Cytat Zamieszczone przez MIDO
Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
]
Cytat Zamieszczone przez MIDO
I jak ja sie mam teraz zdecydować co kupić.....
a co bierzesz jeszcze pod uwage oprocz 350D? ...D70 ciezko z nim porownywac.
No właśnie biorę po uwagę d70 - czemu ciężko porównywać? - to raczej ta sama klasa (IMO porównywanie d70 z 300D jest raczej nietrafione).

350 - NOWSZA konstrukcja, tańsze gadżety ale SPORO DROŻSZY zakup, jednakże niesprawdzona "w boju"
d70 - lepiej leży w dłoni i znane są jego wszystkie "zady i walety"

Ogólnie co do funkcji i właściwości - 2 całkiem podobne aparaty....
hmmm a ja bym powiedział że niestety D70 cieniutko przędzie w porównaniu z trabantem DeLuxe. Wszystko zależy od tego które cechy weźmie się pod uwagę, np. dla mnie ergonomia nie jest priorytetowym warunkiem, natomiast niskie szumy przy wysokich ISO a i owszem plus do tego większa matryca a i owszem (więcej da się "wykroić"). Dla tych którzy na ergonomię zwracają dużą uwagę to 350D będzie porażką (grip może coś zmienić - jeśłi się pokaże), generalnie tutaj Canon przesadził. Miałem okazję zrobić tym EOSem kilka (dosłownie 2) strzały na giełdzie w stodole, jeden przy 400, drugi przy 1600 - wiem że to mało ale porónanie tych dwuch obrazków przekonało mnie że to jest to, czego szukam. Przy zastanym świetle i raczej ciemno (korytarz na lewo od wejścia), obiektywem 70-200 2,8 L szum w cieniach nie był akceptowalny - nie było go praktycznie wogóle!!! Of coz to może być moje subiektywne odczucie (przychodzę z G5) ale w porównaniu z samplami z Dpreview D70 to nie ma czego porównywać.

pzdr