Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Zdjęcia dziecka, jaki obiektyw?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    widze ze masz na wyposażeniu 17-40 czy jestes z niego zadowolony? zastanawiam sie na tamronem i po glowie chodzi mi jeszcze ten canon ale troche mnie wstrzymuje cena no i swiatlo 4 jak sobie radzi canon w pomieszczeniach(mieszkanie)? pewnie bez lampy ani rusz
    jestem bardzo zadowolony i sluby w kosciele robie na pełnej dziurze i jest ok a po przymknieciu do f5.0 jest naprawde świetnie, a naczytałem sie tu o dziadostwie tej eLki i porównywaniu do kita. błyskawiczny celny i cichy AF pierscienie chodzą jakby miały wspomaganie- w przeciwieństwie do tamrona gdzie przy ALL serwo 3 foty na 10 celne - w 17-40 praktycznie 100/100. Na szczęście koncze historię z tamronami...

wracając do zdjęć dzieci 50/1.4 bedzie ok (85 troche ciasnawe) wszystko zależy od salonów jakimi dysponujesz,

do biegających w plenerze urwisów skłaniałbym sie do dobrego zooma np świetnego 70-200/4
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 27-06-2007 o 13:26

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

[QUOTE=marekb;332982]jestem bardzo zadowolony i sluby w kosciele robie na pełnej dziurze i jest ok a po przymknieciu do f5.0 jest naprawde świetnie, a naczytałem sie tu o dziadostwie tej eLki i porównywaniu do kita. błyskawiczny celny i cichy AF pierscienie chodzą jakby miały wspomaganie- w przeciwieństwie do tamrona gdzie przy ALL serwo 3 foty na 10 celne - w 17-40 praktycznie 100/100. Na szczęście koncze historię z tamronami...

wracając do zdjęć dzieci 50/1.4 bedzie ok (85 troche ciasnawe) wszystko zależy od salonów jakimi dysponujesz,

do biegających w plenerze urwisów skłaniałbym sie do dobrego zooma np świetnego 70-200/4[/QUOTE

a jak jest z jakością wykonania 50 1.4? bo opinie nie sa za dobre podobno wiele sie nie różni od 50 1.8?

Tak w terenie to napewno zakupie 70-200L tu akurat nie ma watpliwosci

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

50/1.4 i 85/1.8 rysuja bardzo podobnie jak dla mnie, nie umiem powiedziec ,które bedzie lepsze bo to zalezy co focisz...?
    co do zamiennika Tamrona 17-50/2.8 to brałbym 17-40/4 L,wiem ,ze swiatło jest gorsze ,ale za to jakosc wykonania i pracy jest o niebo lepsza chyba ,ze masz worek pieniedzy to bezapelacyjnie 16-35/2.8 L.;-)

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    50/1.4 i 85/1.8 rysuja bardzo podobnie jak dla mnie, nie umiem powiedziec ,które bedzie lepsze bo to zalezy co focisz...?
    co do zamiennika Tamrona 17-50/2.8 to brałbym 17-40/4 L,wiem ,ze swiatło jest gorsze ,ale za to jakosc wykonania i pracy jest o niebo lepsza chyba ,ze masz worek pieniedzy to bezapelacyjnie 16-35/2.8 L.;-)
    a jak wyglada jakosc wykonania 50 1.4 w porownaniu z 85 1.4 no i jak dzialaja w nich AF. 85 ma z tego co czytalem lepszy usm bo jest to usm ring
    A stalke chce zakupic do robienia w domu fatek (portretow) mojemu synowi i zonce

Uprawnienia umieszczania postów