Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Wątek: Zdjęcia dziecka, jaki obiektyw?

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    Tamron 17-50/2.8 jest ok,ale ze stałki wycisniesz wiecej,oraz zyskasz na ostorści-zaproponowałem Tobie 50/1.4 ponieważ do tego typu fotografii jest optymalna.
    Wybór szkła i tak zalezy od ciebie-pozdrawiam
    tak tak zgadzam sie. Juz prawie mialem kupic 50 1.4 ale poczytalem troche na forach i raczej wezme 85 1.8 jest nie duzo drozszy ale napewno lepszy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    tak tak zgadzam sie. Juz prawie mialem kupic 50 1.4 ale poczytalem troche na forach i raczej wezme 85 1.8 jest nie duzo drozszy ale napewno lepszy.
    Ale to już może być trochę wąsko. Nie mam co prawda 85 tylko 100 (85 bliżej do 100 niż do 50) i raczej ciężko jest tym zrobić coś więcej niż "popiersie", czasem może jeszcze plan amerykański, 50 mogę objąć już całą postać i czasem jest jeszcze trochę miejsca.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

dalej stoje przy swoim do tego typu fotografii polecam 50/1.4 zważywszy ,ze masz cropa

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

ok. przemysle to jeszcze. narazie czekam za Tamronem moze bedzie dzis. Nastepna w kolejnosci jest stałka. A powiedzcie mi jak jest z jakoscią wykonania 50 1.4? Jak dziła AF? Porównując z 85 1.8.? No i mała prośba do Arche121 możesz mi na maila przesłać taka samą fotke zrobiona 50 i 85? najlepiej jakis portrecikplizzzz

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Smile

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    dalej stoje przy swoim do tego typu fotografii polecam 50/1.4 zważywszy ,ze masz cropa
    Jak mogłbym Cie prosic o szybka odpowiedź ponieważ jak zobacze ze 85 robi podobne jakościowo zdjecia do 50 to zakupie ja, a jest aktualnie promocja na niego w Canonie 80 zł (nie duzo ale zawsze cos) no ale musze go zakupić do konca czerwca.

Jeszcze pytanko z innej beczki moje zamowienie Tamrona sie przeciaga i zaczynam coraz bardziej watpic w zasadnosc jego kupna. Czy zaproponowal byc jakis zamiennik na niego biorac pod uwage moje potrzeby a Twoje doswiadczenie oczywiscie krotko to uzasadniajac
    z goru dzieki

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    A ja dodam od siebie, że nie pasują mi kolory z 50/1.8 jakieś takie blade wychodzą. Moim zdaniem dużo lepsze kolory wychodzą z Tamrona 28-75
    no to b. ciekawe bo u mnie własnie odwrotnie ...

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie 17-40

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no to b. ciekawe bo u mnie własnie odwrotnie ...
    widze ze masz na wyposażeniu 17-40 czy jestes z niego zadowolony? zastanawiam sie na tamronem i po glowie chodzi mi jeszcze ten canon ale troche mnie wstrzymuje cena no i swiatlo 4 jak sobie radzi canon w pomieszczeniach(mieszkanie)? pewnie bez lampy ani rusz

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    widze ze masz na wyposażeniu 17-40 czy jestes z niego zadowolony? zastanawiam sie na tamronem i po glowie chodzi mi jeszcze ten canon ale troche mnie wstrzymuje cena no i swiatlo 4 jak sobie radzi canon w pomieszczeniach(mieszkanie)? pewnie bez lampy ani rusz
    jestem bardzo zadowolony i sluby w kosciele robie na pełnej dziurze i jest ok a po przymknieciu do f5.0 jest naprawde świetnie, a naczytałem sie tu o dziadostwie tej eLki i porównywaniu do kita. błyskawiczny celny i cichy AF pierscienie chodzą jakby miały wspomaganie- w przeciwieństwie do tamrona gdzie przy ALL serwo 3 foty na 10 celne - w 17-40 praktycznie 100/100. Na szczęście koncze historię z tamronami...

wracając do zdjęć dzieci 50/1.4 bedzie ok (85 troche ciasnawe) wszystko zależy od salonów jakimi dysponujesz,

do biegających w plenerze urwisów skłaniałbym sie do dobrego zooma np świetnego 70-200/4
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 27-06-2007 o 13:26

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

[QUOTE=marekb;332982]jestem bardzo zadowolony i sluby w kosciele robie na pełnej dziurze i jest ok a po przymknieciu do f5.0 jest naprawde świetnie, a naczytałem sie tu o dziadostwie tej eLki i porównywaniu do kita. błyskawiczny celny i cichy AF pierscienie chodzą jakby miały wspomaganie- w przeciwieństwie do tamrona gdzie przy ALL serwo 3 foty na 10 celne - w 17-40 praktycznie 100/100. Na szczęście koncze historię z tamronami...

wracając do zdjęć dzieci 50/1.4 bedzie ok (85 troche ciasnawe) wszystko zależy od salonów jakimi dysponujesz,

do biegających w plenerze urwisów skłaniałbym sie do dobrego zooma np świetnego 70-200/4[/QUOTE

a jak jest z jakością wykonania 50 1.4? bo opinie nie sa za dobre podobno wiele sie nie różni od 50 1.8?

Tak w terenie to napewno zakupie 70-200L tu akurat nie ma watpliwosci

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

50/1.4 i 85/1.8 rysuja bardzo podobnie jak dla mnie, nie umiem powiedziec ,które bedzie lepsze bo to zalezy co focisz...?
    co do zamiennika Tamrona 17-50/2.8 to brałbym 17-40/4 L,wiem ,ze swiatło jest gorsze ,ale za to jakosc wykonania i pracy jest o niebo lepsza chyba ,ze masz worek pieniedzy to bezapelacyjnie 16-35/2.8 L.;-)

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów