niestety, w tym momencie nie mogę. materiał jest dla fvd, którego jeszcze nie ma w kioskach...Zamieszczone przez Kubaman
niestety, w tym momencie nie mogę. materiał jest dla fvd, którego jeszcze nie ma w kioskach...Zamieszczone przez Kubaman
Wprawdzie to dyskusja nie na ten watek ani nie na to podforum ale zaczepnie spytam - a ile zdjec zrobiles tym Nikonowym ktiowcem oraz Canonowym, ze mozesz tak smialo powiedziec ze "bije na glowe" ?Zamieszczone przez rosmaryna
Podejrzewam ze mowisz to tylko z plotek, podczas gdy nieco bardziej doswiadczeni Nikoniarze sami mowia o tym kitowcu ze jest mocno sredni i tylko troszke lepszy od Canonowego... czyli wg mnie wlasnie na poziomie Canonowskiego 17-85 IS, ktory jakoscia jest troszke lepszy od kitowca 18-55 a bije Nikonowego kita posiadaniem IS(choc nie grzeszy cena).
OK, jak się pojawi, to liczę, że podasz który to.Zamieszczone przez strideer
Chce to sam zobaczyć, bo kiedy pojawił się 20D tez wszyscy mówili, że jest ostrzejszy od 1DMk2. Ale to wynika z ustawień domyślnych parametrów a nie wydajności matrycy/procesora obrazu. Jeśli 350D domyślnie ma ustawiony paramert 1 (sharpness +2) to nie możemy tego porównywać do 20D (sharpness 0). Właśnie na takie detale trzeba zwracać uwagę, aby rzetelnie ocenić dwa modele.
robiłem oczywiście rawy, które wywołane zostały w dpp 1.6.1 do tiff-ów z parametrem sharpness ustawionym na 0.Zamieszczone przez Kubaman
pzdr,d
A ja mam w sprzedaży porządnego 10D![]()
Analog i cyfra
Opieram sie tylko na testach i ocenach uzytkownikow,ale duzo bym dal,zeby Canon mial w swojej ofercie takie "mocno srednie" szklo,z takim zakresem ogniskowych,z taka jakoscia wykonania i w takiej cenie jak kit Nikonaale zaczepnie spytam - a ile zdjec zrobiles tym Nikonowym ktiowcem oraz Canonowym, ze mozesz tak smialo powiedziec ze "bije na glowe" ?
Podejrzewam ze mowisz to tylko z plotek, podczas gdy nieco bardziej doswiadczeni Nikoniarze sami mowia o tym kitowcu ze jest mocno sredni i tylko troszke lepszy od Canonowego... czyli wg mnie wlasnie na poziomie Canonowskiego 17-85 IS, ktory jakoscia jest troszke lepszy od kitowca 18-55 a bije Nikonowego kita posiadaniem IS (choc nie grzeszy cena).![]()
I moim zdaniem nawet 17-85 jest od nigo gorszy(bardzo miekko rysuje i ma "koszmarne aberacje chromatyczne",jak to fajnie ktos podsumowal),z czy bez IS. O jego cenie nawet nie wspomne bo gesiej skorki dostaje![]()
Te dwa szkla mozna by jeszcze porownywac gdyby obydwa byly w jednej cenie(nikonowski mozna kupic nawet ponize j 1000zl na Allegro)
http://www.diginet24.com/product_inf...roducts_id=512
Czy mial ktos stycznosc z tym sklepem? Ceny chyba nizszej nie znajde.
Nie wydaje mi się żeby to była bardzo niska cena.Zamieszczone przez gonzo44
3238 zł za body, termin realizacji 10 dni
Ja za body z kitowym obiektywem zapłaciłem tydzien temu 3450 z odbiorem praktycznie od ręki. Aktualnie na Allegro podobny zestaw 3400zł. Dorzucasz 162 zł i masz poręczny obiektyw.
To pochwal sie gdzie znalazles taka oferte.Zamieszczone przez Pio35
Masz na mysli jakis konkretny model?Zamieszczone przez Pio35