Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: problem z przerzucaniem zdjęc do kompa

Domyślnie problem z przerzucaniem zdjęc do kompa

Nigdy nie miałem z tym problemu, dopiero dzisiaj po podłączeniu eosa 350d jak zawsze, nie pojawiło sie okno "Camera window' ze "starts to downoloads..." tylko po chwili wyskakuje takie coś:

"Another aplication is using the camera. Please exit the aplication."

próbowałem wiele razy i ciągle to samo, wie ktoś może co jest grane?
    z góry dzięki za radę ewentualnie link,jeśli juz gdzieś było.
    pozdr
    Mariusz
    Ostatnio edytowane przez mariusz11 ; 14-06-2007 o 16:55

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. Reset aparatu do ustawien fabrycznych.
    2. Kup czytnik - bez sterownikow, bez aplikacji, szybciej.
    2. Co zmieniales ostatnio w komputerze? Co bylo instalowane, hardware, software?
    Zanim w ciagu sekundy bez namyslu odpowiesz "nic nie bylo zmieniane" spedz okolo doby na dokladnym zastanowieniu sie - kto ma dostep do komputera i co moglo byc zainstalowane. A moze jakis update windowsow czy innych sterownikow?

Mozliwe nastepne kroki:

a) kupno czytnika zajmie ci krocej niz meczenie sie z namierzeniem i rozwiazaniem problemu
    b) "ale ja chce miec jak wczesniej" - to sprobuj najpierw odinstalowac caly soft Canona, zainstalowac od nowa. Raczej nie pomoze. Mozesz nabrac ochoty na format i reinstalke calego systemu.

Domyślnie

dzięki, chyba skoczę jutro po czytnik

Konrad84
    Guest

Domyślnie

Witaj, ja mialem kiedys podobny problem z moim 350d. Dzwoniłem do serwisu, zostawiałem posty na tym forum i dalej nic ... az pewnego dnia wpadłem na wspaniały pomysł. Zresetowałem aparat(sic!) znaczy przywróciłem ustawienia fabryczne i od razy zaczął hulać
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i jak kupisz czytnik bedziesz mogl bez klopotu zrzucac rawy na dysk (nie wiem czy da rade przez kabelek tez - ja nie umiem. a przez czytnik umiem. )
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    No i jak kupisz czytnik bedziesz mogl bez klopotu zrzucac rawy na dysk (nie wiem czy da rade przez kabelek tez - ja nie umiem. a przez czytnik umiem. )
    Softem z plytki sie da ja uzywalem przy kabelku Picasy, ale nigdy nie zgrywal mi raw-ow, a eksplorator windowsa widzial tylko podwojne jpegi
    Czytnik jest o niebo wygodniejszy
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrad84 Zobacz posta
    Witaj, ja mialem kiedys podobny problem z moim 350d. Dzwoniłem do serwisu, zostawiałem posty na tym forum i dalej nic ... az pewnego dnia wpadłem na wspaniały pomysł. Zresetowałem aparat(sic!) znaczy przywróciłem ustawienia fabryczne i od razy zaczął hulać
    pozdrawiam
    Jesli moge wtracic - jak zresetowac aparat do ustawien fabrycznych - mam taki problem u siebie, moze to mi cos pomoze?

Konrad84
    Guest

Domyślnie

Ustawiasz tryb "manual".Wciskasz "menu" i lecisz na sam koniec (ostatnia "zakładka", tam hdzie jestklucz, młotek i 2). Na dole jest napiasane "clear setting" co wciszkasz i dajesz"clear all camera settings". zrobione
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Nie mogę ściągnąć RAWów przez czytnik - ZoomBrowser ich nie widzi. Są na karcie, widzę je ale nie chce mi się ręcznie tworzyć folderów z datami i kopiować. Nie wiecie o co może chodzić?

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno Zobacz posta
    Nie mogę ściągnąć RAWów przez czytnik
    Hmmm...
    Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem pytanie...
    Czytnik widziany jest przez sytem jako dodatkowy dysk (dysk wymienny), np. H:, I: itd. Otwierasz więc Eksplorator Windows, na tym nowym dysku odnajdusze katalog DCIM a tam powinna być cała zawartość (podkatalogi a w nich RAW'y i JPG'i). Wtedy ctr+a żeby zaznaczyć wszystko, ctr+c żeby skopiować, przechodzisz w miejsce docelowe (dysk twardy), ctr+v żeby rozpocząć kopiowanie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów