Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 129 z 129

Wątek: 350D już do nabycia w Polsce

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    a co z linkiem? chciałbym sam popatrzeć na te fotki i ocenić
    niestety, w tym momencie nie mogę. materiał jest dla fvd, którego jeszcze nie ma w kioskach...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosmaryna
    Pod jednym wzgledem Nikon jednak bije Trabanta o glowe-kitowy obiektyw!
    Wprawdzie to dyskusja nie na ten watek ani nie na to podforum ale zaczepnie spytam - a ile zdjec zrobiles tym Nikonowym ktiowcem oraz Canonowym, ze mozesz tak smialo powiedziec ze "bije na glowe" ?
    Podejrzewam ze mowisz to tylko z plotek, podczas gdy nieco bardziej doswiadczeni Nikoniarze sami mowia o tym kitowcu ze jest mocno sredni i tylko troszke lepszy od Canonowego... czyli wg mnie wlasnie na poziomie Canonowskiego 17-85 IS, ktory jakoscia jest troszke lepszy od kitowca 18-55 a bije Nikonowego kita posiadaniem IS (choc nie grzeszy cena).

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer
    a co z linkiem? chciałbym sam popatrzeć na te fotki i ocenić
    niestety, w tym momencie nie mogę. materiał jest dla fvd, którego jeszcze nie ma w kioskach...
    OK, jak się pojawi, to liczę, że podasz który to.

Chce to sam zobaczyć, bo kiedy pojawił się 20D tez wszyscy mówili, że jest ostrzejszy od 1DMk2. Ale to wynika z ustawień domyślnych parametrów a nie wydajności matrycy/procesora obrazu. Jeśli 350D domyślnie ma ustawiony paramert 1 (sharpness +2) to nie możemy tego porównywać do 20D (sharpness 0). Właśnie na takie detale trzeba zwracać uwagę, aby rzetelnie ocenić dwa modele.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli 350D domyślnie ma ustawiony paramert 1 (sharpness +2) to nie możemy tego porównywać do 20D (sharpness 0). Właśnie na takie detale trzeba zwracać uwagę, aby rzetelnie ocenić dwa modele.
    robiłem oczywiście rawy, które wywołane zostały w dpp 1.6.1 do tiff-ów z parametrem sharpness ustawionym na 0.

pzdr,d

Domyślnie

A ja mam w sprzedaży porządnego 10D
    Analog i cyfra

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ale zaczepnie spytam - a ile zdjec zrobiles tym Nikonowym ktiowcem oraz Canonowym, ze mozesz tak smialo powiedziec ze "bije na glowe" ?
    Podejrzewam ze mowisz to tylko z plotek, podczas gdy nieco bardziej doswiadczeni Nikoniarze sami mowia o tym kitowcu ze jest mocno sredni i tylko troszke lepszy od Canonowego... czyli wg mnie wlasnie na poziomie Canonowskiego 17-85 IS, ktory jakoscia jest troszke lepszy od kitowca 18-55 a bije Nikonowego kita posiadaniem IS (choc nie grzeszy cena).
    Opieram sie tylko na testach i ocenach uzytkownikow,ale duzo bym dal,zeby Canon mial w swojej ofercie takie "mocno srednie" szklo,z takim zakresem ogniskowych,z taka jakoscia wykonania i w takiej cenie jak kit Nikona
    I moim zdaniem nawet 17-85 jest od nigo gorszy(bardzo miekko rysuje i ma "koszmarne aberacje chromatyczne",jak to fajnie ktos podsumowal),z czy bez IS. O jego cenie nawet nie wspomne bo gesiej skorki dostaje
    Te dwa szkla mozna by jeszcze porownywac gdyby obydwa byly w jednej cenie(nikonowski mozna kupic nawet ponize j 1000zl na Allegro)

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

http://www.diginet24.com/product_inf...roducts_id=512
    Czy mial ktos stycznosc z tym sklepem? Ceny chyba nizszej nie znajde.

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    http://www.diginet24.com/product_info.php?cPath=1_2&products_id=512
    Czy mial ktos stycznosc z tym sklepem? Ceny chyba nizszej nie znajde.
    Nie wydaje mi się żeby to była bardzo niska cena.
    3238 zł za body, termin realizacji 10 dni
    Ja za body z kitowym obiektywem zapłaciłem tydzien temu 3450 z odbiorem praktycznie od ręki. Aktualnie na Allegro podobny zestaw 3400zł. Dorzucasz 162 zł i masz poręczny obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pio35
    Ja za body z kitowym obiektywem zapłaciłem tydzien temu 3450 z odbiorem praktycznie od ręki
    To pochwal sie gdzie znalazles taka oferte.
    Cytat Zamieszczone przez Pio35
    Dorzucasz 162 zł i masz poręczny obiektyw.
    Masz na mysli jakis konkretny model?

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów