Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Kompakcik za ok. 500zł dla teściów:-)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kutno-Warszawa

Domyślnie Kompakcik za ok. 500zł dla teściów:-)

To mój pierwszy post (choć czytelnikiem jestem już do dość dawna ), więc chciałem najpierw się serdecznie przywitać.

A teraz do rzeczy... Mam taki problemik: teściowie chcą sobie zakupić aparat jeszcze przed wyjazdem na wakacje, a wyjeżdżają już w piątek, więc trochę mało czasu...
    Na zakup chcą wydać około 500zł, więc w grę wchodzi np. Canon A 460 i jak mi się wydaje, funkcje przez niego oferowane w zupełności by im wystarczyły (bez względu na zaawansowanie aparatu i tak skończy się pewnie na jego obsłudze przy pomocy dwóch, góra trzech przycisków ), jednak nie wiem jak jest z jakością zdjęć.
    Sam mam niewielkie doświadczenia z ekonomicznymi kompaktami cyfrowymi Canona i raczej nie są one najlepsze (kiedyś miałem pożyczone na wakacje cudo serii A 3xx- było coś takiego?- czy właśnie A 4xx- sam nie jestem pewien- i zdjęcia powychodziły raczej kiepskawe).
    Czy zdjęcia z A 460 wychodzą w miarę porządnie? A może warto trochę dołożyć do A 550? Będzie lepiej? A może polecicie model jakiegoś innego producenta w podobnej cenie?

Pozdrawiam
    -tp-

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja kupilem tesciowj A560 a szwagrowi A540 - zadowoleni, polecam oba (560 nieco lepszy)

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

jak dla teściowej, to tylko taki kompakcik
    pozdrawiam
    orzeh

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TriPolis Zobacz posta
    Na zakup chcą wydać około 500zł
    Choc to forum Canona, zaproteguje taki: Praktica DCZ 6.8. Znajomi kupili i poki co nie narzekaja. Slabe makro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Polecam a560, kupiłem za 825zł (teraz pewnie jest tańszy) - jest full auto i działa to jak należy (99% dobrych zdjęć!)

Jak nie mają kamery i chcieliby sobie filmiki ponagrywać to a560 nie ma limitu nagrywania 1GB (jest 4GB - wchodzi 32min filmu najwyższej jakości)
    Ale to 2-planowo, bo wiadomo że aparaty nie są do nagrywania filmów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neuromancer Zobacz posta
    Polecam a560, kupiłem za 825zł
    To chyba troche przekracza budzet TriPolisa, a jesli mowimy o takim poziomie cenowym to za 799 PLN jest A630.

IMO w okolicach 500 PLN, dla tesciowej kazdy cyfrak bedzie dobry.
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoboD Zobacz posta
    IMO w okolicach 500 PLN, dla tesciowej kazdy cyfrak bedzie dobry.
    W sumie racja - do dzisiaj mam Nikona Coolpix'a 3100 i uwazam ze to swietna maszyna. cOKOLWIEK KUPISZ BEDZIE ZADOWOLONA

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez o_andrzej Zobacz posta
    Choc to forum Canona, zaproteguje taki: Praktica DCZ 6.8. Znajomi kupili i poki co nie narzekaja. Slabe makro.
    Tylko nie to

Polecam : canon . nikon . Model według uznania z tym , że lepiej kupić wyższy model z mniejszą matrycą niż niższy z większą .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Tylko nie to

Polecam : canon . nikon . Model według uznania z tym , że lepiej kupić wyższy model z mniejszą matrycą niż niższy z większą .
    Zgadzam sie z TOmaszem - Canon, Nikon (oby dwie stajnie maja cos co napewno Ci sie spodoba)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów