Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 24-70L prosze o ocene ostrosci

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    no nie do konca tylko jpg'ow, bo jesli owtorze tego rawa w DPP to bierze on te ustawienia wlasnie, i mam podglada rawa z ustawieniami takimi jak podalem... moze to normalne, w sumie logiczne ze tak jest, ale teraz nasuwa sie pytanie, na jakich ustawieniach oceniac ostrosc szkla w rawie ?
    Kazdy program do rawow czyta je inaczej. U mnie w LR kontast i ostrosc jest na 25 wiec ma sie to nijak do ustawien w DPP

Tutaj mozna poczytac na ten temat wiecej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Kazdy program do rawow czyta je inaczej. U mnie w LR kontast i ostrosc jest na 25 wiec ma sie to nijak do ustawien w DPP

Tutaj mozna poczytac na ten temat wiecej.
    no okej, zgadza sie, ale co w takim razie jest punktem odniesienia ? skoro kazdy program ma jakies swoje default'owe ustawienia kontrastu i wyostrzania to czy plik podany do oceny nie powinien byc w formacie takim jaki u wszystkich bedzie wygladal praktycznie tak samo ? bo na to wychodzi, ze te wszystkie konfrontacje i opinie to o kant d..py, bo i tu punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia... czyz nie ?
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Uprawnienia umieszczania postów