Strona 32 z 78 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Domyślnie

Bahrd, a dziekuje dziekuje musze przyznac ze poki co rzeczywiscie sporo ludzi cieszy sie moimi zdjeciami i na brak odwiedzajacych nie narzekam Poruszyles dosc ciekawa kwestie, przyznam szczerze ze kompletnie nie przeszkadzaloby mi, gdybym dowiedzial sie ze ktorys z moich idoli fotografii jest kompletnym chamem i pyskaczem (nie, nie mowie tego w tonie samokrytyki:P) ..bo jaka to niby mialoby byc przeszkoda w cieszeniu oka pieknymi fotografiami?

Van, zdecydowanie 63 mam alergie na wlosy "na spojrzeniu", ale to taka kompletnie nieuleczalna. Znaczy unikam jak ognia na moich fotach, irytuje mnie to straszliwie.
    Sprobuj moze zostawic białka tak w polowie drogi miedzy oryginalem a tym co wrzuciles tutaj? To oczywiscie mocno subiektywne, ale chyba wole je w bardziej hmm naturalnym stanie Mam nawet na to lekko zlosliwy termin - baueryzm, od takiego wydawnictwa w pl, ktore na okladkach swoich pism zawsze raczy nas bialymi do bolu bialkami
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez zby ; 29-10-2007 o 23:35
    pozdrawiam,
    zby

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    Dzieki za mile slowa Co do galerii na CB - rozpatrywalem zrobienie takiego kroku , ale wiesz...jak pomysle ze swiezo upieczeni posiadacze luster i podgladacze zukow i biedronek zaczna mnie uczyc jak kadrowac to...moze sie okazac ze nie starczy mi cierpliwosci ...
    pozdrawiam
    ..trafnie to ująłeś a już myślałem że jestem jakimś odmieńcem i tylko ja mam taki p-t widzenia...
    to niestety zmora CB! bardzo długo musiałem się przyzwyczajać do sytuacji w której ktoś kto ma w pf tylko kwiatki... lub zdjęcia po prostu technicznie
    tragiczne, jedzie po mnie jak "kombajnem" krytykując dosłownie wszystko ...
    najbardziej bolesne są ataki od tych "anonimowych" których fot nigdzie nie znajdziesz ... ale chyba jestem masochistą i lubię czasami "powojować" ...
    po za tym najlepszym orężem na envy jest ignore

co do białek na 63, 64 w tym przypadku nie były w szopie wybielane, zdjęcie było doświetlane srebrna parasolka z dopiętą 580EX + srebrna blenda z lewej i czarna z prawej, oczy były delikatnie podostrzane bo fota to oryginalny kadr z 200mm na 2.8 z 1.5m i było trochę nieostro (jak na mój gust) - myślisz że powinienem je przyciemnić?
    co do włosów na oku to ja też nie jestem zwolennikiem np żadnego takiego nie udało mi się "sprzedać" agentowi modelki - too artcy ... ale dziewczynom się generalnie podobają takie fotki i same proszą o odbitki, bo są takie romantyczne...
    pozdrawiam

ps mimo wszystko namawiam Cie do założenia galerii na CB, nawet gdybym ja miał być tyko gościem, gwarantuję systematyczną i konstruktywną obecność merytoryczną

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bahrd, a dziekuje dziekuje musze przyznac ze poki co rzeczywiscie sporo ludzi cieszy sie moimi zdjeciami i na brak odwiedzajacych nie narzekam Poruszyles dosc ciekawa kwestie, przyznam szczerze ze kompletnie nie przeszkadzaloby mi, gdybym dowiedzial sie ze ktorys z moich idoli fotografii jest kompletnym chamem i pyskaczem (nie, nie mowie tego w tonie samokrytyki:P) ..bo jaka to niby mialoby byc przeszkoda w cieszeniu oka pieknymi fotografiami?
    Coś w tym jest - weźmy np. takiego (ale póki co - toutes proportions gardées ) Caravaggia... Tylko, że pewnie wiesz, że wszystko wybacza się tylko największym?

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    ..trafnie to ująłeś a już myślałem że jestem jakimś odmieńcem i tylko ja mam taki p-t widzenia...
    to niestety zmora CB! bardzo długo musiałem się przyzwyczajać do sytuacji w której ktoś kto ma w pf tylko kwiatki...
    Muflon - mamy drugie TWA! I to ahtystyczne na wskroś!

PS
    Pozdrawiam serdecznie!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Muflon - mamy drugie TWA! I to ahtystyczne na wskroś!

PS
    Pozdrawiam serdecznie!
    Musi być jakaś przeciw waga do TWA "sprzęto-ohnanistycznego",
    prawda?
    pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

WorkFlow=CS3-(Br+Cr+PS+IP+Wpg)
    Ja mam inny wzór: Workflow = Lightroom v1.2 :smile:
    Chyba prostszy i tańszy :wink:
    Wszystkie opcje które opisujesz są naturalnymi funkcjami Lightroom'a.
    Czyli: gwiazdki, import zdjęć, kopiowanie obróbki, jednoczesne obrabianie zdjęć, keywords, meta dane itd itd.
    Dodatkowo nie wiem czy C3 ma opcję wirtualnych kopii zdjęć, czyli masz 1 RAW-a oraz 10 wersji wirtualnych w różnych możliwościach obróbki. To wszystko zakładając że RAW zajmuje 12 MB dodatkowo zabiera z dysku... yyy 10 kB ?
    Lightroom zawiera bowiem tylko informację o obróbce a odnośni się do fizycznego, niezmienionego obróbką RAW-a. Jednym słowem nie tracimy oryginalnego źródła zdjęcia, nie musimy robić konwersji do np. DNG a mamy na wyjściu gotowca do pokazania w różnych wariantach.
    N

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Musi być jakaś przeciw waga do TWA "sprzęto-ohnanistycznego",
    prawda?
    pozdrawiam
    Koniecznie!
    Wolę jednak określenie "technopata" niż "ohnanista sprzetowy" - bo wydaje się takie bardziej bardziej wielowymiarowe...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orbital Zobacz posta
    Ja mam inny wzór: Workflow = Lightroom v1.2 :smile:
    Chyba prostszy i tańszy :wink:
    Wszystkie opcje które opisujesz są naturalnymi funkcjami Lightroom'a.
    Czyli: gwiazdki, import zdjęć, kopiowanie obróbki, jednoczesne obrabianie zdjęć, keywords, meta dane itd itd.
    Dodatkowo nie wiem czy C3 ma opcję wirtualnych kopii zdjęć, czyli masz 1 RAW-a oraz 10 wersji wirtualnych w różnych możliwościach obróbki. To wszystko zakładając że RAW zajmuje 12 MB dodatkowo zabiera z dysku... yyy 10 kB ?
    Lightroom zawiera bowiem tylko informację o obróbce a odnośni się do fizycznego, niezmienionego obróbką RAW-a. Jednym słowem nie tracimy oryginalnego źródła zdjęcia, nie musimy robić konwersji do np. DNG a mamy na wyjściu gotowca do pokazania w różnych wariantach.
    może i prostszy ten work flow, ale cała zabawa polega na tym że "mój" korzysta z algorytmów PSa i akcji w nim zrobionych, bawiłem się w Lightroom i nie jest on tak rozbudowany jeżeli chodzi o automatykę obróbki setek zdjęć, Lightroom jest jak sama nazwa wskazuje wersją Light ...
    każdy lubi to co ma, to co zaprezentowałem to tylko "przedszkole" w kwestii work flow na ten temat można napisać książkę (zresztą niejedną już napisali)
    co do wirtualnych kopii zdjęć - to sprawa wydaje się być ciekawa
    pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Koniecznie!
    Wolę jednak określenie "technopata" niż "ohnanista sprzetowy" - bo wydaje się takie bardziej bardziej wielowymiarowe...
    teknopata powiadasz ? marsz rację brzmi mniej wymiarowo
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 30-10-2007 o 09:58 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Sam widzisz jak to jest...jeszcze nic na CB nie pokazalem a zaledwie z okazji podzielenia sie z Toba kilkoma krytycznymi uwagami zostalem posadzony o uczestniczenie w jakims TWA... W sumie jednak mily komplement, chyba blizej mi do fotografowania pieknych kobiet niz samolotow bez skrzydel
    pozdrawiam,
    zby

Domyślnie

Sam widzisz jak to jest...jeszcze nic na CB nie pokazalem a zaledwie z okazji podzielenia sie z Toba kilkoma krytycznymi uwagami zostalem posadzony o uczestniczenie w jakims TWA... W sumie jednak mily komplement, chyba blizej mi do fotografowania pieknych kobiet niz samolotow bez skrzydel
    przy okazji Zby... wszystkie kobiety są piękne, tylko fotograf czasem do duszy ... to samo tyczy się samolotów...

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie Twojego Workflow.Od wczoraj ,,pokłóciłem'' się z camera RAW bo robił mi ze zdjęciami coś koszmarnego.Wszystko wychodziło blado,wyprane z kolorów,a to co robił z jaśniejszymi partiami zdjęć to już przechodzi ludzkie mniemanie.Porównuję to co wyrzucił z siebie PS z produktem finalnym Nikon Capture i jestem zszkowany.Nie zauważyłeś czegoś podobnego u Ciebie?
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 32 z 78 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów