Strona 26 z 78 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Wow !!! okropne !!!
    To znaczt temat okropny, a zdjęcie rewelacja !!!
    Dla mnie super:
    realistyczne, aż można się przestraszyć
    doskonała modelka - bardzo wczuła się w rolę
    świetne oświetlenie, szczególnie to zimne światło na włosach i ramieniu modelki.

Uważaj, żeby to zdjęcie nie trafiło do policji, bo trudno będzie wytłumaczyć, że nie byłeś świadkiem strasznego czynu...

Domyślnie

Bardzo fajna fota. Zimne światło z lewej strony potęguje klimat a zarazem nadaje klatce filmowy charakter. Battle byłoby ciekawe...ale twoje zdjęcie jest na tyle charakterystyczne że, pewnie przeważyło by szalę na stronę przeciwnika.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cześć Adam

to ostatnie zdjęcie podoba mi się, a przede wszystkim zwraca uwagę, przyciąga wzrok i skłania do przemyślenia.

Bardzo podoba mi się w tym zdjęciu oświetlenie, oczywiście jakość oraz wydobycie istotnych dla zdjęcia detali w tle.

Co mi nie pasuje to przede wszystkim cięcie po lewej stronie, na koniuszek łokcia - wyjątkowo mnie to drażni. Druga sprawa, to że jak pomyśle o warunkach itd, to dochodzę do wniosku, że takiej GO sie nie da osiągnąć "za jednym zamachem". A to z kolei skłania mnie do przypuszczenia, że modelka została sfotografowana osobno, w innym miejscu i świetle i wmontowana w zdjęcie kuchni. Jej obrys jest przykryty głębokim cieniem jakby na potwierdzenie.

To wszystko oczywiście ma jakieś tam znaczenie, ale gra bardzo dobrze i nie mam zastrzeżeń - podoba się. Natomiast po takim jak opisałem toku myślowym zauważam, że modelka jest chyba trochę zbyt duża w kadrze w porównaniu z pierwszym planem. Tu nawet nie chodzi o przekłamanie, tylko coś mi nie gra, coś się delikatnie kłóci, jest jakiś efekt nierzeczywisty. Wygląda fajnie bardzo, ale zapala się czerwone światełko
    Nawet jeśli nie mam racji co do procesu tworzenia fotki, to coś nienaturalnego widzę w tym zdjęciu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Bardzo mi się podoba, chociaż brakuje mi trochę krwi...
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qNick Zobacz posta
    Zimne światło z lewej strony potęguje klimat a zarazem nadaje klatce filmowy charakter.
    dzięki za dziewiczą wizytę w "moich progach"
    a propos zimnego światła to fotka z dzisiejszej sesji (modelka jeszcze nawet nie widziała)

52. Marta - Pacyficzna Bryza

Domyślnie

zaraz dziewiczą Van przyznaj się dopaliłeś tutaj lampą ?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jak zrobiłeś takie kolorki? Fota przyciąga wzrok.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ... Druga sprawa, to że jak pomyśle o warunkach itd, to dochodzę do wniosku, że takiej GO sie nie da osiągnąć "za jednym zamachem". A to z kolei skłania mnie do przypuszczenia, że modelka została sfotografowana osobno, w innym miejscu i świetle i wmontowana w zdjęcie kuchni. Jej obrys jest przykryty głębokim cieniem jakby na potwierdzenie.

To wszystko oczywiście ma jakieś tam znaczenie, ale gra bardzo dobrze i nie mam zastrzeżeń - podoba się. Natomiast po takim jak opisałem toku myślowym zauważam, że modelka jest chyba trochę zbyt duża w kadrze w porównaniu z pierwszym planem. Tu nawet nie chodzi o przekłamanie, tylko coś mi nie gra, coś się delikatnie kłóci, jest jakiś efekt nierzeczywisty. Wygląda fajnie bardzo, ale zapala się czerwone światełko
    Nawet jeśli nie mam racji co do procesu tworzenia fotki, to coś nienaturalnego widzę w tym zdjęciu.
    Przede wszystkim Kuba dziękuje za wszystkie wskazówki i tak długi wpis ...
    ja wiem że wszyscy podejrzewają mnie o wklejanie itd... ale w tym przypadku zdjęcie było zrobione za jednym podejściem (musiałem tylko usunąć stojak lampy w kuchni) a przepis na taką GO to przysłona f11, t 1/2sec. ISO 400, lampy studyjne plus zastane z kuchni i trochę zabawy z balansem bieli
    pewnie przeoczyłeś linka do innych nieobrabianych "strzałów" z sesji :

http://adammphoto.com/battle/

Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    Bardzo mi się podoba, chociaż brakuje mi trochę krwi...
    Jacek więcej krwi znajdziesz link powyżej

wracając Kuba do deformacji modelki na pierwszym planie, to zasługa 50mm na FF... nie chciałem używać szerokiego kąta bo dopiero, było by powyginane a z tele to się w swoim mieszkanku nie zmieściłem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez qNick Zobacz posta
    zaraz dziewiczą Van przyznaj się dopaliłeś tutaj lampą ?
    nie niedopalane było... ino słoneczko i pomysłowość fotografa

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Jak zrobiłeś takie kolorki? Fota przyciąga wzrok.
    przepis na kolorki: słonko świeci na żółto a niebo na niebiesko, jak się kolorki pomieszają to wychodzi białe
    a tak na serio, to kolorki uzyskałem tyko przez przeciągniecie balansu bieli do z 4400K do 3000K i przez lekkie podbicie Vibrance
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 07-10-2007 o 10:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Tło jest zimne twarz jest ciepła na nosku zimnym zawiewa...tego nawet 5D nie potrafi ...wiem zabijesz mnie ...ale nie byłem na tej sesji

Domyślnie

Jeszcze dwie fotki z dzisiejszej sesji:
    54. Marta
    55. Marta
    nikt nie ma wątpliwości co jest w mocnych p-tach
    mam nadzieje że Marta mnie nie powiesi

proszę jak zwykle o komentarze
    pozdrawiam
    (muszę już iść spać u mnie 2:17 am)

Strona 26 z 78 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów