Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 129

Wątek: 350D już do nabycia w Polsce

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

makary, bede kupował po niedzieli i na dziś kupuję KIT-a w Foto-Raju za 3700.

Co do pamięci to jasne że minimum 512MB, a najlepiej 2 x 512 MB - tylko jakiej szybkości? Bo są zwykłe CF, są High Speed, są Sandiska, Pretec CompactFlash 1GB x40 Cheetah, x80 ...

Czy rzeczywiście na codzień odczuję tę różnicę prędkości poszczególnych kart? Czy spokojnie wystarczy, tak jak napisał Kubaman CF w technologii SLC czyli High Speed - czyli 512MB za jakieś 240 zł.
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoZiutek
    CF w technologii SLC czyli High Speed - czyli 512MB za jakieś 240 zł.
    512 SLC to kupisz za około 140 złotych. Za 240 masz już 1GB;-)
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Miasto
    Lublin

Domyślnie

dolomity, tak, tak - masz rację - mała pomyłka - 1GB!
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.

Miasto
    Zielonki

Domyślnie

Witam

zobaczymy za miesiąć - dwa jak rynek bedzie reagował na ceny 350D vs 20D
    jesli cena 350 bedzie oscylować w granicach 3,300 -3,500 kzł, to nie ma mocy by cena 20d na obecnym poziomie się zachowała.
    Szacuje że w tym samym okresie będzie na poziomie 4,600 kzł

i historia kołem się toczy

pzd

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Tak się przyglądam tej polemice i mi tak się stało. Przecież 350 jest następcą 300 więc powinno się porównywać ze sobą te dwa modele a nie z modelem co najmniej o półkę wyższym czyli 20D
    Ja rzeknę coś od siebie - jestem przykładem człowieka, który w tej chwili przymierza się do wyboru nie między 300D a 350D, tylko między 20D i 350D. Jako tańszą alternatywę traktuję 350D, jako droższą i bardziej funkcjonalną - 20D.

Mechanizm - w moim przypadku - jest taki: rozpatrywanie 20D jako zakupu przekraczało moje horyzonty finansowe. Pojawienie się 350D z prognozowaną (a teraz już rzeczywistą) ceną zbliżyło moją chęć wydawania pieniędzy do pułapu, który trzeba przekroczyć, żeby wydatek zaowodował lustrzanką spełniającą moje oczekiwania. Przekroczenie jednej granicy pociąga za sobą pokusę przekroczenia kolejnej.

Dlatego wdzięczny jestem za porównywanie 20D i 350D.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dolomity
    jasne, że takie porównanie ma sens, tylko musi być rzetelne i uczciwe.

Myślę, że bez określenia zastosowania aparatu będzie trudno rozwikłać problem 20D czy 350D. No i bez określenia, czy mając więcej funkcji pozwolisz sobie na twórczą zabawę, czy raczej nie skorzystasz z dodatkowych funkcji. Do tego dochodzi element finansowy, który chyba najczęściej ostatecznie decyduje o wyborze, niezależnie od ambicji fotografa.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

BrainDamage
    Guest

Domyślnie

catcherintherye, - no ta JA Ci mówię, że nie warto wywalac kasy w błoto na 350D, skoro 300D robi rewelacyjne fotki.

A tak na marginesie - możesz napisac konkretnie - opinie, gdzie co i jak?
    Bo to, ze od kilku jakiś aparat jest na rynku, nie znaczy ze jest lepszy. Ciekawe co będzie, gdy się okaże, że jest to niewypał, i zaraz wejdzie 360?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

FotoZiutek
    mając 20D, który obsługuje tak jak 350D technologię SLC próbowałem różnych kart i powiem, że moim zdaniem nie ma sensu przepłacać na karty superszybkie. 20D i tak ma bufor w którym mieści ponad 20 klatek, a układ Digic II pozwala pracować w menu w czasie gdy karta jest odczytywana. Minimalna różnica jest widoczna przy przeglądaniu fotek (ułamek sekundy dłużej się czeka przy RAWach, ale i tak błyskawicznie). 350D ma ten sam procesor a w dodatku jest mniej szybkostrzelny, więc nie kupuj niewiadomo czego. Raczej kup kartę droższą, ze względu na bezawaryjność.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Myślę, że bez określenia zastosowania aparatu będzie trudno rozwikłać problem 20D czy 350D. No i bez określenia, czy mając więcej funkcji pozwolisz sobie na twórczą zabawę, czy raczej nie skorzystasz z dodatkowych funkcji. Do tego dochodzi element finansowy, który chyba najczęściej ostatecznie decyduje o wyborze, niezależnie od ambicji fotografa.
    Do czego chcę wykorzystywać aparat?
    1. Historia wzrostu mojego dziecka ;-) Czyli obiekt bardzo ruchliwy, często zmieniający położenie, wybierający miejsca o kiepskich warunkach oświetlenia, chowający się po pierwszym błysku lampą (czyli potrzebny sprawny system AF i w miarę jasny obiektyw)
    2. Portrety ludzi. Przygotowuję dużą monografię, w której znajdzie się około 600 zdjęć różnych osób. Zbieranie materiałów potrwa przynajmniej 2 lata. Zdjęcia nie w studio, ale w warunkach "naturalnych" (dla jednych będzie to biurko, dla innych ogród, dla jeszcze innych pływalnia).
    3. Wyprawy w góry z elementami wspinaczki. Bez preferowanej pory roku (czyli także zimą), ale bez amicji zdobywania ośmiotysięczników.
    4. Drobiazgi, na które nikt nie zwraca uwagi, a które tworzą obraz świata. Czyli Makro.

Nie są to zbyt wygórowane ambicje, prawda? Może wystarczy do tego 350D i EF-S 17-85 IS USM? (nie zamierzam wyrzucać 100-300 USM, zastanawiam się nad przyszłością 35-135 USM). Myślę również, że powinienem dokupić 50/1.8.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kubaman, wielkie dzięki - o taką informację mi chodziło!!! No to jak daliści mi palec, to może jeszcze polecicie za jednym zamachem, co można za rozsądne pieniądze podpiąć do 350 z większą ogniskową, tak powiedzmy 70-300 - żeby już był prawie komplecik, bo będzie brakowac już tylko czegoś do portretów
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów