Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Wątek: Zdjęcia dziecka, jaki obiektyw?

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    teraz sciany są mniej żółte? nie rozumiem... :-)

ściany nie ale zdjęcia tak

spróbuj kitem zrobić zdjęcie z wbudowaną lampą w pokoju z ciemnymi ścianami i biegającym dzieciakiem
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

są wkładki ołowiane do butów dla nurków ale nie wiem czy mają tak małe rozmiary
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No dzieki chlopaki za rady, wszystkie czytam uwaznie. Ciagle wraca do mnie temat C 17-85 jest teraz w dobrej cenie (ok 1300zł) po odliczeniu cashbacku. Wiem opinie sa rozne ale czy to nie okazja? czy taki alernativ kit by mi sie teraz nie przydal?Matwia mnie tylko opinie o tym ze kurz sie podobno w tym obiektywie zbiera Z tego co do tej pory tez przeczytalem to stalka 50 1.8 to dobra inestycja ale w moim przypadku 50 jest za wasko ja mam mieszkanko 45m2 i juz powoli bede musial nauczyc sie lawitowac bo tyle tych gratow wszedzie a to kojec a to krzeselko a to lezaczek a do deska do prasowania......szkoda gadacok wracam od tematu powiedzdzie mi ze sie myle z ta okazja na C 17-85.

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Szczerze mówiąc ja do zdjęc moich dzieciaków używam różnych obiektywów.
    17-50 i np 50 - w domu
    50 i np 70-200 w terenie
    wszystko zależy od miejsca w którym się akurat znajduje
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Większość zdjęć mojej córki zrobiłem 50 1.8. Potwierdzam, że to dobry wybór.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    Mam na oku jeszcze Tamrona 17-50 2.8 ale wydaje mi się że jest za ciemny.
    Za ciemny
    Chyba aż tak źle nie jest.
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

No dzieki chlopaki za rady, wszystkie czytam uwaznie. Ciagle wraca do mnie temat C 17-85 jest teraz w dobrej cenie (ok 1300zł) po odliczeniu cashbacku. Wiem opinie sa rozne ale czy to nie okazja? czy taki alernativ kit by mi sie teraz nie przydal?Matwia mnie tylko opinie o tym ze kurz sie podobno w tym obiektywie zbiera Z tego co do tej pory tez przeczytalem to stalka 50 1.8 to dobra inestycja ale w moim przypadku 50 jest za wasko ja mam mieszkanko 45m2 i juz powoli bede musial nauczyc sie lawitowac bo tyle tych gratow wszedzie a to kojec a to krzeselko a to lezaczek a do deska do prasowania......szkoda gadacok wracam od tematu powiedzdzie mi ze sie myle z ta okazja na C 17-85.
    Przez dwa lata go uzywalem dosyc intensywnie o brudzie w srodku nie ma mowy, ale do twoich celow nadawal by sie tylko z lampa. A w zdjeciach ktore masz zamiar robic to nie o to chodzi.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciagle wraca do mnie temat C 17-85 jest teraz w dobrej cenie (ok 1300zł) po odliczeniu cashbacku. Wiem opinie sa rozne ale czy to nie okazja?
    ghost7, a próbowałeś go kiedyś podpiąć do swojego aparatu i zrobić trochę zdjęć testowych [na własnej karcie i potem ocena na monitorze komputera, nie na wyświetlaczu] czy może tylko opierasz się na specyfikacjach, opisach i opiniach w necie?
    jeśli już go testowałeś i odpowiada Ci niezależnie od paru wad, to faktycznie jest to okazja, ale jeśli jeszcze na nim nie pracowałeś, to najpierw go uczciwie przetestuj
    ja też kiedyś miałam ogromną ochotę na to szkło, ale po sprawdzeniu kilku egzemplarzy [jeden nawet kupiłam i oddałam] ostatecznie zrezygnowalam

co do 50 - faktycznie na 400D będzie wąsko, ale ktoś już Ci tu proponował sigmę 30, co rzeczywiście warto rozważyć

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Smile

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    ghost7, ktoś już Ci tu proponował sigmę 30, co rzeczywiście warto rozważyć
    mysle że zakupie T17-50 i Canona 35 2 albo Sigme 30 1.4 z czasem pewnie C 70-200L bo widze ze to dobry obiektyw. macie racje ze swiatlo w szybki AF w moim przypadku to podstawa. C 17-85 odrzucam.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A ja dodam od siebie, że nie pasują mi kolory z 50/1.8 jakieś takie blade wychodzą. Moim zdaniem dużo lepsze kolory wychodzą z Tamrona 28-75

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów