Strona 23 z 78 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Ok Panowie wersja ostateczna, .... wstawione pod numerem 49.
    pozdrawiam
    WoW !!! to jest TO !!! dla mnie po prostu "miodzio"
    Czy zgadzasz się, że teraz jest lepsze?

Miałem zamiar jeszcze napisać, że może zostawić trochę więcej nad głową, ale widziałem RAWa - to już koniec zdjęcia :sad: więcej nie ma.
    Przy okazji refleksja - oglądając RAWa dopiero teraz zaczynam doceniać potencjał matrycy w 5D !!! Jestem pod wrażeniem możliwości wyciągnięcia szczegółów z cieni !

PS: Czy mógłbym ustawić sobie to zdjęcie jako tapetę na ekranie? ;-) Wyłącznie do prywatnego użytku, później skasuję.

Pozdrawiam

Domyślnie

co za pytanie :P przeciez nie wpadnie do Ciebie do domu i nie będzie oglądał co masz na pulpicie, ehhh...
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    co za pytanie :P przeciez nie wpadnie do Ciebie do domu i nie będzie oglądał co masz na pulpicie, ehhh...
    W dzisiejszych czasach i przy obecnym systemie prawnym winny jest ten co dał się złapać, a nie ten co zrobił coś złego
    ja ciągle uważam, że to nie tak, a w tym przypadku przynajmniej wypada zapytać.
    :-) Tylko nie pisz mi, że tacy ludzie już wyginęli - jak dinozaury :-)

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    PS: Czy mógłbym ustawić sobie to zdjęcie jako tapetę na ekranie? ;-) Wyłącznie do prywatnego użytku, później skasuję.

Pozdrawiam
    Myślę że Oktavia nie miała by nic na przeciwko, ja również, to dla mnie pochlebstwo

myślę że ta 3-cia wersja jest naj!
    postaram się "wyczarować" trochę przestrzeni nad głową
    pozdrawiam

a tu jedna fotka z Sigmy EX APO 70-200 2.8 (przed chwila wystawiłem na "Wszystko o Bokeh")
    na zdjęciu moja córka Kaja, zdjęcie było robione w deszczu ale tego nie udało mi się uchwycić

50. Kaya In The Rain...
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 21-09-2007 o 23:42

Uzależniony

Domyślnie

Van prosze wyczysc skrzynke odbiorcza bo nie nie mozna do Ciebie wyslac

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

gratuluje ci slicznej córki, fotka swietna!!! Podaj parametry zdjęcia.

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Myślę że Oktavia nie miała by nic na przeciwko, ja również,
    DZIĘKI !

na zdjęciu moja córka Kaja, zdjęcie było robione w deszczu ale tego nie udało mi się uchwycić
    50. Kaya In The Rain...
    Może bez deszczu nawet lepiej... Ładną masz córkę :-)
    i zdjęcie też bardzo fajne. Szczególnie perfekcyjnie dobrana głębia ostrości !

Mnie się podoba i tu już bym nic nie zmieniał ale jeśli chcesz uwagi...
    Widzę, że lubisz ciasne kadry, może to jest ten fragment sztuki, którego ja nie rozumiem, ale czasem warto trochę odpuścić. Ja nie jestem zawodowcem, ale jako "oglądacz" zdjęć mam wrażenie, że przy portretach musi być trochę (lub więcej niż trochę :wink: ) otoczenia. Modelka nie może podpierać ramki zdjęcia. Gdybyś dał jej więcej przestrzeni byłoby lepiej niż super.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ostatnie zdjęcie jest piękne i jeśli dłubałeś przy nim to proszę nie przyznawaj się bo popsujesz całą frajdę. To zdjęcie wygląda trochę jak średni format
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ostatnie zdjęcie jest piękne i jeśli dłubałeś przy nim tp proszę nie przyznawaj się bo popsujesz całą frajdę. To zdjęcie wygląda trochę jak średni format
    dzięki
    nie to z tych "niedłubanych" ...
    w Kalifornii pada średnio raz na rok, przez kilka godzin ,czasami 2-3 dni,w niektórych miejscach (np Dolina Śmierci) nie pada latami...
    to zdjęcie zrobione było w takiej właśnie wyjątkowej jak na Kalifornijski klimat scenerii, moje dziecko kocha deszcz, ilekroć pada wybiega na zewnątrz nacieszyć się wodą spadająca z nieba ... dokładnie półgodziny temu było krótkie, 10-cio minutowe "oberwanie chmury". Kaja biegała w kółko z rozpostartymi ramionami łapiąc krople deszczu .... niestety nie zdążyłem tego uwiecznić :-(

...wygada trochę jak średni format bo światło było doskonałe, jednolita warstwa cienkich, deszczowych chmur, rozpraszająca idealnie światło bardzo mocnego Słońca w zenicie + biały betonowy chodniki zadziałał dodatkowo jak blenda, eliminując praktycznie cienie - jednym słowem idealne warunki do portretu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    DZIĘKI !

Może bez deszczu nawet lepiej... Ładną masz córkę :-)
    i zdjęcie też bardzo fajne. Szczególnie perfekcyjnie dobrana głębia ostrości !

Mnie się podoba i tu już bym nic nie zmieniał ale jeśli chcesz uwagi...
    Widzę, że lubisz ciasne kadry, może to jest ten fragment sztuki, którego ja nie rozumiem, ale czasem warto trochę odpuścić. Ja nie jestem zawodowcem, ale jako "oglądacz" zdjęć mam wrażenie, że przy portretach musi być trochę (lub więcej niż trochę :wink: ) otoczenia. Modelka nie może podpierać ramki zdjęcia. Gdybyś dał jej więcej przestrzeni byłoby lepiej niż super.
    pozdrawiam
    dzięki za uwagę
    kadr to bardzo śliski temat, generalnie najczęściej zwracam uwagę na "złoty podział" i mocne p-ty...
    do netu (72PPI)staram się kadrować znacznie ciaśniej, by więcej ze zdjęcia pokazać, czasami celowo tnę czoło by zwrócić uwagę na twarz, tak jak tu:
    51. Kaya On The Patio

do druku natomiast staram się zostawić więcej przestrzeni dla poprawienia kompozycji, bo detale i tak można dostrzec dzięki znacznie większej rozdzielczości (300PPI)...

... ale generalnie mam nawyk do bardzo ciasnego kadrowania i próbuje się z tego leczyć
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 22-09-2007 o 21:58 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Masz rację, z kadrem to trochę jak z gustem :razz: , ja przecież nie piszę jak powinno być, tylko co przy oglądaniu zwróciło moją uwagę.
    W "51. Kaya On The Patio" jest tak jak powinno być (moim zdaniem) - najważniejsze są oczy i kadr właśnie taki, żeby je wyeksponować. Dla mnie doskonałe!
    A skoro Kaya tak lubi deszcz i przez to, że w Kaliforni nie pada jest taka smutna, zorganizuj jej wakacje w Polsce :-D

Strona 23 z 78 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów