Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 129

Wątek: 350D już do nabycia w Polsce

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez catcherintherye
    Kubaman - bzdury to co piszesz.
    to znaczy jakie bzdury? o wizjerze, czy o tym, co się dzieje ogólnie z wizjerami w dSLR dla masowych użytkowników?

co do wizjera, to poczytaj specyfikacje, ewentualnie tutaj
    co do moich poglądów to się na razie powstrzymam
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

catcherintherye, spójrz przez wizjer np eosa 650, to na pewno zobaczysz różnice. Były tu ostatnio linki do fotografa niedzielnego o wizjerach. Bardzo pouczające.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bez urazy catcherintherye, ale ja się w żadnym momencie nie nabijałem z kompaktów. Zerknij na info o moim sprzęcie, to z produktów nieceluloidowożernych jest tam właśnie kompakt. I żadne dobre zdjęcie zrobione kompaktem mnie nie dobije - za stary na to jestem.

Ale dobrze, że dajesz się prowokować do bardziej konkretnych obserwacji. Nawet jeśli walisz we mnie fasolą i wyjaśnianiem, kto decyduje o jakości zdjęcia (ale starożytni już mawiali, że powtarzanie jest matką nauk).

- takie nastroje NEURASTENICZNO-FOBICZNE jakie panują na Forum jeśli chodzi o nowe aparaty,ukazujące się na rynku,są doprawdy przygnębiające...
    Dziwisz się tym objawom? Ja przyglądam się temu forum od prawie roku, z rzadka się odzywam, bo wiele do powiedzenia nie mam, ale dzięki takim nastrojom wiem, co sprawdzać podczas kupna.

I mam pytanie (tylko tym razem potraktuj je poważnie - jak 350D ostrzy w trudnych warunkach oświetleniowych? Czy zauważasz istotną różnicę w stosunku do 20D? Po przeczytaniu wszystkich opinii i testów porównawczych dochodzę do wniosku, że ta kwestia zdecyduje o wyborze modelu. Jeśli to będzie 20D, to będę musiał przełknąć dwie gorzkie pigułki - 1. cena, 2. świadomość, że nie kupiłem najnowszego modelu dostępnego na rynku ;-)

I jeszcze jedno pytanie. Napisałeś: "myślę że warto kupić ten aparat,bo za psie ,w zasadzie, pieniądze,może nieraz zagonić w kąt 20-tkę - o 10-tce nie wspominając." Co do pieniędzy zgoda i chętnie zgodziłbym się też z tezą o zagonieniu w kąt 20D. Tylko proszę o wskazanie jakichś argumentów (z wyjątkiem ceny i wielkości)
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

Dolomity - jest OK . - cos dziś po prostu zbytnio najeżony byłem.. sorki.

--- dwie kwestie.

--BŁAGAM nie kupuj 20-tki. -teraz już nie warto.
    --85% procent wszystkiego otrzymasz w 350-tce. - a jeśli jeszcze będzie firmware nowy to juz 'miodzio'.

-- co do ciemnosci. - nadal ŻLE. - ale.... odrobinę lepiej.- on przynajmniej próbuje ,jak 300-tka stała zupełnie w miejscu - jednak 20-tka lepsza pod tym względem - ale NIE DRAMATYCZNIE.- i to już potężny argument by nie wywalać forsy.

- dlaczego : 'moze zagonić w kąt'? - no ,przesadziłem trochę :wink: ale zauważyłem taką dziwną sytuację - tam gdzie 20-tka jak by się 'wahała' - 350-tka ryzykuje..- i to w 98% z dobrym skutkiem...-to takie dziwne odczucie zupełnego laika - opiszę ci to wkrótce dokładnie ,jak namówię kumpla by zostawił mi 20-tkę na kilka godzin,a nie dawał do ręki na kilka minut(on z nią śpi )..... - coś się dzieje czego nie potrafię opisać - trochę cierpliwości. aha! jedno już zauważyłem,spora poprawa w 'balansie bieli' jeśli chodzi o oświetlenie żarowe,nawet SPORO lepiej niż w 300-tce - jeszcze nie wiem jaka przyczyna.

- wiesz,najbardziej w 300-tce przeszkadzało mi powolne przejście do zmiany nastaw,operacji w menu etc etc..- teraz jest naprawdę spora poprawa.- nie jest może idealnie ale jest lepiej.

n i e k u p u j 20-tki ! - z a u f a j m i 8) n i e w a r t o .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

--BŁAGAM nie kupuj 20-tki. -teraz już nie warto.
    Jes;i nie widzisz roznicy - to po co przeplacac? Jesli widzisz roznice (a porownanie bardzo dokladne jes ttu obok na forum) - to zdecyduj sam.

--85% procent wszystkiego otrzymasz w 350-tce.
    A opisz, chociazby ogolnie - skad wziales te 85% ?

- a jeśli jeszcze będzie firmware nowy to juz 'miodzio'.
    Juz ci czegos brakuje w 350 ze chcesz dorzucac 'nowy firmware' ? A co takiego chcialbys miec w nowym firmware? Synchronizacje na druga lamelke, wieksze wymiary, baterie BP-511 czy moze kolko z tylu?

-- co do ciemnosci. - nadal ŻLE. - ale.... odrobinę lepiej.- on przynajmniej próbuje ,jak 300-tka stała zupełnie w miejscu - jednak 20-tka lepsza pod tym względem - ale NIE DRAMATYCZNIE.- i to już potężny argument by nie wywalać forsy.
    Chcesz poznac naprawde POTĘŻNY argument za 20D? Podepnij jakis teleobiektyw do 350D... ot zacznij od jakiej 200 2.8 L, przejdz przez lustrzany 500 albo Sigme 175-500 a skoncz na jakims lustrzanym 1000mm - oczywiscie wszystko rzecz potrzeb i gustu... tak samo twoje argumenty - sa zbyt emocjonalne, zbyt nachalne, zbyt natarczywe... jak u przekupek na targu lub (bez urazy) rumunskich zebrakow/'wrozek' . Spokojnie - nie musisz az tak na sile ludziom wlasnego zdania wciskac

tam gdzie 20-tka jak by się 'wahała' - 350-tka ryzykuje..- i to w 98% z dobrym skutkiem...-to takie dziwne odczucie zupełnego laika
    Dobrze ze piszesz laika. Kto wie czego chce - ten dokladnie sie wczyta w roznice miedzy 20D a 350D i sam wybierze. Kto chce najtaniej a dobra funkcjonalnosc (czyli zazwyczaj wlasnie laik) - ten wezmie 350D , ale tak agresywnych chwytow jak "blagam" czy z sufitu wzietych procentow - nie powinienes pisac

n i e k u p u j 20-tki ! - z a u f a j m i 8) n i e w a r t o .
    Jesli wiesz czego chcesz to kupisz to, co chcesz. Musisz sie tylko dokladnie przyjrzec roznicom miedzy nimi. I sam zdecydowac, zamiast sluchac rozpaczliwych, emocjonalnych krzykow nie popartych niczym namacalnym - poza odczuciami laika .

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Chcesz poznac naprawde POTĘŻNY argument za 20D? Podepnij jakis teleobiektyw do 350D... ot zacznij od jakiej 200 2.8 L, przejdz przez lustrzany 500 albo Sigme 175-500 a skoncz na jakims lustrzanym 1000mm : .
    Tzn. co będzie dziwnego w takim tandemie? (poza śmiesznym wyglądem i lepszym balansem niż po podięciu np. 20D).

Coś już napisał
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

nie kupuj 20-tki. -teraz już nie warto.
    --85% procent wszystkiego otrzymasz w 350-tce.n i e k u p u j 20-tki ! - z a u f a j m i 8) n i e w a r t o .
    Gdyby tak bylo jak piszesz, to wlasciciele 20D wyzbywali bys sie tego aparatu poki jeszcze "trzyma cene", kupowali 350D, reszte gotowki przeznaczajac na toast za pomyslna transakcje .

W przewage optyczna 350D nad 20D jakos nie wierze (Canon nie strzelalby gola do wlasnej bramki), mimo wszystko jednak nie zamienilbym 20D na 350 z uwagi roznice tych twoich 15%, jesli sklada sie na nia chociazby latwosc manipulowania, solidnosc budowy i poczucie "slusznego ciezaru w rece", co daje 20 D i czego zapewne brak jest "nowce" skoro jest jeszcze mniejsza niz 300d i rownie plastikowa.

Cos wydaje mi sie ze kolega ma po prostu uprzedzenie do 20d i tyle.

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

Vitez - myśle że każdy ma prawo przedstawiać swoje poglądy - a forma- to rzecz gustu.(i wzajemnej tolerancji w nowoczesnym społeczeństwie)
    -tak jestem laikiem,i co z tego ? - nie wszyscy muszą być takimi profesjonalistami jak Ty- by pisać tu na Forum-( chyba że są jakieś inne reguły 'towarzystwa wzajemnej adoracji' o których nie wiem..- to przepraszam,- ale o ile wiem funkcją moderatora jest 'zachęcanie do uczestnictwa' a nie przedstawianie swoich własnych upodobań , i w pewnym sensie,ubliżanie innym. - to tyle ad persona m

nie widzę powodu by z racji twojego moderatorstwa przejawiać jakieś szczególne uwielbienie dla twojej osoby - choć szacunek,tak uważam,należy się każdemu.

po prostu uważam,że jeśli ktoś chce zaawansowany sprzet - to nie warto wywalac grubej forsy na 20-tkę który lada chwila zejdzie do przedziału konstrukcji przestarzałych - jeśli można kupić tani,nowoczesny aparat który jeszcze sporo czasu utrzyma sie na topie (w swoim przedziale) --trudno porównywać 20-tkę i 350-tkę - dla tych którzy potrafią wykorzystać dobrze wszystkie możliwosci 20-tki - 350-tka będzie zawsze pewnego rodzaju ersatzem - ALE....- mnie akurat interesuje ostateczny wynik : dobre zdjęcie.
    i tu ,ta różnica między 20-tką i 350-tką nie jest duza - A RÓŻNICA W CENIE - O G R O M N A . that's all

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie mam żadnego z powyżej dyskutowanych sprzętów, jednak zdarzało mi się robić tym i owym (10D, 300D, 20D w sklepie potestowałem trochę). Na codzień używam 33v (analog).

Gdybym miał kupować teraz cyfrowe body (i miał odpowiedni budżet) - wybrał bym 20D. Gdyby bylo mnie stać na 350D, a na 20D nie - to bym nie kupił 350D, z prostego powodu - po co kupować coś, na co potem będę się denerwował, że tu i ówdzie mi nie pasuje. 300D byl dla mnie średnio wygodny, po mniejszym 350D nie spodziewam się poprawy.
    Jako argumenty za 20D wystarczy mi:
    - solidniejsze body (rozmiary i wykonanie)
    - KÓŁKO POD KCIUK (o ile nie używamy obiektywu z przysłoną mechaniczną, co jest jeszcze wygodniejsze w kręceniu, choć mniej wygodne we współczesnych lustrzankach)
    - szybkość

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

http://www.foto-raj.pl
    3699 za Kit-a - ktoś znajdzie tańszy?
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów