Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: O komputerach, historia

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

A ja zaczynalem od komputera Sony (haha) MSX 10, pozniej Atari, jakies 2 inne pozyczone a co do PC to pierwszy byl super maszyna (pewnie kosztowal tyle co maluch hehe) - 386sx z 2 mb ram i dyskiem 40 MB... A co to byly za czasy, jeszcze Windowsow nie bylo w uzytku

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    A tak w ogole to czy ten topic nie powinien zostac zamkniety? Przeciez kompletnie nie dotyczy tematyki foto, a to niezgodne z regulaminem ;-)
    cicho, leci z nami mod :-) wiec jak wpadnie hazan albo czacha, to przecie nie na nas bedzie

a w kwestii rabanek... chyba w Unreal Tournament po sieci nie mlociles, ze bluznisz tam to trzeba bylo miec odwage, zeby ze snajperka stanac na srodku planszy i mlocic jak do kaczek :-)
    a z tego kregu gier, to nie zapomne Wolfensteina (tak 3D jak i tego nowego). znakomita robotka

z sieciowek to jeszcze nie zapomne Diablo (pierwszej czesci) - na II roku studiow mlocilismy na laborce. trzeba bylo co prawda wcisnac sie w kolejke do oddawania programow na poczatku zajec, ale potem mielismy 1,5h na zwalczanie zla.
    w szkole sredniej za to grywalismy z wychowawca (informatykiem) w Dooma i Trona (na Makowkach)... trzeba mu bylo dawac fory, zeby ocen nie potem nie zanizal, ale i tak bylo fajnie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

u nas na laborkach i na przerwach na studiach królował tetris!! czasem quake. diablo nie bo "windows outside".

btw. raz studentów podyplomowych uczyłem odpalać gry przez sieć. Właśnie tetris i doom. Nawet powiedziałem, że jak ktoś mnie rozwali to ma 5. Nic z tego

A żeby uspokoić Kavoo, to napisze, że na tych kompach zupełnie się nie da obrabiać zdjęc z naszych cyfrówek Choć jakiś rozproszony algorytm i dziesięć 386 może by w pół dnia zdekompresowało rawa... Chyba sam nie wierzę w to, co piszę...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nawet powiedziałem, że jak ktoś mnie rozwali to ma 5. Nic z tego
    ROTFL

tez kiedys mialem taka wizje, zeby pomoc studentom zaliczyc (z tym ze UT). ale chyba lepiej niech robia sklepiki internetowe w PHP-ie, bo maja wieksze szanse
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a w kwestii rabanek... chyba w Unreal Tournament po sieci nie mlociles, ze bluznisz
    Kula w plot ;-) Ladnych pare lat temu w pierwszego UT z kumplami w pracy smarowalismy z nudow. Dla zabicia sluzbowego czasu sie sprawdzal, ale wolnego nawet w minimalnym stopniu bym na toto nie poswiecil - wole gry wymagajace od gracza wysilenia szarych komorek, a nie tylko szybkiego klepania w klawiature i LPM ;-)
    Pierwszy Myst na przyklad - ooo... to jest gra przez duze G :-) Commandos - to rozumiem. Ale FPS-y? Eeeee... ;-)

Jesli Czacha tu wpadnie i przeczyta posty zanim je zgodnie z regulaminem ;-) wywali w cholere, to mnie poprze wszystkymy recamy i nogamy - wsrod FPS tylko jeden sie liczy: Operation FlashPoint Reszta to malo wymagajace zabawki dla malo wymagajacych ;-)

Pewnie za wczesnie sie urodzilem, zeby mnie fragi i hiphopy ruszaly ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ROTFL. Niech piszą pluginy do gimpa, bedzie zgodne z tematem forum i Hazan nas nie zbeszta.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Buster
    Guest

Domyślnie

Ja zaczynalem od Timexa - nigdy nie zapomne pierwszej gierki :-D
    klockowaty samolocik lecial w lini prostej nad rownie klockowatym miasteczkiem i zrzucal (tez klockowate ) bomby
    i wszystko jak w Matrixie ..... zielen i czern ziejace z ekranu ...
    a dzwiek ladowania gry z tasmy to sie uczylismy nasladowac z kumplami bo nas powalal w konwulsjach smiechu na podloge
    potem przyszlo Atari ze stacja ale tylko na pol roku bo zaczela sie ciekawosc i jak je w koncu poskladalem to zdazylem jeszcze opchnac i kupilem Amige 500 - to bylo to! Super Frog i AlliedAssault nie schodzily z planu dnia nigdy
    i miala przewage nad PC bo miala wbudowana "karte dzwiekowa" co zreszta zdecydowalo na jej korzysc
    szkoda ze seria umarla ale co zrobic skoro Commodore jej nigdy nalezycie nie reklamowalo ....
    z PC to 386DX z Windows 3.11 potem P120 na ktorym zaczely sie eksperymenty z oc co sprawilo ze sprzedalem go z zegarem 150 (oczywiscie kupujacy chcial zeby mu go tak zostawic bo czaaadowo bylo ) zas potem sie potoczylo .. PII400@700 ktory splonal z nadmiaru uporu wlasciciela , PIII800 (na przelotce zeby zminimalizowac koszty po stracie) i w koncu P4 ktorych sie trzymam do dzis

Z gier nigdy sobie nie odmowie Wing Commander, UT (nowe od 2003 moga nie istniec ), Diablo I & II, cmr 2.0, Starcraft (RULLEZZZZZ ), Hitman, The Neverhood i Wacki. W nowosci praktycznie nie gram - nie mam czasu i wiekszosc mi sie po prostu nie podoba ....

akustyk, jakas mala jatka on-line zeby sobie przypomniec jak sie biega?

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Ja pamiętam czasy informatyki w szkole średniej, na wyświetlaczu szybkości procesora widniała dumnie liczba 16, a z gierek rządził Scorch...

Bywalec Awatar FERRER

Domyślnie

czemu ten temat jest ? nie widze zwiazku z fotografią?
    Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów