To mój pierwszy post (choć czytelnikiem jestem już do dość dawna), więc chciałem najpierw się serdecznie przywitać.
A teraz do rzeczy... Mam taki problemik: teściowie chcą sobie zakupić aparat jeszcze przed wyjazdem na wakacje, a wyjeżdżają już w piątek, więc trochę mało czasu...
Na zakup chcą wydać około 500zł, więc w grę wchodzi np. Canon A 460 i jak mi się wydaje, funkcje przez niego oferowane w zupełności by im wystarczyły (bez względu na zaawansowanie aparatu i tak skończy się pewnie na jego obsłudze przy pomocy dwóch, góra trzech przycisków), jednak nie wiem jak jest z jakością zdjęć.
Sam mam niewielkie doświadczenia z ekonomicznymi kompaktami cyfrowymi Canona i raczej nie są one najlepsze (kiedyś miałem pożyczone na wakacje cudo serii A 3xx- było coś takiego?- czy właśnie A 4xx- sam nie jestem pewien- i zdjęcia powychodziły raczej kiepskawe).
Czy zdjęcia z A 460 wychodzą w miarę porządnie? A może warto trochę dołożyć do A 550? Będzie lepiej? A może polecicie model jakiegoś innego producenta w podobnej cenie?
Pozdrawiam
-tp-