Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: sprzedaż zdjęcia na okładkę CD zespołu, ZA ILE?

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie sprzedaż zdjęcia na okładkę CD zespołu, ZA ILE?

Witam

Jako, że do tej pory nie miałem takiej propozycji to nie mam pojęcia ile za to krzyknąć ;-) Zespół jest dość ubogi w fundusze, więc szaleć nie ma co. Ot taka kapela bluesowa, grająca po niezłych lokalach w Krakowie. Chcą użyć mojego zdjęcia jako tło do okładki ich płyty CD

Miał już ktoś z Was podobną propozycję? Ile za takie cuś można krzyknąć ?

pozdr.
    Michał

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

Uprzedzam od razu, że nie znam cenników, ale trochę wiem jak to wygląda od podszewki bo sam gram w zespole i robię zdjęcia. Myślę, że to zależy od nakładu. Jeśli do 500szt. i płyty będą sprzedawane okazyjnie na koncertach to uważam, że dla takich kapel 100-200zł za fotę może być aż dość. Inaczej sprawa wygląda gdy zespół wydaje się w jakiejś wytwórni, która ma rozwiniętą dystrybucję.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

3SA, dzięki za odpowiedź.

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3SA Zobacz posta
    Uprzedzam od razu, że nie znam cenników, ale trochę wiem jak to wygląda od podszewki bo sam gram w zespole i robię zdjęcia. Myślę, że to zależy od nakładu. Jeśli do 500szt. i płyty będą sprzedawane okazyjnie na koncertach to uważam, że dla takich kapel 100-200zł za fotę może być aż dość. Inaczej sprawa wygląda gdy zespół wydaje się w jakiejś wytwórni, która ma rozwiniętą dystrybucję.
    Bo nie ma cenników. Jak to bluesowa kapela to niestety na 99% chłopaki na płcie nic nie zarobią, a wtopią mase oszczędności (taki kraj), więc nie ździeraj. Weź stówkę i poproś dodatkowo płytę z dedykacją. Pozdrawiam!
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LepP Zobacz posta
    Bo nie ma cenników. Jak to bluesowa kapela to niestety na 99% chłopaki na płcie nic nie zarobią, a wtopią mase oszczędności (taki kraj), więc nie ździeraj. Weź stówkę i poproś dodatkowo płytę z dedykacją. Pozdrawiam!
    Jakieś tam cenniki są: http://canon-board.info/showpost.php...36&postcount=2
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

LepP, zapomniałem dodać cydzysłowu i dobrze gadasz, stówa i płyta to idealne rozwiązanie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dokladnie tak jak napisal 3SA - jesli to jest kapela, ktora sama sie wydaje, mniej znana (chocby i dobra - a jak tak to nawet lepiej, trzeba promowac dobra, niekomercyjna muzyke ;-)) - "stowka plus piwo". Jesli zas czesc wielkiej, przemyslowej machiny dystrybucyjnej - co najmniej "cennik" ZPAF

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No właśnie tak rozkminiałem żeby im powiedzieć ze 100 i nie więcej. Dzięki za rady.

Domyślnie

nie ma sprawy, 5zł hehe

powodzenia!

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Miałem na myśli jak to w praktyce wygląda, a swoją drogą ciekawa lektura. za okładkę płyty z nakładem do 10tys ponad 1200zł. Niestety stawki zupełnie nie dopasowane do realiów. Teraz 10tys sprzedaja tylko tzw gwiazdy.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów