No właśnie - te rzeczy...Zamieszczone przez Kubaman
Muszę liczyć się z tym, że latka lecą. Wzrok już nie tak dobry jak kiedyś, refleks też będzie po****dał. Trzeba liczyć na technikę.Zamieszczone przez Kubaman
Nie mogę powiedzieć, że ten problem w ogóle mnie nie interesuje. Dawno temu kupiłem 500N od razu z gripem, bo mogłem do niego włożyć akumulatorki (wtedy jeszcze o pojemności 400mAh) i nie wydawałem fortuny na zasilanie aparatu (jak w przypadku 10e). Ale zasadniczą kwestią przy korzystaniu z niego był właśnie wizjer. Dlatego po krótkim czasie 500N poszedł w kąt... Jeśli różnica między wizjerem 350D i 20D jest choćby w połowie tak duża jak między 10e i 500N, to "warto przepłacać".Zamieszczone przez Kubaman
Wchodzę tak, że mogę odpaść. Jeszcze to mi się nie zdarzyło, ale już kiedyś aparat poleciał. Na szczęście był na smyczy i odbił się wzmocnioną częścią. Z drugiej strony tenże niby solidny 10e spadł z wysokości 40 cm na wyłożoną dywanem podłogę i lekko pękł korpus przy lampie.Zamieszczone przez Kubaman
No tak. To byłby kolejny dylemat. Czytam wprawdzie opinie osób, które są zadowolone z 17-85 IS, a wcześniej używały 17-40, ale podchodzę do tego z ostrożnym optymizmem. Zakres 17-85 jest bardzo wygodny, ale to ciemniejsze szkło. Nie wiem, czy nie byłoby lepiej kupić aparatu z kitowym obiektywem, sprawdzić, czy i ewentualnie dlaczego jest za słaby i dopiero wtedy zdecydować.Zamieszczone przez Kubaman
Od pewnego czasu dojrzewam jednak do decyzji o 20D. To jednak będzie aparat na 4-5 lat, a nie na jeden sezon.Zamieszczone przez Kubaman
Dzięki, <b>Kubaman</b> za rady.