Ja juz sie zdecydowalem, teraz tylko myśle czy kit czy body i cos dokupic na allegro. Podobno w 300d obiektyw kitowy był porażka, jak jest tutaj ???
Ja juz sie zdecydowalem, teraz tylko myśle czy kit czy body i cos dokupic na allegro. Podobno w 300d obiektyw kitowy był porażka, jak jest tutaj ???
hmmm a ja bym powiedział że niestety D70 cieniutko przędzie w porównaniu z trabantem DeLuxe. Wszystko zależy od tego które cechy weźmie się pod uwagę, np. dla mnie ergonomia nie jest priorytetowym warunkiem, natomiast niskie szumy przy wysokich ISO a i owszem plus do tego większa matryca a i owszem (więcej da się "wykroić"). Dla tych którzy na ergonomię zwracają dużą uwagę to 350D będzie porażką (grip może coś zmienić - jeśłi się pokaże), generalnie tutaj Canon przesadził. Miałem okazję zrobić tym EOSem kilka (dosłownie 2) strzały na giełdzie w stodole, jeden przy 400, drugi przy 1600 - wiem że to mało ale porónanie tych dwuch obrazków przekonało mnie że to jest to, czego szukam. Przy zastanym świetle i raczej ciemno (korytarz na lewo od wejścia), obiektywem 70-200 2,8 L szum w cieniach nie był akceptowalny - nie było go praktycznie wogóle!!! Of coz to może być moje subiektywne odczucie (przychodzę z G5) ale w porównaniu z samplami z Dpreview D70 to nie ma czego porównywać.Zamieszczone przez MIDO
pzdr
IMO nikoś jest lepszy jeśli chodzi o ergonomię natomiast 350 jest nowszy - ale jak już pisałem nic praktycznie jeszcze o nim nie wiadomo...Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Co do "dobrej drogi" - jestem na dobrej drodze do niej :wink:
POZDRAWIAM!!
Zaporożec kontra Trabant.hmmm a ja bym powiedział że niestety D70 cieniutko przędzie w porównaniu z trabantem DeLuxe
D70 jest dobrym aparatem, 300D nie lubię za plastikowość. 350D niewidziałem, nieczytałem.
Czy nadal jest plastikowy, czy może jest juz ze stopu magnezu?
//mj
Jest ze stopów.....plastiku!!Zamieszczone przez Aszu
![]()
Od dziś 350D jest w sprzedaży w Fotoplusie cena 3299zł za body z obiektywem 18-55 za 3699zł.
Pod jednym wzgledem Nikon jednak bije Trabanta o glowe-kitowy obiektyw!Do trabanta trzeba jeszcze dolozyc 2,5Kpln na L-ke 17-40,co i tak daje jakies 27,5-65.I tu jest pies pogzebanyChyba,ze ktos zadowoli sie Tamronem z ogniskowa zaczynajaca sie od jakichs 45.Poki Canon nie opracuje jakiegos pozadnego obiektywu zoom do cyfry (bo 17-85 to moim zdaniem porazka) to klapa.Co komu z fajnej matrycy jak nie ma czego do tego zapiac???Pisze to z punktu widzenia amatora,ktory nie ma ochoty wydawac 10Kpln na zestaw L-ek.
Pozdrawiam
z ef 50/1,8 przy f/8, pomiar wykonany imatestem w centrum kadru.Zamieszczone przez Kubaman
pzdr,d
a co z linkiem? chciałbym sam popatrzeć na te fotki i ocenić