Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 129

Wątek: 350D już do nabycia w Polsce

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

FotoZiutek,
    ciekaw jestem jaki obiektyw wziąłeś. Tego długiego o którym pisałeś to nie polecam ...
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

BrainDamage
    Guest

Domyślnie

Zakup 350 dziś - chyba troszkę przedwczesny krok, o ile nie ma przymusu.
    Sądzę, że miesiąc, dwa zmienią jego cenę zdecydowanie .

makary
    Guest

Domyślnie

dzis próbowałem zamówic w kilku sklepach internetowych z odbiorem na jutro ( Warszawa, Gdańsk, Poznań ), niestety nigdzie nie mieli od ręki. Kazali dzwonić w tygodniu. Ktoś ma cyn gdzie w Warszawie można kupić od reki z kitem. Będe wdzieczny....

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zachęcam wszystich zainteresowanych do poczytania tej ciekawej dyskusji na dpreview.com o 350D

a tutaj coś interesującego dla wszystkich narzekajcych, że polacy i polskie fora są niepoważne...
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kubaman, niestety moje mocno ograniczone zasoby finansowe na dziś, pozwoliły mi tylko na standardowego Kit-a... Ale znając życie to teraz zacznę mooocno wertować strony i topiki, żeby móc wybrać jakiś fajnu zoomek (coś między 75-300)
    Ps. A nie mógłbyś w 2 zdaniach streszczać tych ciekawych dyskusji dla mniej znających angielski?
    Cytat Zamieszczone przez BrainDamage
    Zakup 350 dziś - chyba troszkę przedwczesny krok, o ile nie ma przymusu. Sądzę, że miesiąc, dwa zmienią jego cenę zdecydowanie .
    Oj jest przymus... wewnętrzny! Już i tak za dłuuugo byłem bez aparatu i zaczął się już odzywać zespół abstynencki Parę miesięcy to w życiu bym nie wytrzymał! W tym czasie mam zamiar zrobić kilka cudownych wiosennych fotek i to zrekompensuje mi myśl o tym, że przepłaciłem parę setek...
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoZiutek
    A nie mógłbyś w 2 zdaniach streszczać tych ciekawych dyskusji dla mniej znających angielski?
    To obszerne dyskusje, w dodatku toczone na forum dla posiadaczy 300D/350D. Ale wątek podniósł użytkownik 20D, który dotykał 350D, a dokładniej Rebela XT.

Daemeon uznał, że 350D jest mały, za mały, bo ciężko go obsługiwać. Ale jednocześnie szybki - nie tak jak 20D, ale niewiele od niego odstający. Najbardziej spodobał mu się dźwięk migawki - "prawie jak w SLR", lepszy niż w 20D.
    Dla Daemeona nie do przyjęcia jest obsługa ustawień w manualu (w toku dyskusji okazało się, że można sobie poradzić w inny niż on sposób, nie odrywając oczu od wizjera).
    Szybkość w trybie continuos jest dla Daemeona wystarczająca w sytuacjach typowych, ale zbyt słaba do fotografowania sportu i szybko poruszających się osób (np. dzieci).
    Generalnie - aparat dla osób o małych dłoniach, które nie potrzebują bardzo solidnej obudowy i dużej szybkości.

No a potem się zaczęły dziesiątki postów - piszę z pamięci, dlatego na tym poprzestanę. Ale jeśli wkrótce będziesz miał w dłoniach swój egzemplarz, to przeczytaj sobie - na pewno się przyda!!
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

dolomity, big thanks
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Pełne uzależnienie

Domyślnie 350d w teście

uważam, że jak najbardziej jest sens porównywania 350d zarówno do 300d, jak i do 20d czy 10d. z takiego porównania wysunął się bowiem ciekawy dla mnie wniosek: o możliwej chęci zamiany mojego 10d na nowy 350d. dodam, że zmiana na 20d przy cropie 1,6x zamiast 1,3x ani chwilę nie była kusząca - musiałbym dopłacić sporo pieniędzy tylko za to, żeby efektywnie mieć dwa megapiksele więcej... owszem, niskie szumy są kuszące, ale zbyt mało aby dopłacać.

i pojawia się 350d, którego miałem okazję już testować. wielu/e z was pisze o tym aparacie na podstawie opinii w sieci i specyfikacji producenta. pozwolę się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

wizjer:
    na papierze to miał być komin, a nie wizjer. patrzyłem oko w oko przez 10d i 350d i jakoś ciężko było mi dostrzec różnicę, co oznacza, że w moim subiektywnym odczuciu jest jaśniejszy od tego z 300d.

migawka:
    poezja. nie tłucze się tak jak ta z 20d. pod względem głośności jest to kaliber 10d, przy czym dźwięk jest troszeczkę wyższy.

szumy:
    takie jak w 20d. koniec, kropka. i to za 2 tysiące mniej złotych.

ostrość:
    wyższa niż w 20d. prawdopodobnie dzięki innemu, słabszemu filtrowi aa.

wielkość:
    350d jest najmniejszy. gdybym miał kupować, to tylko z gripem. co ciekawe, trzyma się go i operuje tak samo dobrze jak równie małego *ist ds.

obudowa:
    czarny plastik, podobny do tego z 10d. nic z tandety 300d.

szybkość:
    start taki jak w 20d. szybkość do 3 fps. przy szybkiej karcie i formacie jpeg nie udało mi się zatkać bufora.

af:
    testu linijkowego nie robiłem, nie miałem też czasu żeby popróbować przy dużych przesłonach w portrecie. z moimi szkłami (standardowe stałe ogniskowe, jasność 1.8) w ujęciach "miejskich" nie miałem problemu z ostrością.

funkcjonalność:
    ustawianie balansu bieli zaimportowane z 20d, nie ma kontroli w kelwinach, wybór trybu af i pomiaru światła dowolny, nie powiązany w trybach p/s/a/m z niczym poza wolą użytkownika, kompensacja siły błysku, podnoszenie lustra, synchro na drugą lamelkę.

baterie:
    o mniejszej pojemności od poprzedników. instrukcja głosi, że powinny wytrzymać do 600 kadrów. słyszałem opinię, że ogripowany 350d wystrzelił ponad tysiąc razy do kolejnego ładowania. canon prawdopodobnie poprawił energooszczędność w stosunku do poprzedników.

przy tej cenie, 350d dla większości użytkowników jest konkurencją dla wyższych modeli canona, w moim przekonaniu to nie ulega wątpliwości. interesuje mnie jak zareaguje nikon i inni. jeśli odpowiedź nie będzie szybka, to canon ma szansę pozamiatać rynek bardzo skutecznie. ceny na pewno pójdą w dół.

pzdr,
    d

Coś już napisał
    Miasto
    Polska

Domyślnie Re: 350D już do nabycia w Polsce

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Zobaczyłem, że jest w ofercie sklepu http://www.e-oko.pl/ za...4550
    Cena lolowa.
    W Krakowie w Canonie (Geant) wczoraj się pobawiłem. Cena 3890.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Yooreck i jak wrażenia? Ogólnie niech ktoś się podzieli wrażeniami z dotykania 350d ... czy faktycznie jest tak kompaktowy, że to przeszkadza?
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów