Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: [Battle] Komunia

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Wszędzie tak jest. My jesteśmy od tego, żeby na nich nie zwracać uwagi i nie korzystać z tego, że ktoś stanął obok nas i krzyknął uśmiech[jeśli chcemy mieć zdjęcie z poważną miną]. Na tej komunii co ja fociłem, był drugi fotograf, który stał dokładnie po przeciwnej stronie i zawsze mi w kadr właził, więc starałem się robić takie ujęcia na których by go nie było widać[inna sprawa,*że ja mu też w kadr chcąc nei chcąc włazilem...]. Taki wolny rynek jest... Nie ma co narzekać. Trzeba się przystosować
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Kto jest zwycięzcą ? Ja przyznaje sie do zestawu czwartego czyli tego z tą "modną obróbką absolutnie nie pasujacą do tematu". Gratuluje zwycięzcy, który zaprezentował trzy prace i kazda w zupełnie innym stylu, brawo za różnorodność.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Także gratuluje zwycięzcy. Mój zestaw to zestaw pierwszy. Moja pierwsze komunia, na której robiłem zdjęcia, pierwszy raz pstrykałem jakąś poważną uroczystość rodzinną i w ogóle debiut. Za fotki nie wziąłem ani grosza, bo od własnej rodziny nie będę wyciągał
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Dopiero zaczyna Awatar maciegg
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Powiedzcie mi prosze, ze to tylko teatrzyk szkolny,
    powiedzcie, ze to nie jest impreza na serio... ??:
    Tą atmosferę głównie robią jednak dorośli (również księża). Przekształcają często autentyczne przeżycia dzieciaków w cyrk. To prawda. Wiem coś o tym, bo w tym roku mój syn miał swoją pierwszą komunię, a za rok będzie przeżywał to drugi koleś :grin: .
    Tylko trochę nie rozumiem dlaczego pokazałeś zdjęcie jednego konkretnego dziecka, który w tym uczestniczy - nie widać żeby robił cokolwiek śmiesznego i pytasz czy to teatrzyk szkolny. Naprawdę nie rozumiem. Dzieciaki (przynajmniej część) naprawdę to przeżywają na swój sposób. I wcale nie to czy dostaną w prezencie laptopa czy komórkę. Właśnie to pokazuje to zdjęcie. (a może tylko ja to widzę)
    Canon

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Także gratuluje zwycięzcy. Mój zestaw to zestaw pierwszy. Moja pierwsze komunia, na której robiłem zdjęcia, pierwszy raz pstrykałem jakąś poważną uroczystość rodzinną i w ogóle debiut. Za fotki nie wziąłem ani grosza, bo od własnej rodziny nie będę wyciągał
    Tak myślałem, na tym drugim zdjęciu przerysowania były wręcz karykaturalne a wiedziałem że robisz zwykle na 18mm a to już wystarczająco szeroko na takie ;-)
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Bywalec Awatar Bonczar
    Miasto
    Krosno/Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Powiedzcie mi prosze, ze to tylko teatrzyk szkolny,
    powiedzcie, ze to nie jest impreza na serio... ??:
    Sorry ale nie potrafię zrozumieć co chciałeś wnieść twoją wypowiedzią do tego tematu i do oceny mojego zdjęcia Niektóre dzieci tak jak napisał @maciekgg przeżywają chwilę kiedy przyjmują po raz pierwszy komunię świętą (wiem, że dzieciak na tym zdjęciu to naprawdę przeżywał - gdybyś był na jego miejscu i przeżył tyle co on w tym wieku też pewnie byś przejął się to chwilą...). Na komunii na której robiłem zdjęcia było sześcioro dzieci: pięcioro chłopców i jedna dziewczynka. Czekam na inne opinie na temat zdjęć...
    P.S. Żadne ze zdjęć nie było POZOWANE...
    Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saurus Zobacz posta
    Tak myślałem, na tym drugim zdjęciu przerysowania były wręcz karykaturalne a wiedziałem że robisz zwykle na 18mm a to już wystarczająco szeroko na takie ;-)
    Troszkę karykaturalne miało być. Troszkę łamać nudę dwóch zdjęć pozostałych z samej uroczystości, pokazywać to z troszkę innej strony - mam nadzieję, że mi się udało

Coś już napisał Awatar jacech1
    Miasto
    Przemków

Domyślnie

Witam
    Wszystkim dziękuę za oddane głosy na zestaw 3.
    Prezentowane zdjęcia wykonałem obektywem 70-200 f:4.
    Zdjęcie nr 2 troszkę podkręciłem w PS barwa, kontrast i wyostrzenie na wszystkich po pomniejszeniu.
    Padło gdzieś wcześniej pytanie o pieniądze - kto brał - odp tak wziąłem, za aparat zapłaciłem podatek odprowadziłem
    Przeczytałem też, że 3 zestaw jak ślubne - hmmm mogę napisać tylko, że też w kościele robione
    Teraz może kilka słów o zestawach z którymi konkurowałem
    1. świetne zdjęcia bardzo mi się podobają szczególnie 3 zdjęcie.
    2. ujęcia które bym podciągnął na kontraście i troszkę za mdłe kolorki
    3.
    4. ładne kadry osobiście nie jestem zwolennikiem tego typu obróbki
    5. 1. ok. 2 przeraża mnie zafoliowany chleb, 3 wg mnie nie udane (przepalone)
    6. wesoły plenerek - sympatyczny model

Coś już napisał Awatar jacech1
    Miasto
    Przemków

Domyślnie

To może zróbmy podsumowanie

zestaw 1 - mungo
    zestaw 2 -
    zestaw 3 - jacech1
    zestaw 4 - kami74
    zestaw 5 -
    zestaw 6 -

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacech1 Zobacz posta
    2 przeraża mnie zafoliowany chleb,
    Ja dopiero teraz zauwazylem ze to jest chleb pokrojony w pajdy. Dlatego zafoliowany!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów