po to, aby następnym razem Adam odrobinkę się zastanowił zanim zacznie wyciągać armaty przeciwko zwykłem pytaniu.
Ja tu widzę obwódki. Po lewej oryginalna wielkość, po prawej powiększenie 2x.
Nie ma ich u pozostałych dziewczyn. Stąd padło pytanie o obróbkę. Ot i cała filozofia tej sytuacji.
i o to właśnie mi chodziło rzekome obwódki nie obwódki widać i nie widać nawet na pliku RAW, w zależności na jakim monitorze patrzy się na tą fotę( tak przypuszczam bo na swoim monitorze ich nie widzę anie na żadnym z dwóch laptopów jakie posiadam... więc kto zawinił sprzęt 5D , 85L czy błędna interpretacja natrętnego moda, który upierdliwie (przepraszam za poziom wypowiedzi) zarzuca mi wklejanie i błędy, niedociągnięcia techniczne co najmniej w kilku postach .... pokwapił się nawet o wyrzucenie tego na ramach oPh ...
Artur Bona masz racje nie powinienem się zniżać do poziomu pana Administratora
zarzucasz mi brak luzu a sam popatrz na swoje wybuchowe reakcje na bardziej konstruktywna niż twoja krytykę, w twojej galerii - posuwasz się nawet do usuwania niewygodnych postów innych userów - potem tłumaczysz "że to inny mod posprzątał" -sam byłem świadkiem takiej akcji, moje "odszczekasz" to mały pikuś przy twoich poczynaniach...
wieszcz co odpuściłbym ci, gdyby to było pierwszy raz, ale ty robisz to konsekwentnie, czepiasz się moich nie manipulowanych fot zawsze na jedno kopyto: albo obwódka, albo poświata, albo osoba wklejona tudzież źle namalowany cień (który był oryginalny) ...może jednak sam sobie wrzucisz na luz co? i po prostu przestaniesz odwiedzać moja galerię, bo twoje krytyki nie są konstruktywne lecz destruktywne, a liczba epitetów obraźliwa... a jak ci tak bardzo przeszkadzam zawsze możesz mnie zablokować lub usunąć ...
jak zwykle odwracasz kota do góry ogonem. Pisali o tym koledzy wyżej.
Robisz zdjęcie a ja je oceniam, pisze o moich wrażeniach a nie piszę czegoś, co ma je "zniszczyć". I nie robię ci nigdy osobistych wycieczek, a ty robisz je nieustannie. To prymitywne. Jak choćby w poście powyżej. Po pierwsze napisałeś coś co mija się z prawdą, po drugie nie ma to najmniejszego związku z zaprezentowaną przez mnie opinią. Może wywieś tabliczkę - "Tylko dla moich bezkrytycznych kolegów"?
Gdzie ja jestem wybuchowy? Konsekwentnie ci szkodzę? Co za bzdury, jaki miałbym mieć w tym cel? Jestem typem człowieka, który lubi popatrzeć na zdjęcie, zanim napisze że jest wspaniałe. Inaczej robi się TWA.
Publikujesz to wchodzę. I komentuję. I mam uwagi, ale raczej życzliwe. Tylko nie chcesz słuchać.
P.S> masz najwyraźniej za duże mniemanie o sobie. "Natrętny mod" nigdy ci niczego nie zarzucił bo nigdy nie kupi twojego zdjęcia ani nie prowadzi komisji śledczej, tylko zadał kilka pytań, na które nie potrafisz z minimalna klasą odpowiedzieć.
P.S2> zresztą.. Skoro nie ma sensu się wypowiadać, to ja stąd znikam. over
wiesz co tym to już się ośmieszyłaś. może X5 było by jeszcze lepiej widać?
i kto tu nie "szuka z mikroskopem", wziąłeś pewnie miniaturkę z oPh 750x750px,
wstawiłeś crop na 200% - zaczynasz sobie ze mnie robić jaja?
dam ci tip'a na przyszłość jak wklejam coś np postać w inne tło, to nigdy nie wycinam danego fragmentu "po krawędziach" i nie wklejam na ostro, tak ja to robi np Asterix przy użyciu chroma key, wklejam fragmenty na "miękko" (na wtapianie) z dużym feather, tak że duża część oryginalnego tła jest wtapiana w nowe tło ... dlatego nigdy nie możesz znaleźć faktycznych modyfikacji... źle szukasz
dobrem przykładem tej techniki jest ta fota
ale jej nie ma co się czepiać, po przecież widać że manipulowana a ty takich nie uznajesz (nie kupujesz) ... prawda ?
powyższy efekt białej obwódki to tylko efekt wyostrzania po zmniejszeniu do sieci, w miejscu gdzie kontrast był największy, nie widać tego na psd w Hi-resi i na wersji do druku, bo była wyostrzana z innymi parametrami ...
...może dla niektórych jest trochę prze-ostrzone ale to chyba nie powód żeby wypisywać :i jeszcze jeno nie było ustawiane, dziewczyny po prostu miały fan i ja też do punki nie wystawiłem tego zdjęcia ...zdjęcie fajne, ale obróbka mocno szwankuje - widoczne obwódki wokół kolan dziewczyny po prawej.
acha i jeszcze jeno muszę cie przeprosić za kilka epitetów i mocnych słów w kilku wcześniejszych postach i nie będę się tłumaczył " za dużą ilością kofeiny i whisky'acza"
po prostu zdałem sobie sprawę na najgorszy, najbardziej uszczypliwy komentarz jest lepszy od kompletnej ignorancji i braku interakcji ... , więc powinienem to uszanować
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 21-01-2008 o 20:30
Van wrzuć jakieś nowe prace, odstresujemy Cię
Mnie się twoja praca podoba i czekam na więcej.
Pozdrawiam.
Witam.
Twoja galerie sledze od dosc dawna.
Fotki masz naprawde baaaardzo piekne, az chce sie je ogladac po kilka razy.
Niepotrzebene sa tylko w tej ekstra galeryjce tez przepychanki slowne - bo lepiej jest poogladac ekstra fotki, poczytac cos na temat ich powstania itp. niz czytac klotnie. No ale mniejsza z tym - juz nic nie bede o tym pisal zeby nie dolewac oliwy do ognia
Pozdrawiam