Z mojego doświadczenia, radzę ci położyć główny nacisk na sprawdzenie AF-u na 17mm. Na długim końcu tami przeważnie jest OK. Laptop jest niezbędny. Powodzenia
Z mojego doświadczenia, radzę ci położyć główny nacisk na sprawdzenie AF-u na 17mm. Na długim końcu tami przeważnie jest OK. Laptop jest niezbędny. Powodzenia
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
otwórz maxymalnie "dziurę"i jazda do linijek, następniej otwórz fotki na cropie 100% jeśli jest ostre to na co ostrzyłeś to OK!
powodzenia w testowania i wybraniu;D
najlepiej jakbyś jakiś "Sprawny" obiektyw miał ze sobą, tak żeby wiedzieć jak jest poprawnie
w PSie otwórz po prostu 2 zdjęcia i postaw obok siebie
nawet fajnie że mnie przymusowo przenieśli do działu 'początkujący'
- widzę że ludzie tu mniej zarozumiali i bardziej tolerancyjni ;-)
to dobry pomysł z tym drugim obiektywem
mam Sigmę 18-50 DC , byłem z niej stosunkowo zadowolony ale już mi się znudziła bo dwa razy mialem taki sam obiektyw
wezmę ja - i porównam
wiesz, atofokus jak autofokus
najbardziej interesuje mnie ta legendarna 'nieosiowość' i jakość zdjęcia
boję się jakiś optycznych odstępstw
kupiłem kiedyś obiektyw Canon'a EF 24 2,8
nowiutki na gwarancji , testy ma bardzo dobre WSZĘDZIE
i okazał się TOTALNĄ PORAŻKĄ
to było kompletne mydło, M Y D Ł O !!
tego by nie wymyślił żaden bajkopisarz , naprawdę ..![]()
od tamtego czasu nie wierzę już NIKOMU
(firma zwrociła mi pieniądze natychmiast bez szemrania nawet)
oczywiście , istnieje możliwość że trafiłem na trefny egzemplarz - co słyszałem że dzieje się nawet przy L-kach
ale bardzo to przeżyłem bo jak to możliwe by firma z takimi tradycjami mogła wypuścić coś takiego
teraz mam już straszny kompleks i boje się KAŻDEGO nowego obiektywu
Ostatnio edytowane przez david55 ; 13-06-2007 o 19:00 Powód: Automerged Doublepost
uaaa
a nie lepiej sie dogadać o możliwość wymiany i na spokojnie jeden wylosować.... sprzedawca i tak sprzeda i tak sprzeda a Ty na spokojnie potestujesz...
no i chyba nie ma co się tak bać to w końcu "tylko" obiektyw![]()
30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen
niby 'tylko' obiektyw
ale jakie fajne zdjecia mam zaplanowane![]()
ten ostatni komentarz był najfajniejszy![]()
swoją drogą , może ktoś ma jakieś krytyczne zdanie o tym Tamronie ?
(pomijajac to oczywiscie , ze się rozleci na najbliższym zakręcie ;-)