są wkładki ołowiane do butów dla nurków ale nie wiem czy mają tak małe rozmiary![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
No dzieki chlopaki za rady, wszystkie czytam uwaznie. Ciagle wraca do mnie temat C 17-85 jest teraz w dobrej cenie (ok 1300zł) po odliczeniu cashbacku. Wiem opinie sa rozne ale czy to nie okazja? czy taki alernativ kit by mi sie teraz nie przydal?Matwia mnie tylko opinie o tym ze kurz sie podobno w tym obiektywie zbieraZ tego co do tej pory tez przeczytalem to stalka 50 1.8 to dobra inestycja ale w moim przypadku 50 jest za wasko ja mam mieszkanko 45m2 i juz powoli bede musial nauczyc sie lawitowac bo tyle tych gratow wszedzie
a to kojec a to krzeselko a to lezaczek a do deska do prasowania......szkoda gadac
ok wracam od tematu powiedzdzie mi ze sie myle z ta okazja na C 17-85.
Szczerze mówiąc ja do zdjęc moich dzieciaków używam różnych obiektywów.
17-50 i np 50 - w domu
50 i np 70-200 w terenie
wszystko zależy od miejsca w którym się akurat znajduje
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
Większość zdjęć mojej córki zrobiłem 50 1.8. Potwierdzam, że to dobry wybór.
ghost7, a próbowałeś go kiedyś podpiąć do swojego aparatu i zrobić trochę zdjęć testowych [na własnej karcie i potem ocena na monitorze komputera, nie na wyświetlaczu] czy może tylko opierasz się na specyfikacjach, opisach i opiniach w necie?
jeśli już go testowałeś i odpowiada Ci niezależnie od paru wad, to faktycznie jest to okazja, ale jeśli jeszcze na nim nie pracowałeś, to najpierw go uczciwie przetestuj
ja też kiedyś miałam ogromną ochotę na to szkło, ale po sprawdzeniu kilku egzemplarzy [jeden nawet kupiłam i oddałam] ostatecznie zrezygnowalam
co do 50 - faktycznie na 400D będzie wąsko, ale ktoś już Ci tu proponował sigmę 30, co rzeczywiście warto rozważyć
A ja dodam od siebie, że nie pasują mi kolory z 50/1.8 jakieś takie blade wychodzą. Moim zdaniem dużo lepsze kolory wychodzą z Tamrona 28-75